dissabte, 28 de novembre del 2009

RETIRADA DE LES TROPES ESPANYOLES DE L’AFGANISTAN.



En el marc de la Campanya estatal per la retirada de les tropes espanyoles de l’Afganistan que es durà a terme aquest cap de setmana, amb activitats en diversos indrets de l’estat i també a Catalunya, informar que una de les impulsores ha estat la Plataforma Aturem la guerra. Esquerra Unida i Alternativa, que defensem i lluitem per la retirada de les tropes espanyoles de l’Afganistan, donem suport a aquesta mobilització.

EUiA, a banda de donar suport a la crida, també dóna suport una de les personalitats citades en la nota de premsa – Joan Josep Nuet, senador-, i la presentació de mocions en diversos municipis on hi som presentes – L’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Rubí, Blanes, El Vendrell, Gavà, Sant Joan Despí, Lloret, Mollet, Montornès, ....-

Dissabte, 28 de novembre a les 17:30h.
Barcelona
acció – performance – concentració
Plaça de la Catedral, fins a la Plaça Sant Jaume.


*Area de Solidaritat d'EUIA

Acte a Torrelles de Llobregat


Aquest 25 de Novembre s'ha fet un acte a Torrelles de Llobregat en el dia internacional contra la violència de gènere. Un breu parlament i un minut de silenci en record de les 67 dones assessinades enguany han aplegat una cinquentena de persones. Tot seguit, a la Biblioteca i amb la col.laboració de dues membres del projecte SICAR, hi ha hagut una xerrada debat sobre una de les cares que te la violència vers les dones:
el tràfic de dones i l'explotació sexual.


*Isabel Martínez

Associació de Dones Pla de les Bruixes

Javed a la comissió d'immigració del Parlament de Catalunya

Javed Ilyas va compareixer ahir a a la Comissió d'Immigració del Parlament de Catalunya, en la ronda d'intervencions que diferernts entitats i associacions d'immigració estan tenint en la preparació de la Llei d'Acollida que s'està treballant en el Parlament de Catalunya.

El president de l'Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya, en una intervenció de 13 minuts, va emfatitzar el fet que per afavorir la integració de la gent nou vinguda, és molt important que tots els ciutadans i ciutadanes residents a Catalunya gaudeixin dels mateixos drets. L'Associació està fent una gran tasca social en favor de la convivència -es donen classes de català - urdú, per exemple, però cal un acompanyament i una feina coordinada i de igualtat entre tothom que viu a Catalunya.





*Àngels

dimecres, 25 de novembre del 2009

25 N: Eradicació de la violencia de gènere, avui i sempre



L’exposició “Trenquem el silenci” del V Fòrum contra la violencia de gènere, s’ha traslladat a la Universitat Pompeu Fabra, Campus Ciutadella.


Info a la Plataforma unitària contra les violeències de gènere: http://www.violenciadegenere.org/agenda.htm

De Lima a Madrid: Lluitant per la justícia en les relacions econòmiques entre la Unió Europea i Amèrica Llatina

El passat 18 de novembre ens trobarem a Brussel·les, en una jornada organitzada pel Grup Parlamentari de la Esquerra Unitària Europea (GUE), en col·laboració amb Enllaçant Alternatives, la Aliança Social continental i el Tribunal Permanent dels Pobles, companys d’Esquerra Unida i Alternativa i diferents delegacions de IU, companys i companyes que treballen dins els moviments socials (Foro Social Madrid, Ospaaal, ATTAC, Observatori del Deute en la Globalització,…) aplegant 40 organitzacions europees i llatinoamericanes pertanyents a la citada Xarxa Birregional Enllaçant Alternatives ens varem trobar en la jornada titulada: "De Lima a Madrid".

Les diferents col·lectius van denunciar a Brussel·les la complicitat de les institucions i polítiques públiques de la UE en les violacions sistemàtiques i permanents als Drets Humans per part de les empreses transnacionals europees.

Lotar Bisky, cap de Die Linke a Brussel·les i president del GUE va fer l'obertura d’una jornada molt densa, amb quatre panells d’intervencions, tots ells moderats per eurodiputats (Gabi Zimmer, Richart Howitt, Ilda Filgueiro, Caroline Lucas, Joe Higgins i Willy Meyer) on es van presentar diferents casos concrets d’afectats per companyies com Unión Fenosa, Syngenta, Thyssen-Krupp, Repsol YPF i diverses companyies mineres, amb testimonis de les tropellaries que s’estan fent a Amèrica Llatina.

Aquesta trobada prepara la propera Cimera Alternativa dels Pobles que tindrà lloc a Madrid, en paral·lel a la Cimera de Presidents i Caps d’estat de la Unió Europea, Amèrica Llatina i el Carib que esdevindrà els 17 i 18 de maig del 2010. Francois Houtard, president del Tribunal Permanent dels Pobles, al inici, i Gianni Tognoni, secretari generaldel mateix, al final van presentar el treballs d’aquest Tribunal que es reunirà en aquelles mateixes dates i que avaluarà les denúncies rebudes a l’altra costat de l’Atlàntic, assenyalant causes i actors concrets.

En la foto: Àngels Tomás, responsable de Solidaritat i Pau d'EUiA i de l'executiva del Partit de l'Esquerra Europea.


àngels tomás

dilluns, 23 de novembre del 2009

MÉS DE MIL PERSONES CONTRA LA CORRUPCIÓ I LA IMPUNITAT A LA PLAÇA DE SANT JAUME


Més de 1000 persones han respost a la crida d’unes 50 entitats veïnals i socials molt diverses i s’han manifestat a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona dissabte 21 de novembre a la tarda contra la corrupció i la impunitat i en defensa del bé públic.
Entre els manifestants diverses pancartes recordaven i denunciaven amb enginy els casos més flagrants que s’han produït darrerament, com els casos Millet i Pretòria que han afectat el Palau de la Música i als municipis de Santa Coloma de Gramenet, Badalona i altres com la requalificació del Miniestadi o les obres de Can Ricart.
Durant l’acte han intervingut, entre altres, representants de l’Assemblea d’Aturats, de la Plataforma en Defensa de Serra Marina a Santa Coloma, d’un portaveu de la Coordinadora de Plataformes i s’ha fet també esment de la lluita de denúncia de l’especulació immobiliària que ha dut a terme l’Associació de Veïns del Casc Antic de Barcelona contra la construcció d’un hotel davant del Palau de la Música.L’actriu Carme Sansa i la presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, Eva Fernández, han llegit el manifest final de la concentració, reiterant la crida a la lluita contra la corrupció i la impunitat i a la mobilització popular en defensa del bé públic, contra l’especulació i les privatitzacions de serveis públics, per la investigació a fons de les corrupteles i per l’assumpció de responsabilitats polítiques per part de les persones implicades.

divendres, 20 de novembre del 2009

Signa lateva adhesió al manifest contra la retallada dels pressupostos 2010 per a cooperacio



Signa la teva adhesió al manifest contra la retallada dels pressupostos 2010 peracooperació

http://www.petitiononline.com/fcongd13/petition.html

- Si ets un/una particular, signa.

Recordeu que després de posar el nom heu de clickar en approve signature (aprovar firma)

- Si sou una entitat i voleu que el vostre nom figuri al manifest com aadhesió, a més de la signaturaonline, escriviu un missatge amb la vostra adhesió a genere@fcongd.org


La FederacióCatalana d'ONGper la Pau i laFederació Catalana d'ONGpels Drets Humans se sumen a les mobilitzacions iniciades per laFederació Catalana d'ONGpel Desenvolupament.
Les FederacionsCatalanes d’ONG pel Desenvolupament, pels Drets Humans i per la Pauhem acordat iniciar accions reivindicatives per exigir unarevisió delspressupostos 2010 que rebaixen l’ajut al desenvolupament català en mésd’un20%. Les entitats, indignades amb la decisió del Govern, llancen unmanifestobert a l’adhesió d’organitzacions i particulars que recull lesdemandes delsector, i que us adjuntem.


El proper dijous 19 de novembre al matí, les ONG van preparar una acció a Barcelona per donar visibilitat pública a la reivindicació.

No ens resignem :Les ONG catalanes de solidaritat portem més de vint anys reclamant el mateix. Hem passat diverses crisis i també moltes èpoques de bonança econòmica. La història ens ha donat la raó, que un món tan desigual era un món equivocat.No pensem resignar-nos ni acostumar-nos que els partits ignorin el que ens han promès als seus programes, a les seves lleis i tots els plans de treball que hem fet conjuntament.


És ara que cal una resposta en positiu i compromesa. En aquest moment difícil. Per això ens plantem i diem prou. Prou de promeses, de rebaixes, renegociacions i tecnicismes. No renunciarem al 0,7 i per això noacceptem ni una retallada més. I volem que tots els partits i tots els governs entenguin que la política de cooperació internacional, si és bona i coherent, redunda en tota l’acció de govern i, per això, no és una política menor, anecdòtica o de bona imatge pública. Cal revisar les nostres prioritats. Cal que les revisin ells. Per lleialtat als nostres principis, i a totes les organitzacions i persones d’altres països amb què treballem i que creuen que som un país diferent, solidari, somiador i valent". (Del text del Manifest)

Gràcies pel vostre suport!
--
Secretaria Tècnica
Federació Catalana d'ONG per la Pau
c/Tapies, 1-3 – 08001 – Barcelona
93442 28 35 / 93 442 05 05
info@federacioongpau.org

Les persones refugiades al nostre món


Els dies 20, 21 i 22 de novembre Rubí Solidari organitza una nova edició del Curs de Solidaritat i Cooperació Internacional.

Enguany, el tema de les activitats seran les persones refugiades… Davant la imminent entrada en vigor de la nova llei d’asil de l’estat espanyol, aquest és un bon moment per aclarir conceptes, i per posar sobre la taula les deficiències i disfuncions que encara ara es donen en l’aplicació de la Convenció de Ginebra i les lleis que l’emparen a l’estat.

Dins d’aquest marc, la Nit del Rock per la Cooperació i la Solidaritat Internacional , es realitzarà en el local d’Esquerra Unida i Alternativa de Rubí, carrer Justícia, 11 de Rubí (Barcelona)

Dissabte 21 de novembre.Hora: 21:00h

JORNADA PER LA GENT JOVE PAKISTANESA

Si tu tens menys de 30 anys i tens ganes de participar en qualsevol àmbit de la teva comunitat pots participar en aquesta jornada el 22 de novembre a partir de les 17h.

Activitats:

  • Taula Rodona-Debat sobre la creació de grups de joves per part de membres de l’associació de treballadors pakistanesos de Catalunya.

  • Lectura i cant de poesia pakistanesa per part de joves pakistanesos.

  • Participació voluntària en l’elaboració d’un documental creat per l’associació de treballadors pakistanesos de Catalunya. Pots participar obertament amb música, poesia, entrevistes, etc.

  • Actuació musical de cloenda amb música tradicional d’India i Pakistan.

En aquesta jornada et pots apuntar a les classes musicals que l’associació començara a oferir a partir de gener sobre música tradicional pakistanesa.

Lloc: c/ Robadors nº11 baixos. Barri de El Raval.
Metro Liceu L3
Telefon de contacte: 654121302

dimarts, 17 de novembre del 2009

CONTRA LA CORRUPCIÓ I LA IMPUNITAT

CONTRA LA CORRUPCIÓ I LA IMPUNITAT:

DIA 21/11/09: MOBILITZACIÓ POPULAR EN DEFENSA DEL BÉ PUBLIC

Els afers del Palau de la Música i l’operació Pretòria han desvetllat greus irregularitats en la gestió pública: malversació i apropiació privada de fons públics, finançament irregular de partits politics, prevaricació en la política urbanística, manca de transparència i control, entre d’altres. Si bé es tracta de realitats pendents de judici tot el que s’ha desvetllat es prou greu i dóna lloc a un clima general de sospita sobre el funcionament de les institucions públiques. De fet, els llargs anys de bombolla immobiliària i especulativa que hem patit a Catalunya, fan témer que aquests dos casos de corrupció no seran ni molt menys els únics.
Estem indignats i preocupats. Cal arribar fins el final en l’esclariment dels fets i el càstig als responsables. No per ànim punitiu, sinó per evitar que el càncer de la corrupció acabi normalitzant-se. Perquè necessitem més que mai unes institucions i uns representants que defensin els interessos col·lectius amb honestedat i coratge. I els darrers anys el bé públic ha estat sotmès a un atac sostingut per part d’obscurs interessos privats. Realitats com l’especulació urbanística, la crisi financera o els perills de privatització de serveis públics ens indiquen quins són els costos socials d’aquesta manca de respecte envers l’interès col·lectiu. Els greus problemes que tenim davant nostre –crisi econòmica, canvi climàtic, empobriment de gran part de la població, crisi habitacional, etc.– només es poden abordar amb accions col·lectives que la corrupció de la política poden fer impossibles.
Tenim el dret i el deure d’exigir responsabilitats, honestedat i transparència en la gestió pública. I d’impulsar reformes en el funcionament de les institucions i les polítiques públiques que evitin que els fets es tornin a repetir. Però sabem que les normes i les bones intencions són insuficients si no van acompanyades d’una ciutadania activa atenta al seu acompliment. En aquest sentit considerem bàsic que les reformes incorporin mecanismes més efectius de participació del conjunt de la població en l’elaboració i el control de les polítiques públiques. Si les denúncies que havien fet moviments socials i persones individuals haguessin tingut canals més clars d’expressió i reconeixement, potser no hauríem arribat a la situació actual.
La gravetat del moment exigeix una resposta col·lectiva. Transformar la nostra indignació en moviment que permeti reforçar el bé públic malmès i retornar a la ciutadania el protagonisme que li pertoca en la vida pública com a màxima garantia de control democràtic de les administracions.
Per això, les entitats, moviments i persones sota signants convoquem al conjunt de la població a una acció que mostri la nostra força i el nostre compromís: contra la corrupció i la impunitat: mobilització popular en defensa del bé públic.


CONCENTRACIÓ DISSABTE, 21 DE NOVEMBRE, 6 DE LA TARDA,
PLAÇA SANT JAUME (BARCELONA)


Entitats signants: FAVB, Observatori DESC, IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya), Ateneu La Torna, Entrepobles, Sodepau, AVV Casc Antic, CAB (Consell d’Associacions de Barcelona), CTD, Justícia i Pau, FCONGD, Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats, ATTAC-Catalunya, Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, Fundació Pere Ardiaca

Foro de refundación de la izquierda

Los progresos sociales y de apoyo electoral del Bloco en Portugal y de Die Linke (La Izquierda) en Alemania están en el punto de mira de toda izquierda que se precie de adecuarse a los tiempos de crisis y de movimientos de la juventud que no quieren volver a la barbarie del terror estaliniano que taponaban muros como el de Berlín.

En el Estado español IU (Izquierda Unida) empieza a andar para conseguir una convergencia de izquierdas sociales varias, con las sindicales y de los movimientos sociales en primer lugar, las distintas tendencias políticas y la diversidad de agrupamientos autonómicos, regionales y locales.
La propuesta es una refundación de la izquierda. Los Foros de refundación se plantean como los espacios abiertos, de confluencia plural, para establecer el programa y la organización de esta otra izquierda.

Por su perspectiva social y política, de inserción en los movimientos y movilizaciones hasta la proyección política representativa e institucional, estos Foros para la refundación de la izquierda son distintos y ocupan un lugar complementario a los conocidos Foros Sociales por otro mundo posible.

La perspectiva de cambio social profundo, socialista, comunal, comunista, necesita mostrarse muy distinta de lo que se conoció como socialismo real. La forja de nueva sociedad ha de basarse en la igualdad real no formal, la eliminación de las desigualdades inherentes al sistema y economía de mercado y de Poder capitalista, una democracia efectiva para toda la población, la libertad para los Pueblos, un nivel óptimo de vida y educación para la clase trabajadora, el progreso real en la igualdad de la mujer y la erradicación de la discriminación patriarcal, el progreso de los valores de uso y colectivos frente a los de la gran propiedad privada e individual.
La regeneración de la izquierda, con un movimiento organización que consiga ser útil, creíble y coherente, que no se dilapide su honestidad con la connivencia con la gestión del poder de las clases propietarias y sus instituciones públicas, ha de basarse en la movilización y en encarnar una perspectiva que ilusione, de fuerzas y permita unificar la disgregación actual. Para esto se necesita un cambio en la movilización y hasta un cambio generacional que renueve el tejido social y el político.

Sin movilización potente, por lo tanto unitaria, es extremadamente difícil el cambio que se necesita en la izquierda. Es decir, algo que no se quedase en un cambio de nombre y logo; algo en el que no aparecieran las mismas caras de siempre, con las mismas amarras y vicios de políticos oficiales o de organizaciones políticas caducas en crisis y disgregación permanentes.
Los Foros de refundación pueden convertirse además de espacios de debate para la confluencia, en instrumentos y crisol de la convergencia movilizadora. Su valor genuino estará en la voluntad y capacidad de construirlos desde la base de la población y de la empresa y centro de estudios. Necesitarán también una correspondencia con un proceso en el conjunto del estado, federalista, con respeto entre las distintas izquierdas de los diferentes Pueblos, de manera que las coordinaciones o los Foros federales se nutran y trabajen desde y para la base, en ve de la consabida instrumentalización del apoyo social o del voto recibido para bajar la testuz y la connivencia con el Poder político y económico existente en manos de la gran propiedad y los dueños del capital financiero.

¿Cómo y dónde poner manos a la obra? Cambiando la óptica en cada lugar. Ponerse a colaborar con las demás fuerzas y organismos, movimientos y personas de la izquierda, para tantear y ofrecer la propuesta del Foro de refundación como algo a compartir.
La refundación de la izquierda late y se jugará en la capacidad de miles de Foros de base, insertos en la realidad actual social, y fermentos de movilización ciudadana, democrática, sindical y social.


Francesc Matas Salla*
Miembro de la comisión ejecutiva federal de IU, en representación de la corriente Redes IU.

xxxxx

Guía
Del Consejo Político Federal de IU, extractos:
El proceso de refundación en que estamos inmersos no es solamente de IU, sino de toda la izquierda alternativa y transformadora, en torno a una propuesta política anticapitalista, a cuyo efecto debemos lanzar una convocatoria a las gentes de izquierdas para debatir y participar en ese proceso. Debemos dirigirnos a todo lo que se mueve en las organizaciones sociales, culturales y políticas para así garantizar la participación en el proceso del mayor número posible de activistas de las anteriores.

Los foros.
Llamamos así a los espacios de convergencia que se crean específicamente durante el proceso de refundación. Son espacios donde los y las militantes de IU se encuentran con otros actores políticos y sociales, con entidades de todo tipo y, muy especialmente, con activistas sociales y sindicales.
Los foros son espacios en los que se debate el Nuevo Programa Político de la organización, pero además son grupos productivos, que promueven actividad y campañas políticas.
Xxx

Inicio
Se lanza la propuesta de proceso de refundación el día 28 de noviembre a las 12:00 h en el salón de actos de la sede de CCOO en la calle Lope de Vega. Un acto con muchas intervenciones de personas representativas de distintos sectores sociales y sensibilidades políticas, desde gentes del mundo de la cultura y de la universidad, a sindicalistas y activistas sociales de todo tipo.
Xxx

Llamamiento
(extractos, ver completo en *).
La Izquierda ha sido una esperanza para millones de personas durante décadas. Pero la Izquierda viene sufriendo una prolongada erosión que no sólo se refleja en su retroceso electoral. La ciudadanía no participa en las decisiones importantes y el tejido asociativo es cada vez más débil.
Los errores políticos han sido numerosos y no queremos ignorarlos. Pero el neoliberalismo no sólo ha creado una enorme precariedad laboral y destrucción ambiental, no sólo ha alargado el tiempo de trabajo a costa del tiempo reservado a todo lo demás. Además, ha mantenido la división sexual del trabajo obligando a las mujeres a sobrevivir a base de jornadas dobles y triples. Además, ha segmentado a la inmensa mayoría de la ciudadanía, y muy especialmente a las trabajadoras y los trabajadores, fomentado la competencia entre nosotros y nosotras, atomizándonos, transmitiéndonos la sensación, de que somos los únicos y las únicas responsables de los males que aquejan al mundo. De que no hay alternativa al actual orden de cosas.
Pero el neoliberalismo ha entrado en crisis.
Esto abre nuevas oportunidades para aquellas y aquellos que creemos en una convivencia más justa y solidaria, en un modelo económico acorde con las necesidades de las personas y del medio ambiente, en la posibilidad y en la necesidad de una sociedad distinta.
Ha llegado la hora de poner en marcha este proceso en nuestro país. A pesar de la fragmentación de la Izquierda, del desencanto y de la desmovilización social, el potencial democrático de nuestra sociedad sigue siendo enorme.


Nuestro objetivo, en definitiva, es que nuestra generación vaya construyendo una sociedad mucho más justa, solidaria y sostenible, una sociedad socialista para el siglo XXI.
* refundandolaizquierda@gmail.com y mailto:refundacion.social@izquierda-unida.es%20?subject=adhesión%20al%20manifiesto%20refundación

PARTICIPA AL FÒRUM CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE

Els dies 19, 20 i 21 de novembre de 2009, el V Fòrum contra les violències de gènere i el II Fòrum europeu, es convertiran, en un espai per “trencar el silenci” a través de la participació activa de totes les persones assistents.

El dijous 19 en el II Fòrum Europeu, amb l’objectiu de crear un espai on les diferents xarxes de l’Estat espanyol i d’Europa puguem intercanviar experiències, idees i arribar a accions conjuntes. Taller de la Marxa Mundial de les Dones. Xerrada sobre el projecte europeu “Building Peace Together”. Taula rodona sobre “La doble violència en els conflictes armats” i la Conferencia sobre “Perspectiva de la violència de gènere a Europa” amb la Imma Barbarosa (ex europarlamentaria) i Colette De Troy del Lobby Europeu.

El divendres tarda i dissabte, us oferim un espai ple d’activitats, amb un ampli ventall per escollir segons les vostres inquietuds, idees o treball.
11 Tallers, variades xerrades i les taules rodones on expressarem i posarem en comú les nostres experiències.

Divendres 20. A les 17.00 h “Aplicació efectiva de la llei integral de violència: Anàlisi dels sobreseïments”. A les 19.00 h “Polítiques de prevenció de la violència masclista adreçades als homes”.

Dissabte 21 a les 12.00h “Dona i salut: com afecta la violència a la salut de les dones”. A les 17.00h “Les violències institucionals contra les dones: la violència exercida per l’estat, les administracions i els serveis”.

CLOENDA V FÒRUM
19.30 h
Acte homenatge a les dones assassinades i maltractades
Lectura del manifest de la Plataforma
Dones de Blanc
Actuacions musicals a càrrec de MARINA ROSSELL i CELLO FUSION QUARTET


Totes les activitats es desenvoluparan a l’Espai Francesca Bonnemaison
C/ Sant Pere més Baix 7, de Barcelona ( L1 i L4 Urquinaona)


Si voleu descarregar-vos el programa, cliqueu aquí:
http://www.violenciadegenere.org/files/pdf/programa_forum_2009.pdf


US HI ESPEREM A TOTES I TOTS !!!
TRENQUEM EL SILENCI !!!
PROU AGRESSIONS !!!

La participació és gratuïta i oberta a totes les persones interessades.
Informació i inscripcions a:
prouviolencia@pangea.org
Tel. 627 398 316

divendres, 13 de novembre del 2009

Els dies de la setmana tenen nom de Dona


ACTIVITATS CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Divendres 13 de novembre, de 20 a 22 hores.
Trobada de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere de Rubí


Després d'un temps, la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere de Rubí torna a trobar-se per continuar treballant i lluitant per trencar el silenci envers la violència masclista, que avui dia acaba amb la vida de moltes dones. És un espai per acollir a totes aquelles dones i homes que vulguin participar en la denúncia i expressió de la inconformitat en aquest tipus de violència, treballarem per el respecte, les llibertats, la prevenció de la violència exigint coeducació, formació, respecte a les lleis, la no discriminació. A més informarem del V Fòrum a Barcelona en aquest mes contra la violència de gènere.És un bon moment, per unir-se i participar, no t'ho perdis!

Lloc: Ateneu Municipal de Rubí. Carrer Xile 1


Divendres 13 de novembre, a les 20 hores.
Concentració reivindicativa contra la violència vers les dones que se celebra en el Dia Anual de Gràcia contra la violència vers les dones.

L'acte constarà de la lectura d'un manifest i de l'actuació del Cor de Veus Blanques.
Lloc: Plaça de la Virreina. Vila de Gràcia. Barcelona.


DILLUNS 16 DE NOVEMBRE A LES 20 hores.
CONCENTRACIÓ MENSUAL HOMENATGE A LES DONES ASSASSINADES

Organitza: Secretaria de la Dona de CCOO de Catalunya i la Secretaria de la Dona del BarcelonèsPER DEMOSTRAR EL NOSTRE REBUIG!TRENQUEM EL SILENCI!PROU AGRESSIONS!Us esperem a totes i a tots!!!
Lloc: PLAÇA SANT JAUME. Barcelona
.... i preprarat per a PARTICIPAR en el FÒRUM CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE!!!!!

dijous, 12 de novembre del 2009

LES DONES A LA GUERRA CIVIL I A LA DICTADURA FRANQUISTA


Dintre de les jornades:
LES DONES A LA GUERRA CIVIL I A LA DICTADURA FRANQUISTA que organitza que organitza l'Asociación Catalana de Juristas Demócratas (ACJD)http://www.memoriahistoricaacatalunya.com/2009memoria/detalles.php


Dijous 12 novembre a les 19 hores
a l’Ateneu Barcelonès - C/ Canuda 6, Barcelona
.

Projecció dels Documentals: "Neus Català, la veu de la consciència", de Montse Armengou . I "Camino de libertad" de Lisa Berger.
Debat posterior amb les directores.


Amb la col·laboració de:
ZINHEZBA Associació Cultural.
Aules de Cinema i Drets Humans. Memòria Històrica 2009.

dimecres, 11 de novembre del 2009

Allò que ni uns ni altres et volen explicar de Pakistan

Per primera vegada es va fer una manifestació per part de l'esquerra demanant un país laic i que la religió no porti el nom de la gent, ni a l'hora el terrorisme, volem un país secular i no religiós. A la manifestació, amb milers de persones.... i alhora també hi havia dins d'aquesta manifestació gent d'una província que es diu Sendh i que volen la independencia alhora que aposten perquè aquest nou país no segui religiós, ja que Pakistan en la seva independencia es va construir baix una base de país religiós. Ara mateix la gent de Sendh demanen que diguin que es van equivocar en aquell moment i facin un país laic, ja que la religió esta portant moltes desgracies i fanatismes a la població. Dons això, que ho volia compartir perquè es molt important per mi.

Javed Ilyas

dilluns, 9 de novembre del 2009

Trobada de Brigadistes de Palestina 2009

El cap de setmana 7/8 de Novembre ens hem reunit a Ejea de los Caballeros, Saragossa, una coordinació de la Brigada Calatrabas 09 que varem estar a Palestina aquest estiu reconstruint cases a Anata.

Hem fet un balanç de l’experiència viscuda en territoris ocupats de Cisjordania, incorporant les idees de les trobades prèvies a Madrid i Barcelona; es varen establir els criteris de com organitzar les brigades 2010, a més una Delegació de Dones, i proposar un calendari d’activitats fins a l’estiu.

El balanç general és molt positiu, reflectint la majoria dels i les brigadistes que l’experiència els ha generat un compromís amb la situació de la població palestina, i que la coherència porta a desenvolupar activitats durant tot l’any per explicar el què vam viure i que altres tinguin la mateixa oportunitat l’any vinent.

Hem definit que tant PAU ARA isempre, com la Fundación Socialismo sin fronteras, les dues entitats que participen del projecte, volen desenvolupar un treball a nivell local, de sensibilització a través del teixit social i polític de cada territori, intentant ampliar la participació des de més punts de l’Estat espanyol. S’ha proposat que es dugui a terme una bona formació prèvia per part dels futurs brigadistes, procurar la nostra participació en l’elaboració del programa, conjuntament amb els companys de l’ICAHD i veure la possibilitat d’introduir-hi la situació de la dona dins del context d’ocupació.

S’ha valorat la participació dins del marc de la Coalición de Madrid, on hi participen organitzacions Palestines, Israelianes i Europees, totes a favor de la cooperació i solidaritat amb Palestina i en contra de l’ocupació per part de l’Estat d’Israel. Hi participem com una de les vies per ajudar a la part Palestina a aconseguir els seus objectius i per mantenir contactes amb totes aquelles organitzacions que d’una manera o altre s’oposen a l’ocupació.

De cara a la Sensibilització es farà a través de materials àudio visuals com puguin ser vídeos, exposicions fotogràfiques, i exposicions amb power point. En cas d’interessar-vos algun dels nostres materials contactar amb pauara.catalunya@gmail.com. Hi ha una exposició que ja està a la Naveteria d’Olot (per part de Marc Costa) i que començarà a viatjar a partir del desembre.

També hem acordat mantenir la participació a la Xarxa d’Enllaç amb Palestina, i les relacions amb la Comunitat Palestina de Catalunya, així com el desenvolupament del BDS (Boicot, Desinversió i Sanció), la participació a Aturem la Guerra i el FSCat.

Si esteu interessats en organitzar qualsevol exposició, passar un vídeo, xerrada o coneixeu algú que pugui estar interessat en participar de les brigades 2010 contacteu amb PAU ARA isempre a pauara.catalunya@gmail.com.

Jordi Matas, brigadista 2009 i membre de PAU ARA isempre

dijous, 5 de novembre del 2009

Resum de la Permanent d'EUIA

Els acords més importants que es van prendre en la Comissió Permanent d'EUIA van ser el següents:
  • Com a element de resposta a la crisis EUiA posa en el centre desenvolupar les assemblees i les persones afiliades del mon del treball, com introduir la política en els llocs de treball?

  • Es formalitza l’adhesió d’EUiA al manifest “Democràcia per a Euskal Herria - Llibertat detingudes i detinguts” mailto:suport.euskalherria@gmail.com), coincidim a grans trets amb les demandes plantejades en el manifest alhora que recuperarem les nostres declaracions fetes fa unes setmanes (http://www.euia.cat/noticia_final.jsp?id=1279 i (http://bastidaeuia.blogspot.com/2009/10/llibertat-detingudes-i-detinguts-al.html).

  • Per combatre la corrupció, amb una pluja de propostes (model de ciutat esgotat, el que és ètic i el que és legal, manca de participació democràtica, cobro de comissions, cal arreglar la llei del sòl, qui mira la sindicatura de comptes?, la política del pelotazo,...la corrupció és sobre tot econòmica,...).

  • La mobilització del canvi climàtic i la trobada mundial que hi ha aquests dies a Barcelona, de preparació de la cimera de Copenhaguen, hem fet nostre, el manifest elaborat pel comitè executiu del Partit de l’Esquerra Europea el passat 21-22 de novembre, Stop canvi climàtic (http://www.euia.cat/doc/1257184763629.pdf).

dimecres, 4 de novembre del 2009

Contradiccions, manca de compromís i rentat d'imatge de la Generalitat davant la COP-15

Barcelona, 3 de novembre del 2009

Analitzem les contradiccions i la manca de compromís real de la Generalitat de Catalunya i del Ajuntament de Barcelona en la mitigació del Canvi Climàtic, i denunciem la jornada convocada per la Generalitat i "The Climate Group" com una operació de rentat d'imatge.

En el marc de la Conferència preparatòria de la reunió de la COP-15 a Copenhague ("Barcelona Climate Talks"), que es fa a Barcelona fins al 6 de novembre, la coordinadora Tanquem les Nuclears100%Renovables ( TLN - 100%EER) crida l'atenció de la opinió pública sobre les contradiccions, incoherències i el rentat d'imatge de les dues institucions de govern implicades:

l'Ajuntament de Barcelona, i la Generalitat de Catalunya.L'Ajuntament de Barcelona no desenvolupa una política de foment generalitzat de les energies renovables en les seves ordenances municipals o en la seva política de gestió energètica, no entra en una actuació decidida de pacificació del trànsit. Malgrat impulsar moltes iniciatives de divulgació i formació ciutadana, no actua de manera coherent. Com a mostra, el suport unànime a la construcció d'una Central Tèrmica de Cicle Combinat al Port en detriment de la generalització de les renovables: una fàbrica de CO2 que afegeixen més càrrega d'emissions de Gasos d'Efecte Hivernacle, i d'altres contaminants relacionats, a una ciutat amb greus problemes de contaminació.

Però és a la Generalitat de Catalunya, amb un major grau de poder polític, a on les contradiccions entre declaracions institucionals sobre la necessitat de plantar cara a l'amenaça del canvi climàtic i la realitat de les polítiques que s'apliquen xoquen més brutalment.

Segons el Resum Anual del Butlletí Estadístic d'Hidrocarburs, Catalunya ha estat, durant l'any 2008, la primera comunitat de l'Estat consumidora de gasolina, amb un 16,1% del total del consum, i la segona en consum de gasolis, amb un 14,2%. Aquesta situació es manté des de fa anys amb petites variants.

En energia elèctrica, i segons l'informe 2008 de Red Eléctrica Española, Catalunya va ser la primera comunitat en consum d'energia elèctrica, amb 47.421 GWh. Amb una estructura de producció elèctrica basada, gairebé en exclusiva, en Centrals Tèrmiques de Cicle Combinat i Centrals Nuclears sent, a més, importadora neta d'electricitat, i mantenint una tendència de consum creixent.

Aquesta realitat de consum energètic desenfrenat i en alça ha contribuit a que Catalunya hagi emès més de 58 milions de tones de CO2 equivalents l'any 2007. Al marge d'aquesta realitat, el Pla d'Energia de Catalunya (PEC), redactat en 2005 pel govern de la Generalitat, tan solament planteja una referència genèrica a un futur emmagatzematge de CO2 en forma de captura "i confinament". (pàgina 62). No existeix compromís concret de reducció propi de Catalunya, i els nivells corresponents es traslladen a l'Estat. L'increment d'emissions de CO2 sobre la base de 1990 s'avalua en un 92,7% en ple període de compliment del Protocol de Kioto, i un 84,7% en l'any 2015, en l'escenari més favorable (pàgina 119 del PEC).

La manca de mecanismes de control, el bloqueig al desenvolupament de les tecnologies renovables mitjançant un decret específic, i la política indiscriminada de construcció de centrals tèrmiques de cicle combinat (que ja ha superat la pròpia previsió del PEC, passant de 9 unitats a 14 amb el projectes de Riba- Roja i Bescanó) fan que la taxa d'emissió s'aproximi al 125% que preveien en l'escenari de superació del PEC. Situació que contrasta amb la necessitat imperiosa de que els països desenvolupats acordin a Copenhaguen reduir les seves emissions en un 40% l'any 2020, per tal d'evitar un canvi climàtic catastròfic.

En coherència aquesta política la Generalitat va decidir al maig del 2009, aprovar el Pla AutoCat 09, que concedeix incentius directes a la compra de turismes de més de 149 grams d'emissions de CO2 per quilòmetre, i a un preu màxim de 49.000 euros, d'aquesta manera s'incentiva explícitament la compra dels vehicles més contaminants.

Aquestes polítiques de govern s'emmascaren amb un discurs d'aparent preocupació pel canvi climàtic. Així, entre el 17 d'octubre del 2008 i el 14 de febrer del 2009, l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, dependent de la Direcció general de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat del Departament de Medi ambient, va decidir convocar la Convenció Catalana del Canvi Climàtic, per a "recollir les propostes de la societat catalana" (des d'empresaris fins a ONGs) i editar materials que permetin elaborar les "estratègies de mitigació".

Aquesta "Convenció" va ser àmpliament publicitada a tots els nivells, malgrat no tenir cap connexió amb les polítiques reals de govern. La estratègia combinada d'aparent preocupació pel canvi climàtic, i de polítiques subordinades als interessos dels sectors empresarials més contaminants, és una de les contribucions més importants de la Generalitat a la governabilitat de Catalunya.

Un aspecte més d'aquesta política de rentat d'imatge és la realització de la Jornada: Implementing Copenhagen: business and regional government in a new low carbon world, que es celebrarà demà, 4 de novembre al Palau de Pedralbes, organitzada conjuntament pel Govern de la Generalitat i The Climate Group, un conglomerat d'empreses multinacionals que promou iniciatives voluntàries de reducció d'emissions de CO2 (veure membres a http://www.theclimategroup.org/about/members_and_partners/members ).

Malgrat la manca de política climàtica de la Generalitat, de la que hem donat dades concretes en aquest comunicat, la Jornada declara com a principal objectiu trametre: Un missatge clar, específic i fort perquè els polítics de la UE i els negociadors de Copenhaguen s'avancin a Copenhaguen i exigeixin una posició de lideratge en l'obtenció i aplicació d'un acord mundial posterior a Copenhaguen, així com un resum dels resultats de la reunió com una guia per a engegar la col·laboració amb empreses i el govern després de Copenhaguen i, sobretot durant la presidència espanyola de de la UE (veure programa complet amb participants a: http://www.crpm.org/pub/agenda2/164_barcelona_business_event_agenda_v9_21-10-09.pdf).

En aquesta Jornada, en que participen representants de Foment del Treball, d'ENDESA i d'altres grans empreses, Mr. Jose Montilla, President of the Government of Catalonia, intervé entre les 11 i les 11,30 del matí amb una conferència titulada Catalan Strategy on Climate Change. Des de TLN-100%Renovables denunciem que l'única estratègia engegada des de la Generalitat és reivindicar l'increment d'emissions de Gasos d'Efecte Hivernacle com a part de la seva política energètica, i que la conferència del President de la Generalitat estarà tan buida de continguts com la major part de la política ambiental del seu Govern.

Segons l'apartat 2 de l'article 46 (Medi ambient, desenvolupament sostenible i equilibri territorial) de l'Estatut d'autonomia de Catalunya 2006. Les polítiques mediambientals s'han de dirigir especialment a la reducció de les diferents formes de contaminació, la fixació d'estàndards i de nivells mínims de protecció, l'articulació de mesures correctives de l'impacte ambiental, la utilització racional dels recursos naturals, la prevenció i el control de l'erosió i de les activitats que alteren el règim atmosfèric i climàtic, i el respecte als principis de preservació del medi, conservació dels recursos naturals, responsabilitat, fiscalitat ecològica i reciclatge i reutilització dels béns i els productes. Una altra grandiloqüent declaració de principis desmentida per la pràctica de govern.

Des de Tanquem les Nuclears 100%Renovables volem desemmascarar la manca de compromís del Govern amb la mitigació del canvi climàtic, així com aquest doble discurs en que les grans declaracions de principi, i les actuacions a les que es dona molta cobertura publicitària, estan en contradicció amb unes actuacions de govern sempre al servei dels interessos de les empreses més contaminants.



Fi de la Nota de Premsa de la coordinadora Tanquem les Nuclears100%Renovables ( TLN - 100%EER)