dissabte, 30 de gener del 2010

Fòrum Social Català

Aquest cap de setmana FSCAT, és a dir el Fòrum Social Català, aprofitant que enguany es fan descentralitzats arreu.

Un Fòrum social casolà representa una bona oportunitat per les organitzacions de l'esquerra. Un moment per trobar-se i dialogar amb altres grups i gent de tota mena. El bon gust de boca, i de consciencia lluitadora, que en va deixar la primera edició, fa que aquest segon comenci en bon peu a les seves expectatives.

Per l'esquerra transformadora que pretén impulsar moviment, moviment social, sindical, polític, com és el cas d'EUiA, el FSCAT és un espai on palpar en quines coses posa interès, i esmercen hores d'activisme i treball, una bona part de la flor i nata de la gent jove que es mou i mobilitza, amb una consciència de que cal canviar les coses, remoure el sistema social i polític.

L'àmbit FSCAT és molt crític, i desconfiat com gat escaldat, amb les esquerres que s'adapten tant a les institucions que costa reconèixer-les com esquerres. Les esquerres institucionals i institucionalitzades, dediquen tantes hores a pactes i consensos amb els poderosos i grans propietaris, amb els poders fàctics econòmics i el veritables senyors de l'estat, que s'obliden, angoixen i atemoreixen de tractar i anar a frec amb la gent jove més combativa.

Hi ha gent d'esquerres que tracten com a col·lega, dia sí i dia sí, a l'empresari, a l'especulador, al cap militar i policíac, al bisbe, al jutge, a la persona diputada de la dreta. Xoquen la ma amb educació, s'abracen i petonegen, dinen i bromegen junts. Alguns paren la ma i tot. Arreu els protocols fomenten un tracte que se'n diu políticament correcte, o també es permet un altre políticament incorrecte. Com que es fa el possible (tot?) doncs es dóna pel sac a la base social força sovint. I sinó s'aixeca el san crist de la famosa correlació de forces, parlamentàries, patronals, i altres, per poder dormir tranquils. A les properes eleccions, o a les revistes que ens posen a les bústies, un es meravella de saber el be de Déu de societat (quasi socialista sinó fora que sempre manca millorar una mica més), i les miraculoses polítiques i fets del govern d'aquestes esquerres sotmeses al consens de les dretes.

Per sort no és pas el cas de la gent revolucionària que mobilitzem des de l'esquerra transformadora. Ens trobem molt millor entre jovent combatiu i crític, que vol remoure-ho tot, i fer, esser protagonistes d'un món diferent, favorable a la majoria de la gent modesta del planeta.
Allà, a la Universitat de Barcelona, a l'Edifici històric de la Plaça Universitat ens trobarem.

*Francesc Matas Salla

dijous, 28 de gener del 2010

Pataleig

Pataleig amb declaracions o mobilitzar-se?
Resignació amb el nou augment al TMB?
El Tinent d'alcalde de Barcelona, Ricard Gomà, ha protestat i mostrat el seu desacord i
el del Grup municipal ICV-EUiA. Això està molt rebé. A nivell de declaració ens honora.
Però què fem? N'hi ha prou en picar de peus a terra?
Al començament d'any i a l'estiu s'aprofita per les pujades de tarifes dels serveis públics. Mesures ben impopulars que hom considera com inevitables, com els terratrèmols, els llamps i les tempestes (tot i que els dos últims són una meravella de
la natura).
És així amb governs de les dretes però també els de les esquerres. Són elements que per a la població porta a barrejar, quan no a igualar, un tipus de govern de l'altra. S'esvaeix aleshores les connotacions de classe, doncs les mesures polítiques són, es perceben, i esbotzen les butxaques de la gent a la que es diu representar, i a la que és la base social de determinats partits polítics.
Són com a molt governs d'esquerres descolorides.
La gent sofreix a desgrat i desencís unes mesures de tall neoliberal. Els problemes de la gent, la necessitat i dret al transport públic, s'haurien pogut contemplar a la llum de mesures de xoc davant d'una crisis econòmica tan greu. En comptes de fer bitllets més econòmics, i gratuïts per als segments socials amb menys recursos, i per a la gent jove, es gasten milers d'euros en perseguir com a delinqüents a la gent que procura estalviar no pagant el bitllet. És degradant quan el matón o la matona empeny el gos a que es llanci i tombi a un jove, tota una imatge de la manca de respecta a la ciutadania en els nostres temps. Els problemes de la gent es tracten en aquest cas a pura dentegada, expressió i concreció d'una violència treballada; i potser hi haurà que dirà que millor això que uns trets....

A les classes propietàries els afecten menys aquestes mesures d'augments. Poden molestar-li'n però no afecten sensiblement el seu pressupost mensual. Ben diferent és a la gent treballadora amb un sou regular per limitat, i a la que no te un sou regular, o a
la que no te cap sou.

A més s'afegeix un greuge difícil d'acceptar. Els augments acostumen a ser per sobre dels augments estadístics del nivell de vida, inflació inclosa, i sobretot dels augments dels sous.

Hi ha una mobilització en curs coordinada per la FAVB. Hi ha altra gent d'esquerres que considera que a més de declaracions i gestos, necessaris, cal com a fonamental mobilitzar per aconseguir coses, entre elles una relació de forces que permeti que un govern d'esquerres apliqui mesures d'esquerres.


* Francesc Matas Salla


NOTA ULTIMA HORA


Manifestació unitària contra la pujada abusiva de les tarifes del transport públic

Dissabte 30
20h a Pl. Universitat (Barcelona)

Després del FSCat, tots i totes anirem a manifestar-nos contra la pujada abusiva de les tarifes del transport públic

dimecres, 27 de gener del 2010

NO AL MAGATZEM NUCLEAR, NI AQUI NI ENLLOC


NO AL MAGATZEM NUCLEAR, NI AQUI NI ENLLOC,


MENTRE NO HI HAGI UN CALENDARI CONSENSUAT DE TANCAMENT DE LES CENTRALS NUCLEARS.


Aquest magatzem (ATC, Almacén Temporal Centralizado) es una necessitat de la Industria nuclear, per poder seguir funcionant. Les piscines on cada central emmagatzema els seus residus seran plenes en poc temps, i hauran d'aturar el seu funcionament si no troben un lloc on buidar aquest residus. Aquest magatzem ATC es vendrà com la solució als residus radioactius, quan només esun lloc on els deixarem en herencia a les futures generacions, herencia per tota l'eternitat.

LA OPOSICIÓ A AQUEST MAGATZEM ES UNA GRAN OPORTUNITAT PER ESCANYAR L'INDUSTRIA NUCLEAR.

Avui ja es innegable que podem prescindir de l'Energia Nuclear, sense perdre qualitat de vida.
Es més, a banda dels ja clàssics perills, l'energia nuclear es el principal obstacle al progres: la seva presencia a la Xarxa impideix el desenvolupament definitiu de les ENERGIES RENOVABLES.

SI VOLS ENDINYAR UN BON COP A L'INDUSTRIA NUCLEAR
VINE DIMECRES 27, a les 20.00 hores,
DAVANT LA GENERALITAT, a la plaça Sant Jaume
a donar recolçament al manifest que es llegirà:

NO AL MTC a Catalunya: demanem un calendari consensuat de tancament de nuclears.


Oposa't.Per enviar un missatge a les quatre forces polítiques implicades, PSC, ERC, ICV i CiU, amb capacitat de dir NO. PICA AQUÍPer a que et senti també l'alcalde d'Ascó PICA AQUÍ

divendres, 22 de gener del 2010

CAP EL FÒRUM SOCIAL CATALÀ 2010


Des del primer Fòrum Social Mundial, celebrat a Porto Alegre el 2001, passant pels Fòrums Socials Europeus i els Fòrums Socials locals, aquestes trobades d’activistes d’arreu del món s’han establert com una cita ineludible per debatre i teixir estratègies pel canvi social. L’experiència de la progressiva realització de diferents fòrums locals descentralitzats ha anat mostrant l’encert d’aquesta proposta.


La celebració del primer FSCat el 2008 va ser un èxit de participació i un pas endavant per a la confluència de diferents lluites. Enguany, com a resposta a la crida del FSM 2009 de Belem do Pará, hi haurà accions descentralitzades a casa nostra (25-28 de gener) , per visibilitzar i potenciar els moviments i les propostes que existeixen, aquí i ara. Aquest procés culminarà en el propi FSCat, que serà una trobada conjunta que tindrà lloc el 30 i 31 de gener de 2010 a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, com la vegada anterior, on treballarem en seminaris, tallers i activitats auto-organitzades per analitzar les causes i conseqüències de la crisi i construir alternatives sostenibles i des de la base. També hi haurà l’assemblea de moviments socials (diumenge) i una manifestació reivindicativa (dijous).


La manifestació de dijous 28 es convoca en aquesta data –en lloc de ser la de la cloenda del FSCat- perquè coincideixi amb la trobada de ministres de Treball de UE, que es farà Barcelona els 27-29 de gener. Per aquelles coses de la vida, en aquesta edició, la manifestació no la prepara una comissió del procés del FSCat –com en la edició anterior- sinó que ho fa la campanya “Contra l’Europa del capital, la crisi i la guerra” que ha esta reunint diversos moviments socials, durant els darrers mesos, alguns d’ells impulsors del FSCat, però d’altres no.


De col·lectius, activistes, organitzacions que lluitem contra el neoliberalisme i les seves polítiques depredadores hi ha moltes. Fins i tot més que les adherides al FSCat. Val a dir, que anteriorment ja es va decidir que les organitzacions polítiques no podien adherir-se ni proposar activitats, però ..... malgrat això algunes apareixen, sense cap rubor.


Com estem per treballar amb la màxima unitat possible, el trobar-nos el màxim d’activistes i gent lluitadora per un altre mon possible, pensem que es prioritari primar els aspectes positius i de mobilització.


Per això des d’aquí us animo a participar activament el 30 i 31 de gener en els diversos seminaris i tallers i, especialment a donar suport a les activitats organitzades per entitats i col·lectius en els que participen i lluiten activament companys i companyes, amics i amigues, com son la Plataforma Aturem la guerra, Pau Ara isempre, Dempeus per a la Salut pública, Fundació Andreu Nin, Fundació l’Alternativa, Plataforma unitària contra les violències de gènere, ...


Dissabte 30, 12h. Sala 0.1 – Plataforma Aturem la Guerra, Pau Ara isempre, Comunitat Palestina,...
Dissabte 30, 12h. Sala 3.4 – Fundació Andreu Nin, CGT
Dissabte 30, 16h. Sala 1.3 – Plataforma unitària contra les violències de gènere
Dissabte 30, 16h. Sala 3.1 – Fundació l’Alternativa, REDS, Qui deu a Qui?
Dissabte 30, 18h. Plataforma Aturem la Guerra
Diumenge 31, 10h. Sala 4.2 – Plataforma Aturem la Guerra
... i també
Diumenge 31, 10h. Sala 0.1. – Assemblea de Dones
Diumenge 12h. Vestíbul Universitat - Assemblea Moviments Socials


Àngels.


Més informació:
Manifestació. En el marc del II Fòrum Social Català (FSCat)

28 de Gener 19h a Jardinets de Gràcia: CONTRA L'EUROPA DE L'ATUR ILA PRECARIETAT, REPARTIM EL TREBALL I LA RIQUESA.
II Fòrum Social Català (FSCat)Dissabte 30 i Diumenge 31Edifici Històric de la Universitat de Barcelona - Plaça Universitat

Crida al FSCat 2010
http://fscat.blog.pangea.org/
Programa 2010 complet, amb relació d’entitats adherides fins avui.
http://fscat.blog.pangea.org/files/2009/07/PROGRAMA-FSCAT-2010.pdf

dijous, 21 de gener del 2010

Si no hi ha rectifiació de la multinacional...

Els sindicats unitàriament, UGT - CCOO - CGT convoquen per dilluns una vaga de 24 hores.


En el sector de l'automòvil també hi ha convocada vaga els dissabtes 23 i 30 a Nissan i des del 23 fins al marça a Gearbox per incompliment dels acords signats.




COMUNICADO DE LA FEDERACIÓN DE ASOCIACIONES DE INMIGRANTES DEL VALLÉS

Frente a la grave desición del Ajuntamiento de Vic de no empadronar a inmigrantes sin permiso de residencia, negandoles así el derecho humanitario de Asistencia Sanitaria y de Escolarización de sus hijos, a lo que se suma la denuncia ante la Policia Nacional de los que no hayan regularizado su residencia, declaramos:


  1. Según consta en la Ley de Regimen Local en vigencia, "Toda persona que viva en España está obligada a inscribirse en el padrón del Municipio en el que resida habitualmente" (art. 15)."El padrón contendrá, entre otros, el número de targeta de residencia en vigor o el documento de identidad o pasaporte del país de procedencia" (art. 16.2).

  2. Que esta desición contrasta con el Pacto por la Inmigración aprobado el 19 de diciembre del 2008 por la mayoria de las fuerzas Sociales y Políticas de Catalunya, incluidas entre ellas CIU, PSC, ERC, ICV-EUiA, con grave riesgo para la credibilidad por parte de los inmigrantes y sus Asociaciones en los compromisos asumidos desde la Institucionalidad y particularmente de las fuerzas políticas que dan apoyo al Alcalde de Vic.

  3. Que en el actual contexto de crisis económica con 4 millones de desocupados, la desición del Ajuntamiento de Vic, desde la institucionalidad, con una miope visión electoralista y partidista, utilizando como chivos expiatorios a los inmigrantes, esta instalando en la sociedad un discurso racista y xenofobo, que no ayuda en nada a la convivencia, integración y cohesión social. No solo de los inmigrantes irregulares, sino también de los que llevamos años trabajando y aportando al crecimiento económico de Catalunya.

  4. Denunciamos la doble moral, de algunos dirigentes politicos que a través de los medios de prensa, por un lado, se solidarizan con el drama humano que esta sufriendo el pueblo de Haiti y la necesidad de que rapidamente se ponga en marcha la ayuda sanitaria, mientras que aqui en Catalunya y también en Torrejon de Ardoz se le pretende negar el asceso a los servicios sanitarios básicos a los inmigrantes irregulares.

  5. Que hacemos responsable al Alcalde del Ajuntamiento de Vic Sr. Josep María Vila de CIU y a los regidores del PSC y ERC que han dado su apoyo a dicha resolución del clima de violencia racista y xenofovo que se está instalando en la sociedad y que puede degenerar en actos de violencia entre autóctonos e inmigrantes que luego todos lamentaremos.

  6. Finalmente queremos manifestar que los trabajadores inmigrantes, al igual que los autoctonos, no somos los responsables de la crisis económica que afecta a España y que siendo por lo tanto victimas de ella, no se nos puede aún criminalizar desde la institucionalidad, propiciando un clima de enfrentamiento ajeno a las tradiciones de Catalunya como tierra de acogida y convivencia.


Junta Directiva FAIV 19 de enero del 2010.

dimarts, 19 de gener del 2010

Trobada Mensual de Bastida

El proper dia 20 de GENER, hi ha la proposta de trobarnos la gent de Bastida , a les 18 h a la seu nacional d’EUiA (C Doctor Aiguader, nº10, BCN).

Podem veure què fem entorn:



  • Presidencia semestral española de la UE, Cimeres alternatives i Fòrum Social Català


  • Gaza, Palestina i Declaració d’El Caire ),


  • seguir el debat sobre la iniciativa política per la refundació de l’esquerra


  • seguiment erradicació violència gènere


  • D'altres temes que comuniqueu.


Salut i fins dimecres....

diumenge, 17 de gener del 2010

Gaza al Cor



Aquest divendres, en record als bombardejos a Gaza, un any després de la massacre perpetrada per l’exèrcit sionista d’Israel, la solidaritat amb Palestina va voler tornar a deixar-la clara i també que cal continuar lluitant per trencar el bloqueig que estan patint a la franja de Gaza... i que cada dia va a més. La construcció d’uns murs subterranis que està construint Israel, amb el vist-i-plau d’Egipte, a la zona fronterera entre Gaza i Egipte, perquè no es puguin construir més túnels per on ‘burlar’ el bloqueig.... després que molts dels que havia varen ser bombardejats per Israel i d’altres, ofegats amb gas i/o aigües enverinades .....

Després de diverses intervencions d’integrants a la Marxa per la Llibertat a Gaza (Maria del Mar Fernández i Salah Jamal), la presidenta de la Comunitat Palestina a Catalunya, Salam Almaslamani, va llegir el manifest que havien preparat. Em va semblar força clar, i encara que una bona part de la gent assistent érem d’EUiA i/o el nostre entorn, en acabar, li ho vaig demanar per a poder donar-li més difusió.

Per acabar el cantant palestí, Nabil, va acompanyar-nos entonant l’Estaca en palestí i català.

Hem de continuar treballant perquè la solidaritat amb el poble palestí continuï arrelant als nostres pobles i ciutats. Cal molta i molta explicació del que passa, molta difusió,.... la gent que ha estat brigadista a Palestina, pot ajudar molt.

* Àngels.

Manifest llegit a la concentració: Recordem les víctimes de Gaza – Solidaritat amb Palestina. Divendres 15 de gener de 2010.

Avui es compleix un any de l'inici del bombardeig a Gaza per part de l'exèrcit israelià, un bombardeig constant amb bombes de fragmentació i de fòsfor blanc que es va allargar fins al 20 de gener de 2009. Va causar 1.400 morts —la majoria civils i dels quals 400 eren nens—, uns 6.000 ferits greus i va deixar més de 50.000 persones sense llar.

Per nosaltres és injustificable el bombardeig a la població civil palestina sota el pretext de la seguretat i la protecció de la població israeliana.

Durant molts anys, l'Estat israelià ha anat annexionant terres palestines, conseqüentment ha construït un mur d'apartheid, que, segons el Tribunal Internacional de Justícia, és il·legal.

Des de l'any 2006, l'organització política Hamas va guanyar amb escreix unes eleccions perfectament democràtiques, des d'aleshores, Israel està castigant a la població civil de Gaza per la seva elecció política sotmetent-la a un setge ferotge amb l'objectiu d'asfixiar-ne la població. També la Unió Europea castiga al poble palestí per la victòria de Hamas suspenent l'ajuda humanitària a Gaza. Penalitza al país ocupat en lloc de l'estat opressor.

L'Estat d'Israel ha convertit Gaza en una gran presó que bombardeja impunement. Els governs dels EUA i de la UE en són còmplices perquè mantenen relacions comercials amb Israel, li venen armes i deixen morir de inanició al poble palestí.

Fa gairebé 62 anys que es manté aquesta situació d'injustícia i d'il·legalitat. Pensem que cal pressionar perquè l'Estat d'Israel se sotmeti a les resolucions de les Nacions Unides i respecti el Dret Internacional Humanitari i la Declaració Universal dels Drets Humans. Per aquesta raó, ens comprometem a fomentar i estendre la campanya de boicot, sancions i desinversions a l'Estat d'Israel i per tant, exigim:

-La suspensió de relacions diplomàtiques i dels acords de cooperació de tot tipus entre l'Estat d'Israel i les institucions espanyola i catalana.

-La suspensió del comerç d'armes amb l'Estat d'Israel per part de l'Estat espanyol i molt concretament l'acord de cooperació militar signat aquesta tardor.

-La represa de la interlocució amb els representants de les institucions polítiques palestines, escollits de forma democràtica per la població.

Barcelona, 27 de desembre de 2009

dijous, 14 de gener del 2010

Acte: Egunkaria Lliure!


Egunkaria Lliure!
Dimecres 20 de gener 19.15 hores

BarcelonaAuditori del CCCB Carrer Montalegre, 15

Martxelo Otamendi, exdirector d’Egunkaria
Antonio Franco, exdirector d' 'El Periòdico de Catalunya'
Rita Marzoa, Grup de Periodistes Ramon Barnils
Eva Fernandez, presidenta de la FAVB
Vicent Partal, director de Vilaweb
Albert Martinez, setmanari La Directa
Ignasi Riera, escriptor

Cloura l'acte: Feliu Ventura i Borja Penalba


Sense llibertat d'expressió no ho ha democràcia
"...hi ha gent a qui no agrada que es parli, s'escrigui o es pensi en català;és la mateixa gent a qui no agrada que es parli, s'escrigui o es pensi!

dilluns, 11 de gener del 2010

EUiA s´oposa als nous criteris d´empadronament de nouvinguts anunciats per l´equip de govern de Vic

El coordinador d´EUiA a la comarca d´Osona, Iñaki Escudero, s´ha mostrat molt crític amb els criteris d´empadronament per a nouvinguts anunciats per l´equip de govern vigatà, ja què els considera “una greu discriminació entre els ciutadans de Vic”.

Per Escudero la mesura és “electoralista” i considera “un greu error” la intenció d´anar a “pescar vots als caladors de la Plataforma per Catalunya impulsant mesures més pròpies d´aquesta organització, caracteritzada per la criminalització del col•lectiu immigrat”. Segons el dirigent d´EUiA a Osona, “en una situació de crisi com l´actual, assenyalar amb el dit el col•lectiu immigrat amb mesures com l´anunciada només pot servir per a incentivar el caldo de cultiu propici pels interessos electorals de l´extrema dreta”.

Si tal i com es diu des de l´equip de govern el col•lectiu afectat per la regulació serà mínim, EUiA creu que “s´entén encara menys aquesta mesura que crea discriminació i conflicte entre la ciutadania”.Pel coordinador d´EUiA a Osona, “és del tot incomprensible la regulació proposada pel tripartit vigatà (CiU, PSC i ERC) quan, a l´àmbit nacional, els mateixos partits que el formen, dos d´ells a més amb responsabilitats de govern, havien acordat marcar criteris comuns arreu de Catalunya per l´empadronament de nouvinguts”. És per aquest motiu que el dirigent d´EUiA d´Osona, Iñaki Escudero, s´ha posat en contacte amb el grup d´ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, a través del seu representant a la Ponència elaboradora del Projecte de Llei d´Acollida de persones Immigrades, Jordi Miralles, per tal de denunciar aquesta iniciativa contraria als treballs de la Ponència.

Escudero també ha exigit a l´equip de govern vigatà la retirada d´aquesta iniciativa i la defensa dels drets de ciutadania de totes les persones que viuen a Vic.

diumenge, 3 de gener del 2010

DECLARACIÓ D'EL CAIRE

(El Caire) Els i les participants a la Marxa per la Llibertat de Gaza han aprovat avui una Declaració dirigida a intensificar la campanya mundial de Boicot, Desinversió i Sancions (BDS) contra l'Apartheid Israelià.

Al voltant de 1.400 activistes de 43 països s'han reunit a El Caire, camí de Gaza, per a unir-se als i les palestins/es que marxen per trencar el bloqueig il·legal d'Israel. Les autoritats egipcies els impediren l'entrada a Gaza.

Com a resultat els i les manifestants segueixen a El Caire, on han organitzat una sèrie d'accions no violentes encaminades a pressionar a la comunitat internacional per a posar fi al setge de Gaza, com a primer pas en la lluita més amplia per a aconseguir justícia per als i les palestins/es en tota la Palestina històrica.

Fruit d'aquestes accions han redactat la següent declaració:

DECLARACIÓ D'EL CAIRE
1 de Gener de 2010
Nosaltres, delegats/des internacionals reunits en El Caire durant la Marxa per la Llibertat de Gaza de 2009, en resposta col·lectiva a una iniciativa de la delegació d'Àfrica del Sud, manifestem:
Tenint en compte:
• el càstig col·lectiu que infringeix Israel al poble palestí amb l'ocupació il·legal i l'asedi de Gaza;
• l'ocupació il·legal de Cisjordània, inclós Jerusalem Oriental i la contínua construcció de l'il·legal Mur de l'Apartheid i dels nous assentaments;
• el nou mur en construcció per part d'Egipte i d'EEUU que estrenyirà encara més l'asedi de Gaza;
• el despreci per la democràcia palestina que ha demostrat Israel, EEUU, Canadà, la UE i altres, després de les eleccions palestines de 2006;
• els crims de guerra comesos per Israel durant la invasió de Gaza, fa ara un any;
• la persistència de la discriminació i la repressió que pateixen els i les palestines dins d'Israel;
• i el persistent exil·li de milions de refugiats palestins;
• tots actes d'opressió que es basen en última instància en l'ideologia sionista que subsjau a Israel;
• conscients que els nostres propis governs han proporcionat a Israel ajuda econòmica, financera, militar i diplomàtica directa, i han permès a aquest país actuar ambabsoluta impunitat;
• i conscients de la Declaració de les Nacions Unides sobre els Drets dels Pobles Indígenes de 2007;
reafirmem el nostre compromís amb:
• l'autodeterminació del poble palestí,
• la fi de l'ocupació,
• la igualtat de drets per a tots a la Palestina històrica,
• el ple dret al retorn dels refugiats palestins.
Per tot això, reafirmem el nostre compromís amb la crida palestina del juliol del 2005 a favor del Boicot, la Desinversió i les Sancions (BDS) cap a Israel, per tal d'obligar a aquest país a complir el Dret Internacional.
Per tal finalitat, demanem i desitjem ajudar a iniciar un moviment massiu global i democràtic contra l'Apartheid que operi en estreta col·laboració amb la societat civil palestina per a posar en pràctica la demanada palestina de BDS.
Conscients de les nombroses i fortes semblances entre Israel i l'antic règim de l'Apartheid d'Àfrica del Sud,
Proposem:
1) realitzar una gira internacional de sindicalistes palestins i sud-africans, junt a activistes de la societat civil, que es durà a terme en els primers sis mesos de 2010, a la qual s'uniran sindicalistes i activistes compromesos amb aquest programa en els països visitats, per a realitzar actes d'educació de masses en matèria de BDS directament als sindicalistes i a l'opinió pública internacional;
2) participar en la Setmana de l'Apartheid israelià al març de 2010;
3) desenvolupar un enfocament unificat sistemàtic per al Boicot de productes israelians, en el qual participin els consumidors, els treballadors i els sindicats del sector de la venda al per menor, l'emmagatzematge i el transport;
4) fomentar el boicot acadèmic, cultural i esportiu a Israel;
5) desenvolupar campanyes per a fomentar la desinversió dels fons de pensions dels sindicats i empreses directament implicades en l'ocupació, o de les empreses militars israelianes;
6) iniciar accions legals dirigides contra la contractació externa de soldats per part de l'exèrcit israelià i a favor dels judicis dels criminals de guerra israelians; fomentar la coordinació amb Citizen's Arrest Bureaux per identificar, fer objecte de campanyes i jutjar als criminals de guerra israelians; recolzar l'Informe Goldstone i l'aplicació de les seves recomenacions;
7) fem una crida a les organitzacions i individus que comparteixin el contingut d'aquesta declaració signant-la i col·laborant amb nosaltres per tal de fer-la realitat.

Podeu contactar-nos per correu electrònic a:
cairodec@gmail.com