dimecres, 30 de juny del 2010

TV3 i CCMA: Esmorzar protesta contra les retallades salarials i socials


Companys:

Us adjuntem, per a la seva difusió, una nota de premsa i fotografies de l'esmorzar de protesta que s'ha fet a diverses instal·lacions de TV3 i la CCMA contra la reducció de sou als treballadors de la CCMA i la Fundació La Marató de TVC i contra l'aplicació del decret de retallades salarials i socials a tot el grup CCMA (TV3, Catalunya Ràdio, CCMA, CCRTV-Interactiva, Activa Multimedia Digital, Fundació La Marató i TVC Edicions).


TREBALLADORS DE TV3 I DE LA CCMA FAN UN ESMORZAR DE PROTESTA CONTRA LES RETALLADES SALARIALS I SOCIALS


Uns 200 treballadors de TV3 i la CCMA s’han concentrat avui a les instal·lacions de Sant Joan Despí i d’Imagina a Esplugues per protestar contra l’aplicació del decret llei de retallades salarials i socials. Aquest 30 de juny s’ha executat a les nòmines dels 250 treballadors de l’ens CCMA l’aplicació d’un “plus negatiu” que suposa una reducció del 5% del sou. Amb aquesta mesura, es consuma l’incompliment del Conveni Col·lectiu que aplega en el seu àmbit a TV3 i la CCMA.


El Comitè d’Empresa de TV3 i la CCMA ha anunciat la interposició d’un conflicte col·lectiu per incompliment del conveni. S’han recollit signatures per a un manifest de protesta que es lliurarà al Consell de Govern i a la direcció General de la CCMA. En el mateix acte, s’ha convocat també a la manifestació d’aquesta tarda a les 18.30 hores a la Plaça Urquinaona de Barcelona en el marc del procés de mobilització previ a la vaga general del 29 de setembre.


30 de juny de 2010


Comitè d’Empresa de TV3-CCMA


dimarts, 29 de juny del 2010

Veneçuela, a La Fàbrica de Celrà.

Des de les comarques gironines ens arriba aquesta activitat polític-festiva organitzada per AMIGUES DE L'ALBA.

Tot un dia d'activitats on es podrà veure i conèixer el desenvolupament del treball de les brigades solidàries i animar-se a la participació en properes edicions.
Salut i bona feina.


dilluns, 28 de juny del 2010

Dret al propi cos.

Enviat des de Girona.

Una flotilla per Gaza


Hola a tothom,

Us convidem a tots a la xerrada que el pròxim dia 5 de juliol a les 19:00h ens oferiràn Manuel Tapial i Laura Arau (Cultura, Paz y Solidaridad Haydeé Santa Maria) sobre el setge a Gaza i sobre el seu testimoni directe de la masacre que va patir la Flotilla de la Libertad. Aquesta xerrada, organitzada per Rubí Solidari, Rubí per Palestina i Pau Ara isempre, es durà a terme al local d'Espai Obert de Rubí (C/ Justicia, 11, Rubi).

Us animem a tots a que us apropeu i escolteu el seu testimoni.
Enviat per Espai Obert - Rubí

diumenge, 27 de juny del 2010

30 de juny, Manifestacions: AIXÍ, NO!!!




  • Perquè acomiadar serà més fàcil i barat i es pagarà en part
    amb diners públics.


  • Perquè volen disminuir els contractes temporals amb
    treballadors fi xes amb menys drets.


  • Perquè es dóna facilitat a les empreses perquè no apliquin
    els convenis col·lectius.


  • Perquè es mercantilitzarà la cerca de feina amb les empreses
    privades de col·locació i no serà útil per
    rebaixar l’atur.


  • Perquè es farà més precària l’ocupació i la qualitat dels
    serveis públics i augmentaran els accidents a la construcció
    amb l’entrada de les ETT.


  • Perquè amb la congelació de les pensions augmentarà la
    població en situació de pobresa.


  • Perquè tindrem pitjors serveis públics en rebaixar els salaris
    i no substituir les plantilles.


  • Perquè no s’apugen els impostos als rics ni als poderosos,
    ni es persegueixen el frau fi scal i l’economia submergida.


  • Perquè cal que els bancs tornin els diners públics que han
    rebut i s’ha d’acabar amb els especuladors fi nancers.
    Perquè volen dinamitar el model social europeu i fer una
    societat més desigual.

divendres, 25 de juny del 2010

Moció. Preparar la Vaga General del 29 S



Aquesta moció es va aprovar en la trobada assemblea de gent d’EUiA, que es va reunir el passat 19 de juny, a partir d’una convocatòria realitzada per Bastida d’EUiA, per a ser aprovada en el proper consell nacional d’EUiA, per tal d’entrar a fons en la preparació de les mobilitzacions sindicals, amb la vaga general del 29 de setembre.


Moció per a la preparació de la Vaga General del 29 S


• Considerem la convocatòria sindical unitària per la Vaga General és l'element social i polític més important per fer sentir i imposar les propostes treballadores a la Reforma laboral governamental unilateral i a les mesures pro-patronals i pro-financeres de retallades i contra la negociació col•lectiva.


• Considerem que totes les assemblees i òrgans de coordinació i dirigents d'EUiA, han de tensar les seves forces per concentrar-se en la preparació de la mobilització sindical i contribuir al seu èxit a les empreses, estenen el suport social de la ciutadania. Considerem que aquesta mobilització reforça la unitat del conjunt d'EUiA. Considerem que promoure i difondre els raonaments per estendre la disposició a la vaga general ha d'ordenar i canalitzar tots els debats, l'orientació i acció política.


Proposem:


• Aportar i fondre l'acció d'EUiA en tant que referent polític d'esquerra transformadora amb la unitat sindical, amb la preparació de les accions i manifestacions del 30 de juny, i per la vaga general del 30 de setembre.


• Promoure i organitzar des de les assemblees territorials d'EUiA organismes amplis unitaris i plurals locals, de barri, població i ciutat, d'escoles i universitats, de suport i preparació de la vaga general convocada pels sindicats.



19 de juny de 2010

AQUEST VOT NO ÉS EL NOSTRE, NO ENS REPRESENTA

El passat 19 de juny, va haver una trobada assemblea de gent d’EUiA convocada per Bastida d’EUiA, amb la participació d’afiliats i afiliades de diferents assemblees territorials i sectorials. L’eix de la trobada va ser el desacord amb el vot favorable emès en el Parlament de Catalunya pels diputats i diputades de la coalició ICV-EUiA davant el decret de retallades socials presentat pel Govern de la Generalitat i acordar la tàctica a seguir, des d’ara, en relació a aquest vot i en relació a la mobilització sindical plantejada.

Al inici es va lliurar una carpeta amb diversos materials, entre els que es trobaven les declaracions sobre els decrets de retallades dels govern Zapatero i Montilla, publicades pel PCC, el PSUCviu i el POR, que son les organitzacions que formen part d’EUiA. En totes elles, d’una o altra manera, es planteja la seva posició contrària als decrets i la lluita contra els mateixos i les mesures que plantegen.

Assun Franquesa que formà part de la mesa, junt amb Ivan Hernáez (Rubí), Jordi López (mitjans comunicació) i David Companyon (Gràcia) va presentar un breu estudi sobre els dos decrets aprovats, explicant les retallades, que suposen, i en quins aspectes el de la Generalitat empitjora el del govern Zapatero.

El debat va ser molt ric. Com a conclusió de la trobada es va elaborar una carta explicativa de perquè havien d’haver votat no els parlamentaris de la coalició, amb argumentació i explicació d’alternatives, així com la preparació d’una moció per ser presentada a aprovació en el Consell Nacional d’EUiA.
Àngels T.

AQUEST VOT NO ÉS EL NOSTRE,
NO ENS REPRESENTA

EL PROJECTE D’ESQUERRES D’EUiA HA D’ESTAR AL COSTAT DE LA
GENT TREBALLADORA, DEL JOVENT I DEL MOVIMENT SINDICAL


Gent afiliada a EUiA manifestem el nostre desacord amb el vot favorable al decret de retallades socials presentat pel Govern de la Generalitat, vot que fou emès al Parlament de Catalunya pels diputats i diputades del Grup Parlamentari d’ICV-EUiA.


• Aquest vot no pot representar les i els militants, afiliades i afiliats, amics i amigues d’EUiA que, des del moment que es va conèixer el decret antisocial del govern Zapatero i la seva submissió al mandat del FMI i de la UE per fer pagar la crisi a la gent treballadora i les classes populars, vam posar-nos a la feina d’exigir la retirada d’aquest decret que suposa la primera rebaixa de sou als treballadors/es públics des de l’any 1959, la congelació de les pensions i la retallada de les despeses públiques en serveis socials. El decret també trenca amb la negociació col•lectiva i els acords assolits en el sector públic i obre la porta a la negociació a la baixa en el sector privat, incrementant el poder dels empresaris en detriment dels drets dels treballadors i treballadores.


• Considerem que és un error polític votar a favor del decret de la Generalitat ja que xoca amb els interessos de les i els treballadors públics tant qui van anar a la vaga el 8 de juny com qui no la van fer, així com dels milers de ciutadanes i ciutadans que van omplir els carrers de les poblacions de Catalunya en una clara mostra de rebuig a les polítiques antisocials dels governs de Madrid i de Catalunya.


• Per a EUiA que ens reclamem organització transformadora, anticapitalista, alternativa, quin significat té donar suport i formar part d'un Govern que no defensa la població treballadora front la voluntat d’atacar els drets socials i laborals del Banc Mundial i la Comissió Europea? Mantenir la nostra postura coherent no hauria significat ni fer caure el govern, ni obrir la porta a CiU, ni desfer la coalició ICV-EUiA (com ha passat amb altres lleis, com la Llei d’Educació de Catalunya). En canvi, hauria reforçat la posició d'EUiA contrària a les retallades tant al carrer com a les empreses, als ajuntaments, i fins i tot al Parlament i al Govern. Hauria estat també la millor manera de barrar el pas a la dreta, combatent arreu les seves polítiques i construint les alternatives amb la mobilització. EUiA ha de mostrar-se ferma arreu en la lluita contra la globalització del sistema capitalista i contra tots els imperatius legals que ens imposin des dels seus marcs neoliberals.


• La imatge i la trajectòria d'EUiA queda malmesa amb el suport parlamentari a aquestes mesures del govern mentre que el projecte de moviment polític i social, més a l'esquerra i més moviment social, resta neutralitzat així com l'esforç esmerçat en l'acció i l’organització social a les empreses, als barris, a les escoles i les universitats.


• De manera coherent amb la posició política d'EUiA, estem en contra del decret del Govern de la Generalitat que és l’aplicació a Catalunya del decret Zapatero. El decret de la Generalitat amplia fins i tot l’àmbit de la reducció de sous i les retallades en serveis públics, cosa que empitjora el decret Zapatero. Tampoc no ens serveix la vaporosa promesa d’un increment d’impostos als rics, proposta que en tot cas hauria de ser alternativa i no complementària a les retallades socials. Els impostos no compensen ni milloren la retallada, d’altra banda tampoc podem acceptar la filosofia de "compartir" els costos d’una crisi que no hem generat.


• Proposem que EUiA es plantegi la crítica d'aquesta actuació parlamentària i governamental. Qualsevol actuació de la representació d'EUiA -dirigents i grup parlamentari-, ha de ser coherent amb el propi projecte polític d'esquerres i no amb les raons i imposicions del Govern estatal o autonòmic. La responsabilitat política es concreta en la defensa de la gent treballadora i la pensionista.


• Aquest vot tampoc pot representar a treballadores i treballadors, sindicalistes, joves i persones progressistes que són la base social de l’esquerra transformadora i que ja estan començant a organitzar la vaga general del 29 de setembre, que ha de ser l’expressió de la voluntat popular de trobar la sortida a la crisi en la construcció d’un moviment social fort que freni l’ascens de la dreta a Catalunya i a l'estat espanyol.


• Aquest moviment al carrer és i ha de representar la base d’una EUiA més forta, més moviment i més útil al poble i a la gent treballadora. Per tant el seu Grup Parlamentari ha d'estar en sintonia amb la lluita sindical i en coherència amb el projecte polític que volem construir com EUiA. El Govern tripartit perd, amb aquestes mesures, credibilitat i suport entre la ciutadania d’esquerres de Catalunya, que constitueix la seva base social.


Per tot això ens ratifiquem en la nostra voluntat i decisió d’aixecar amb el moviment sindical, les classes populars i la gent jove la bandera de l’esquerra transformadora. Volem fer-ho i ho farem des d'EUiA i amb EUiA.

Una bandera per a la gent treballadora i el jovent amb un altre esperit i una perspectiva il•lusionant de lluita d'esquerres contra la crisi.

19 de juny de 2010

Amanda Martínez Hita (CN, Rubí), Àngels Tomás (CN, SAF), Anna Sunyé i Bautista (Gràcia, Coordinadora), Assun Franquesa Segura (SAF, de Comissió exec. CONC), Carme Sansa i Albert (Cultura i artistes), David Companyon Costa (CN, Gràcia), David Flor (Montblanc, Coordinador), David Parron (Llagostera, Coordinador), Francesc Martínez López (CN, Salt), Francesc Matas Salla (CN, Eixample), Isabel Martínez Soriano (CN, Torrelles Ll.,Coordinadora), Iván Hernáez (CN, Rubí), Jordi López Santín (CN, Mitjans comunicació), Jordi Matas Vilà (CN, Anim•acció), Josep Mª Gil (CN, SAF, Coordinador), Juan José Bravo San José (Universitat, de Comissió exec. F.d'Ensenyament CONC), Luis Navarro Carrasco (CN, Granollers, Coordinador), Lynn Strother (Horta), Manuel Navarro Castillo (CF, Cerdanyola), Maria Vilà Miras (CN, Anim•acció), Martín Pretel Garrido (CN, Rubí, Coordinador), Miguel Salas Yebra (CG, SAF), Mireia Espert Ansó (CN, Anim•acció), Montserrat Vilà Planas (CN, Eixample), Reinald Roca (MC), Sol Ruíz de Vargas Thiel (Ciutat Vella), Teresa Cairó (CN, Salt), Toni Campos (CN, Transport/T, Coordinador), Xavier Vives (Salt, Act. Diverses CCOO Com. Gironines, Secretari Gral.).

19 de juny de 2010

dimarts, 22 de juny del 2010

Contra el pla d'austeritat de l'ajuntament de Sabadell



NO AL PLA D’AUSTERITAT
NO ACCEPTEM CAP RETALLADA EN ELS NOSTRES SOUS

L’Ajuntament de Sabadell vol aprovar demà en un Ple extraordinari un paquet de mesures d’austeritat entre les que s’inclou la retallada dels sous dels empleats/des municipals prevista per a aquest mes de juny.

Les seccions sindicals de CCOO i UGT protestem una vegada més davant aquesta mesura, al temps que denunciem que la Federació de Municipis de Catalunya (de la que és president l’Alcalde de Sabadell) així com la Associació Catalana de Municipis, no han fet absolutament res per a impedir que s’apliqui la retallada de sou als treballadors/des que depenen dels diferents ajuntaments associats a aquestes entitats municipalistes.

Continuarem lluitant per a exigir la retirada del RD 8/2010. No acceptarem cap retallada en els nostres sous per més que es vulgui adoptar ara mesures exemplaritzants.

Creiem que altres mesures passen per reduir més l’estructura de càrrecs eventuals, així com despeses de protocol, estudis i projectes que s’encarreguen fora o com també ja s’ha fet a altres administracions, l’optimització de Regidories i d’empreses municipals.

És per tot això que els delegats/des de CCOO i UGT anirem al Ple extraordinari de demà dia 22 de juny a les 9 hores del matí per tal de deixar palès el nostre rebuig . Cridem a tots els treballadors/des que vulguin assistir amb nosaltres a que ens acompanyin entre 9:30 i 10:00, aprofitant el temps d’esmorzar.

dilluns, 21 de juny del 2010

Juny: La crisi exacerba la violència masclista contra les dones.


La concentració contra la violència de gènere d’aquest mes de juny, organitzada per la Plataforma unitària contra les violències de gènere, ha estat preparada avui per les Dones de Blanc.

Després de la lectura, per part de Montserrat Vilà, la coordinadora de la Plataforma, de la denúncia de l’augment de la violència vers les dones amb l’augment de la crisi i les dificultats econòmiques i de l'afirmació certa de que aquesta violència que es dona en totes les societats i en totes les classes socials. La denúncia, la lluita per la igualtat i la sensibilització mitjançant les concentracions mensuals a la Plaça Sant Jaume, les organitza la Plataforma contra les violències de gènere, des de fa més de dos anys.

Avui, quan les dones que donen vida a la coreografia de les Dones de Blanc, han començat la seva actuació a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, ha anat creixent el número de dones i homes que s’han aturat a seguir l’expressió corporal i artística i la denúncia que ens du cada mes a la plaça, així com a retre homenatge a les dones assassinades.

També s’ha fet lectura del manifest que es va llegir fa uns dies a Salt, quan en una setmana varen ser assassinades dues veïnes en aquesta ciutat gironina.

Prou violència contra les dones!!!!!

Més informació i contacte:
http://www.violenciadegenere.org/
Email: prouviolencia@pangea.org

dijous, 17 de juny del 2010

Suport al rebuig al reportatge "Los guardianes de Chávez"

Amiques de l'ALBA de les terres Gironines demanen suport en la difusió d'aquesta nota de premsa així com l'adhesió, que podeu enviar, de forma urgent, a amiguesdelalba@solidaries.org, des d'on la faran arribar a l'ambaixada.
Bastida d'EUiA.



República Bolivariana de Venezuela
Embajada ante el Reino de España
II.2.E6.E3


“El Grupo Prisa agrede a Venezuela
con un reportaje de TV profundamente sesgado”

El Embajador Isaías Rodríguez solicita a Cuatro y CNN Plus un espacio “para informar objetivamente cuáles son los hechos reales sobre los que el programa Los guardianes de Chávez elaboró una flagrante manipulación”

Madrid, 14 de junio de 2010. El Embajador de la República Bolivariana de Venezuela ante el Reino de España, Julián Isaías Rodríguez, rechazó el contenido del programa de televisión REC, difundido este fin de semana por las cadenas Cuatro y CNN Plus.

“Este tendencioso reportaje está enmarcado dentro de la campaña de agresión contra el proceso revolucionario venezolano que despliegan algunos medios de comunicación españoles para manipular la realidad de nuestro país. El Grupo Prisa, a través de Cuatro y CNN Plus, persiste en agredir a Venezuela, con su reportaje profundamente sesgado”, dijo el Embajador.

Rodríguez denunció que el reportaje Los guardianes de Chávez “obedece claramente a fines electorales, de lo contrario no se explica por qué entrevistan a voceros políticos de la oposición y privan de ese espacio a sus pares bolivarianos, reemplazándolos por miembros de grupos que no representan al Ejecutivo ni al partido de Gobierno. La estructura del programa evidencia la predeterminada intención de retratar un país desestabilizado y a un Gobierno que apoya la violencia”.

El reportaje fue emitido la noche del viernes en Cuatro y luego redifundido en CNN Plus el sábado y el domingo, siendo esta última emisión seguida de un debate en el que participó una funcionaria de la Embajada venezolana a quién -a juicio del Embajador- “tendieron una emboscada”. “De las cinco personas de la mesa de debate, cuatro compartían una opinión contraria al proceso bolivariano, incluidos los dos autodenominados ‘rigurosos’ periodistas; además, al invitarnos al debate (que se grabó la semana pasada), se comprometieron a hacernos llegar el reportaje después de su emisión y aún seguimos a la espera”.

“En mi carácter de Embajador solicito formalmente a las cadenas Cuatro y CNN Plus un espacio en el cual se pueda informar efectivamente de la realidad venezolana, con el propósito de transmitir cuáles son los hechos que la caracterizan y sobre los que el programa realizó esta manipulación”, dijo Rodríguez.

FIN/ Prensa Embajada de la República Bolivariana de Venezuela ante el Reino de España.

dimecres, 16 de juny del 2010

CONCENTRACIÓ HOMENTAGE A LES DONES QUE PATEIXEN VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Imatge Concentració maig/2010.
Imatge concentració abril/2010.


DILLUNS 21 DE JUNY A LES 20 H A LA PLAÇA SANT JAUME - Barcelona


En aquesta ocasió, comptarem amb la participació de les DONES DE BLANC, que han preparat una coreografia per l'ocasió.

Us esperem a totes i a tots per trencar el silenci!!!
PROU AGRESSIONS CONTRA LES DONES!!!




No dubteu en fer difusió d'aquest acte a totes les persones i entitats que puguin estar interessades.
Atentament,

Plataforma unitària contra les violències de gènere
c/ Junta de Comerç, 17 entresol 1ª
08001 Barcelona
telf: 627398316
mail: prouviolencia@pangea.org
web: www.violenciadegenere.org

Ni honra ni barcos?


Aquest mati m’ha arribat l’article del company –i com diria l’acudit, malgrat això amic- Albert Claret i he pensat que no podia passar de llarg sense comentar-ho. Ja avenço que per mi el tema amb majúscules és només un: han fet bé els nostres diputats de votar si al decret Montilla?. L’article de l’amic Claret insisteix en qüestions que per mi son evidents com que EUiA ens hem manifestat en contra de la retallada del govern de Zapatero, o que els nostres diputats no son, en general, la força decisiva al Parlament, i en d’altres (per exemple com gestionar les diferencies internes al sí d’EUiA) que deixaré de banda per intentar anar al gra:

1.- “L’imperatiu legal”. Comencem per les obvietats: si els nostres diputats haguessin votat en contra no haurien incomplert cap llei. Una altre cosa és si amb el seu refús podien haver impedit l’aplicació de les retallades als treballadors públics i la congelació de les pensions. Tot l’anàlisi de l’Albert gravita sobre la hipòtesis de que si els nostres diputats hi haguessin dit no Montilla hagués tret endavant el seu decretazo amb el suport de CiU. És possible, però no evident; no cal que polemitzem sobre l’oportunisme dels convergents, més quan totes les enquestes els hi donen unes expectatives electorals que farien completament prescindible la socio-vergencia. En qualsevol cas si així hagués passat, pel que fa als empleats públics i als pensionistes, ningú no hauria assumit un decret substancialment pitjor del de Zapatero a sis mesos de les eleccions, quan podien perfectament esperar al dia següent. Si, en canvi, la oposició dels diputats d’ICV-EUiA i dels de la dreta hagués impedit l’aprovació del decret ens trobarien en la millor circumstancia possible per desenvolupar una lluita política, social i (subsidiàriament) jurídica per dificultar l’aplicació de la retallada a Catalunya.

2.- “La nostra intervenció ha millorat significativament el contingut del decret”.
Evidentment és qüestió d’opinions. En l’haver de ICV-EUiA figura que s’han apujat algunes taxes (que, per cert, no estan subjectes a cap tipus de progressivitat en funció de la renda o el patrimoni dels causants), s’ha reduït l’impacte sobre les persones dependents i s’ha plantejat el manteniment de l’ajut de 400 € per naixement en funció de la renda dels pares. Fora bo, tanmateix, que no continuem amagant alguns fets que hauríem d’acceptar tots encara que sigui nomes per higiene mental.

a) En qüestions importants pels treballadors el decret Montilla és PITJOR que el del Zapatero, bàsicament ( però no únicament) per que amplia els col•lectius que sofreixen retallades salarials. Ho podeu llegir a l’informe del CERES de CCOO
http://www.ccoo.cat/ceres/documents/informes/0000001071.pdf
encara que l’Albert i jo ho van viure en directe als piquets de la UAB el 8 de juny, quan la RENFE no estava en vaga i el Ferrocarrils de la Generalitat si per que segons deia la secció sindical de CCOO Ens sentim totalment agredits per ser l'única empresa pública de transports en tot l'Estat que patirà la retallada salarial gràcies al Govern tripartit. El mateix podem dir de TV3 versus RTVE, etc.

b) El decret no recull cap increment de l’IRPF per a les rendes altes. Hi ha un compromís de que així serà, però no es recull al decret. Si finalment no ho compleixen espero que no haguem de llegir a l’Albert explicant-nos per que hem de continuar mantenint a aquest govern. El que és segur és que, en aquell moment, estarem en pitjor situació per a fer valdre la força dels nostres diputats.

c) Pel que fa al compromís de revisar les retallades salarials “si la situació econòmica ho permet” us reproduïm el paràgraf de l’informe del CERES Aquesta genèrica i imprecisa previsió legal és innecessària i desconeixedora de l’ existència de l’Acord entre Govern Central i els Sindicats a l’ àmbit de la funció pública, signat el 25 de setembre de 2009 en el marc del diàleg social, que continua vigent en la mesura que només s’ ha suspès en allò que sigui contrari al repetit Reial Decret Llei de l’ Estat. En conseqüència, la recuperació d’ allò que es deixi de cobrar ja està prevista a partir de gener de l’ any 2013. El que es segur és que l’aplicació d’aquesta previsió estarà a càrrec del govern de la generalitat d’aquell moment i aquí comencen a entrar en la clau del tema.

3.- “La funció dels nostres diputats es influir per que les retallades no siguin tan dures”. Per mi la funció fonamental dels diputats de la esquerra transformadora és donar sortida política i suport institucional a les mobilitzacions dels treballadors contra les retallades. El partit de l’Albert, i dels dos diputats d’EUiA, el PCC, publicava, amb motiu de la vaga del 8 de juny, a la seva pagina web que crida a la mobilització dels treballadors i treballadores del sector públic contra les mesures anunciades pel Govern central i ara l’autonòmic, que suposen una injusta retallada del seu salari així com un atac als drets socials.

http://www.pcc.cat/noticiesampliar.php?id=1393

Si la retallada del govern autonòmic és injusta i un atac als drets socials i els treballadors s’hi han de mobilitzar en contra, com és possible que els nostres diputats facin bé votant a favor?. Tal i com ho explica l’Albert sembla que dir això és ser un electoralista de la pitjor espècie i votar a favor de totes aquestes retallades és ser un poc menys que “un home d’estat”. Per mi, que estic a EUiA des de la seva fundació i tinc responsabilitats sindicals al sector públic des de fa uns pocs anys, la retallada de Zapatero era una oportunitat per explicar a tothom que amb el sindicat no hi ha prou, que cal la política per impedir que ens arrabassin els nostres drets, que hi ha una esquerrà de debò que sempre esta al costat dels treballadors... Ara els hi hauré d’explicar que els 80.000 treballadors catalans que ens van manifestar el 8 de maig no ens podem reconèixer en cap dels 135 diputats del Parlament, per que els que van votar en contra son la dreta i tots els que es denominen d’esquerres van votar a favor de que a tots nosaltres ens abaixessin el sou.

4.- “No es podia fer cap altre cosa”.
Segons l’Albert qualsevol decisió més enllà de intentar millorar la traducció al català del decretazo del Zapatero ens situa en l’ultra-esquerranisme marginal. Sembla que hi ha força gent a EUiA que no ho veiem així, i, sembla, que a Izquierda Unida, afortunadament son la majoria

MOCIÓN SOBRE EL AJUSTE PARA LOS AYUNTAMIENTOS 18-05-2010. http://izquierda-unida.es/sites/default/files/doc/MOCI%C3%93N%20SOBRE%20EL%20AJUSTE%20PARA%20LOS%20AYUNTAMIENTOS%2018-05-2010.pdf

Us recomano especialment que us fixeu en el punt 6 La corporación local tomará cuantas medidas sean precisas para evitar la aplicación a los empleados públicos de este Ayuntamiento de las medidas de recorte y ajuste anunciadas por el Gobierno. (Deu meu, on esta l’imperatiu legal, ens estem convertint en grupuscles anti-sistema…) i el parágraf final En relación con el debate de estas mociones, es necesario mantener por nuestra parte todos sus contenidos y dejar al resto de las fuerzas ante sus responsabilidades. Se trata, si es posible, de ganar la aprobación de esas mociones, pero sobre todo de dar a conocer nuestra posición a los sectores afectados. (Això és propagandisme-esteril-esquerranos, on anirem a parar…).

A aquesta proposta de moció no es fa cap diferencia entre els ajuntaments on estem a la oposició, on governen com a força majoritària, o on ho fem com a força minoritària de govern. Per si voleu buscar un element de comparació amb la situació de Catalunya us deixo un enllaç amb la informació de la postura de Izquierda Unida d’Asturies, on som el soci minoritari del govern que presideix el PSOE.

http://noticias.terra.es/2010/local/0603/actualidad/iu-no-votara-en-la-junta-general-el-recorte-a-los-funcionarios-si-no-se-grava-el-irpf-a-rentas-superiores-a-60000-euros.aspx

Podeu veure les diferencies amb la postura dels nostres diputats i el cobriment de cor que li agafa al company davant de la possibilitat de que no surti aprovada la retallada:

Y en este sentido, se mostró franco: si IU no lo vota, eso no sale, en referencia al proyecto de ley autonómica que deberá someterse a votación este mes en la Junta General para hacer efectivo el plan de recortes anunciado por el gobierno central.

No realizó ninguna previsión de los que pasaría en caso de no salir aprobada una medida que llega por mandato estatal. 'Habría un serio problema político, económico y social', se limitó a afirmar, a la vez que una 'interesante cuestión jurídica’.

5.- Una crisi de govern podria afavorir a la dreta de cara a les properes eleccions autonòmiques. Doncs si, podria fer-ho tant aquí com a Asturies. Per mi és evident que un govern com el tripartit o el d’Asturies és millor que un govern del PP o de CiU. I és encara més evident que el millor que podem fer per barrar el pas a la dreta és aconseguir molt vots per a ICV-EUiA. La pregunta, per a mi, és: el vot dels nostres diputat a favor del decret Montilla, la corresponsabilitat absoluta que es deriva en l’aplicació de les seves mesures, el que per primer cop en la historia d’EUiA i de qualsevol dels seus components ( i fins i tot d’ICV) haguem votat a favor d’una norma que contava amb la oposició militant de tots els sindicats, el fet d’haver deixat orfes de referent electoral visible als afectats per la retallada, ens farà més fàcil o més difícil aconseguir el vot dels treballadors?. Jo crec que ens ho fa molt més difícil i que la força que puguem treure dels treballadors es l’únic que ens donarà capacitat d’influència i farà que els altres partits ens respectin.

A partir d’ara l’Albert i jo, i tota EUiA ens dedicarem a preparar la vaga general del 29 de setembre, una vaga que haurem de fer també, no ens enganyem, contra el partit del Montilla i contra el govern que, per exemple, dictarà els serveis mínims a Catalunya i farà tot tipus de declaracions per explicar que la vaga es perjudicial pel país i tot el que ja sabem. Fa un mes hauria posat la mà al foc per la posició d’EUiA. Ara només en queda confiar en que aquest cop els nostres diputats vulguin fer electoralisme.

Juanjo Bravo

CGT DENUNCIA A FNAC-EL TRIANGLE



A INSPECCIÓ DE TREBALL I AL COMITÈ D’ÉTICA DEL GRUP PPR, PELS ACOMIADAMENTS CAUSATS EN ELS ÚLTIMS MESOS CONTRA TREBALLADORS EN SITUACIÓ DE BAIXA LABORAL

Com molts de vosaltres ja sabeu, 6 companys/es de Fnac-El Triangle han estat acomiadats en els últims mesos perquè al estar de baixa laboral havien deixat de ser rentables. L’Empresa ho argumenta de la següent manera:

…habiéndose comprobado que Vd., desde el pasado día [x] hasta la actualidad se encuentra de baja por incapacidad temporal, es evidente que el mantenimiento de su contrato de trabajo no es rentable para la empresa, y por ello procede la extinción del mismo por las razones indicadas, criterio que está suficiente y ampliamente avalado por múltiples sentencias de Tribunales Superiores de Justicia, Tribunal Supremo e incluso Tribunal Constitucional

Al marge de consideracions legals, trobem aquests acomiadaments ètica i moralment reprovables i lamentem, de forma sincera, que el nom de l’Fnac es taqui amb acomiadaments tan durs que, socialment, ens causen una profunda repulsa i indignació.

En matèria legal, creiem que la nostra denuncia no entra en conflicte amb les sentències esmentades als escrits d’acomiadament. Els punts més importants denunciats són:

- Discriminació i segregació al lloc de treball. Considerem que l’Empresa està procedint a castigar a una determinada categoria de treballadors, aquells que estan en situació d’incapacitat temporal, i que aquesta és una conducta contrària a la dignitat dels treballadors i a la prohibició constitucional de discriminar. A l’argumentar que se’ls acomiada perquè al estar de baixa han deixat de ser rentables, es produeix una inacceptable mercantilització de l’ésser humà.

- Vulneració de la política de riscos laborals. Creiem que tots nosaltres tenim dret a recuperar-nos de qualsevol malaltia sense témer ser acomiadats. Amb aquests acomiadaments, considerem que se’ns està advertint, al conjunt de treballadors, de que evitem agafar baixes laborals.

També hem informat d’aquests fets al Comitè d’Ètica del grup PPR, donat que el seu Codi Ètic Empresarial subscriu, entre d’altres, la Convenció 111 de la Organització Internacional del Treball contra la discriminació al treball. Per últim, us recomanem que en cas de baixa laboral us abstingueu de fer comentaris sobre la malaltia concreta que esteu patint.

Enviat per: Sergi Thennard

dilluns, 14 de juny del 2010

19 DE JUNY, TROBADA ASSEMBLEA DE BASTIDA d’EUiA



La crisi econòmica i financera, els atacs especulatius financers contra l’economia productiva, la subordinació de la política al mercat capitalista, l’atac combinat del neoliberalisme, les agències de qualificació del deute, el FMI i el Banc mundial especialment contra els països governats per la socialdemocràcia (Grècia, Portugal, Espanya), la submissió d’aquesta acceptant totes les retallades socials i laborals i l’anàlisi de les diferents respostes obreres vehiculades pels sindicats; han fet aflorar també les contradiccions dins les organitzacions que es reclamen d’esquerres, transformadores, alternatives o revolucionàries.

A Catalunya, el Govern d’Entesa ha aprovat un decret-llei per adaptar el decret del govern ZP que es centra en una rebaixa de sous del sector públic, congelació de plantilles i congelació de les pensions. A Catalunya la retallada salarial s’ha agreujat doncs també s’aplica al conjunt d’empreses públiques, la qual cosa és un atac a la negociació col•lectiva.

El Decret català ha comptat amb els vots a favor de la coalició ICV-EUiA, això ha comportat un important debat a les dues organitzacions que podríem resumir en una pregunta: com és possible que una coalició que es presenta com defensora dels drets i les condicions de vida de les classes populars, voti a favor d’una retallada de salaris que comporta de retruc un atac a la negociació col•lectiva o de la congelació de les pensions, retallada que ha estat dictada pel sancta-sanctorum del neo-liberalisme i que exigeix nous atacs a les pensions, als drets socials i laborals amb la reforma que prepara per Decret el govern de Madrid. Quin sentit té que unes organitzacions que es reclamen transformadores, anti-capitalistes, alternatives.... estiguin en un govern que empitjora les condicions de vida al dictat del Banc mundial i la Comissió europea.

La direcció d’ICV i d’EUiA han fet un argumentari sobre com el Decret català és millor que el decret ZP: augment del tram de l’IRPF a partir de 120.000€ a partir de 2011; no es congelarà la plantilla... Van descartar fer front i oposar-s’hi mitjançant recursos judicials i parlamentaris. Dues terceres parts de la direcció d’EUiA, i els parlamentaris, ha posat com argument suplementari la necessitat de no posar en crisi el govern, perquè no guanyi CiU, cosa que no volem ningú i menys els sindicats. Com a conseqüència els parlamentaris d’ICV-EUiA han votat a favor del Decret-Llei presentat pel govern Montilla.

Aquest vot favorable al Decret NO ens representa a la gent de Bastida, ni a molta gent d’EUiA.

Bastida és d’EUiA, ha nascut per enfortir EUiA i reforçar el sempre a l’esquerra, la mobilització i la lluita, els vincles amb els moviments socials. Hem influït i construït lleialment, amb la crítica honesta i combativa, com a direcció d’EUiA en la majoria. Després del vot favorable parlamentari d’ICV-EUiA, ens cal reflexionar si és necessari un canvi dins d’EUiA. Cap on s’ha d’orientar, com podem reforçar la mobilització obrera i amb quines aliances. Per debatre d’aquests aspectes i d’altres de la tàctica de Bastida a EUiA sobre el projecte de moviment d'esquerres, convoquem una TROBADA ASSEMBLEA DE BASTIDA, el proper dissabte 19 de juny a la seu nacional d'EUiA de 2/4 de 10 a les 14h. Naturalment està oberta a amics i amigues d’EUiA que vulguin debatre a fons, doncs aquesta reflexió sabem que està present en els debats a tota EUiA.

Amanda Martínez Hita, David Companyon Costa, Àngels Tomás Gonzalo i Francesc Matas Salla, Membres del Consell i de la Comissió Nacional d'EUiA.

dissabte, 12 de juny del 2010

SOLIDARITAT amb la gent de la neteja acampada a Girona

Duen més de vuit dies d'acampada davant la seu de la Generalitat a Girona.
Defensat el seu lloc de treball. Pràctiques infumables per part de l'administració per tal d'estalviar amb el sou de la gent treballadora contractada pel servei de neteja, aprofitant un trasllat de dependencies.

divendres, 11 de juny del 2010

UAB: Prou impunitat de l'estat d'Israel



Dijous a les 12 va haver una concentració d’unes cinquanta persones a la Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Bellaterra contra els assassinats de l’Estat d’Israel. Destacava la quantitat de gent àrab que va venir, entre elles noies musulmanes, estudiants, una d’elles d’ESO. També van estar una parella de joves jueus.

En acabar la concentració va haver una xerrada amb la participació de Manuel Tapial i Laura Arau, activistes del vaixell Mavi Marmara de la "flotilla de la llibertat", Joan Josep Nuet, senador d'EUiA, Usama Khaldy, activista palestí de Gaza, Begoña Martínez, vicepresidenta de Pau Ara i sempre i Jordi Garrell, director de l'ACP.

La xerrada va ser emotiva al recordar el dos activistes, Manuel i Laura, com havia anat la salvatge agressió dels soldats israelians. Van justificar-se: “fins ara hem estat aguantant la tensió per que teniem que donar la cara als mitjans, però ara afloren els sentiments”.

El senador Joan Josep Nuet va explicar a partir de la seva experiència com activista d’una anterior “flota de la llibertat”com el territoris que han deixat l’Estat israelià als palestins es com els forats d’un formatge de gruyère, amb les penalitats que comporta per fer qualsevol cosa i, per tant, totalment sota control d’Israel i completament inviable per poder construir un Estat palestí.

Begoña Martínez, vicepresidenta de Pau Ara i sempre, va dir que tot el que s’explicava a la xerrada era real, per més que semblés exagerat, i va insistir en que era molt important seguir anant a Palestina, prendre contacte amb la societat palestina i jueva i després explicar-ho a la tornada.

Usama va parlar com palestí i antic refugiat de Gaza i en camps com membres de la seva família i milers de palestins havien mort però a partir de la convicció que el poble palestí mai es doblegarà i al final expulsaran aquest Estat. En Jordi també explicar la seva experiència a Palestina i va donar xifres de la discriminació que pateixen els palestins.

Al final les preguntes i el debat van ser moltes i es va allargar. Havia molt interès en participar i veure què podem fer aquí. Moltes intervencions van lligar la situació que pateixen els palestins amb la complicitat dels nostres governs en el colonialisme israelià. Un acte molt útil que va servir tothom.

Alfons

dijous, 10 de juny del 2010

POSICIÓ DE L’ASSEMBLEA D’EUIA DE TORRELLES



El decret que ha aprovat el govern tripartit es un decret de dretes, dictat per l’ FMI, la Banca i els grans capitals. És un decret que fa recaure la crisi capitalista sobre les espatlles de la gent treballadora i no sobre les dels multimilionaris i especuladors que l’han provocat.

La vaga de treballadores i treballadors del sector públic ha estat un bon pas endavant respecte a la situació de desmobilització general que hem tingut durant anys. La manifestació ha estat molt bé, nombrosa i amb un esperit molt combatiu.

Per tant l’esquerra de debò ha d’estar al costat dels sindicats, al costat de preparar la vaga general i ha d’oposar-se tant al carrer com al Parlament al decretassos del govern Zapatero i de la Generalitat.

Torrelles de Llobregat, 8 de Juny 2010

No doneu suport al decret Castells



Avui dimecres a les 10,30 s’han concentrat més d’un centenar de delegats del sector públic davant el Parlament de Catalunya, entre ells alguns d'EUiA i de Bastida. L’objectiu era pres

sionar als parlamentaris de l’esquerra política per que no donessin suport al decret de Castells. Hi ha hagut moment de tensió quan els mossos han tractat d’impedir que la delegació de CCOO es situés en un lloc a la vora de la porta. Els manifestants han escridassat els parlamentaris, en particular el d’Educació, Ernest Maragall. La parlamentaria Mercé Civit s’ha acostat i ha explicat a delegats de CCOO que “dormiria més tranquil·la si votés No al decret, però que això provocaria que entrés un govern de CiU i que encara faria retallades pitjors”.

Els sindicalistes cridaven consignes com “La crisi, que la paguin els rics”, “Manos arriba, esto es un atraco”, “No es d’esquerres retallar els sous”, No es d’esquerres congelar les pensions”, Volem una esquerra qu’escolti els sindicats”.


dimecres, 9 de juny del 2010

UAB: Prou impunitat de l'estat d'Israel


La solidaritat amb el poble palestí continua. Després de les manifestacions de la passada setmana a Barcelona, amb dos accions força multitudinàries. També a la UAB volen dur la solidaritat amb el poble palestí. La idea va sorgir en la concentració de l'altra dilluns davant l'oficina de negocis Catalunya - Israel.

NO a Madrid, NO a Barcelona: CAP RETALLADA DE PENSIONS I SALARIS. CAP RETALLADA DE SERVEIS SOCIALS


Concentració de protesta contra l'aprovació del decret de mesures de reducció del dèficit del govern català

Demà dimecres, 9 de juny, a les 10.30 hores, delegats i delegades de CCOO i la resta de sindicats convocants de la vaga del sector públic es concentraran davant del Parlament de Catalunya per protestar contra l'aprovació, prevista per demà, del decret de mesures de reducció del dèficit públic presentat pel govern català.


Més informació:

http://www.ccoo.cat/fsc/aspnet/noticia.aspx?id=124901


dimarts, 8 de juny del 2010

Important mobilització a Barcelona contra les retallades dels decrets.



























Aquí hi ha unes breu imatges. Algunes mostres de les reivindicacions que avui han sortit al carrer junt amb la genèrica de NO a la retallada de salaris i pensions. SI als serveis públics.
La mobilització ha pres el carrer.

dilluns, 7 de juny del 2010

Contra les retallades dels Decrets amb la Vaga sindical del 8 de juny



Un dia abans de la Vaga General del Sector Públic a EUiA seguim fent argumentari contra els decrets de mesures per retallar el dèficit públic. Com frenar-los i les seves conseqüències i corregir-los. El coordinador ha senyalat que és clar que som contraris amb les mesures concretes i també les conseqüències negatives que tindran sobre la negociació col·lectiva.


L’argumentari dóna eines a l’afiliació en aquesta situació i context precís i s’han plantejat diverses mesures més per a poder reforçar política i organitzativament els afiliats i afiliades d’EUiA (trobada amb la gent afectada pel decret, amb la gent del mon local, la de polítiques socials,... ). Contribuir a la mobilització organitzada pels sindicats contra els decrets, acompanyant-los, començant per la de demà 8 de juny en defensa dels salaris i dels serveis públics. S’ha demanat que s’afegeixin també els elements en els que el decret català empitjora el decret de Zapatero.


En el debat sobre l’oposició d’EUiA als decrets i el vot en el Parlament de Catalunya (aquest dimecres 9 o a l’altra setmana), en Jordi Miralles, el coordinador general, ha explicat que la resolució aprovada en el recent consell nacional de 28 de maig ja senyala el rebuig de la nostra organització al mateix per injust, inacceptable i ineficaç per la recuperació econòmica i lesiu per a la gent treballadora del sector públic. I que la mateixa no planteja el tema del vot, a lo que en Francesc Matas ha apuntat, que per això va votar-la a favor la resolució. També cal esmentar aquí que al consell nacional es va rebutjar la proposta “El Consell Nacional demana a la Coalició ICV-EUiA plantar cara al Decret Zapatero, i no acceptar altres Decrets que no s’hi oposin” (presentada per Francesc). En Francesc ha proposat que al Parlament català els i les diputats no votin a favor de les retallades, com va fer en Joan Herrera d’ICV i Gaspar Llamazares d’IU al Parlament espanyol.


Treballarem totes i tots per l’èxit de les propostes sindicals, donant suport a la mobilització, començant per la VAGA convocada per demà dia 8 de juny contra la retallada de pensions i salaris. Sí als serveis públics.


Enviat per Àngels Tomás

Declaració de l'Assemblea de Llagostera d'EUiA

Davant l’aprovació del pla d’austeritat per part del govern de Rodríguez Zapatero l’Assemblea de Llagostera d’Esquerra Unida i Alternativa manifesta el seu total rebuig a aquest pla, que no és res més que la consolidació d’un gir a la dreta del govern Zapatero i plegar-se davant dels designis del Fons Monetari Internacional, del neoliberalisme i dels grans capitals europeus i nord-americans, a més de ser un veritable atac frontal als drets dels treballadors i treballadores.


Manifestem també el nostre total rebuig al pla aprovat pel govern de la Generalitat, ja que creiem que un augment de l’IRPF a les nòmines més altes (sense tocar l’impost del patrimoni per exemple) és del tot insuficient i només serveix per maquillar els aspectes més dramàtics del pla d’austeritat, que no només afecta els sous del personal funcionari sinó que inclou també rebaixes en els serveis públics, com el fet de no cobrir completament les baixes o jubilacions que es produeixin entre el professorat i el col·lectiu sanitari, cosa que afectarà molt negativament a dos aspectes bàsics de la societat com són el dret a l’educació i a la sanitat de qualitat.


No volem que els treballadors i les treballadores d’aquest país, ni d’arreu, haguem de pagar els plats trencats d’una crisi econòmica que no hem provocat. Els treballadors i les treballadores, que només tenim els ingressos fruit del nostre treball, no hem deixat de contribuir a les arques públiques mitjançant l’IRPF. Ara toca que la crisi la paguin aquells que s’han omplert les butxaques en l’època de bonança econòmica. Ara toca fer lleis que facin pagar proporcionalment, i de debò, més als que més en tenen. Ara toca que la crisi la paguin els més rics!!


Creiem també que el posicionament de la majoria de la direcció d’EUiA en favor del decret del Govern de la Generalitat és una actitud oportunista que desmotiva, desmobilitza i afebleix la classe treballadora, ja que molta gent es pot sentir traïda per aquesta decisió. Per això fem una crida als diputats i diputades de la coalició ICV-EUiA, però molt especialment als d’EUiA, perquè votin NO en la votació del decret en el Parlament de Catalunya, mantenint així la coherència de quan es deia de votar el mateix aquí que a Madrid.

I finalment, volem manifestar el nostre suport incondicional a les mobilitzacions que convoquin els sindicats per aturar aquests decrets, i en concret a la vaga del sector públic convocada per al dia 8 de juny, així com a la més que probable vaga general que es prepara.


Diguem un NO rotund al Pla d’Austeritat!!

Que la crisi la paguin els més rics!!

Preparem la vaga general!!


Assemblea de Llagostera d’EUiA


6 de juny de 2010

No a la retallada de pensions i salaris! Si als serveis públics


Tot el suport a les reivindicacions sindicals i a la vaga.
Per la retirada del decret!.
Endavant amb la lluita!!!!

divendres, 4 de juny del 2010

Contra la impunitat d’Israel


Sota el lema “Aturem la impunitat! Boicot a Israel!", la Plataforma Aturem la Guerra, la Comunitat Palestina i Amb Palestina al Cor, fan una crida a la participació en la manifestació convocada per dissabte 5 de juny a les 17:30h. als Jardinets del Passeig de Gràcia de Barcelona (Passeig de Gràcia / Diagonal) fins a la Plaça Catalunya, amb parada davant l'oficina de la UE a Barcelona

La impunitat amb que actua l’estat d’Israel ha quedat palesa aquests darrers dies. L’agressió, amb víctimes mortals i desenes de ferits, el passat dilluns amb la flotilla de la llibertat, n’és un exemple.

La no condemna dels fets per part de les institucions internacionals reforça el paper agressor de l’estat d’Israel a la zona. Egipte ha obert la seva frontera amb Gaza, després de més d’un any de bloqueig. Cal continuar amb la denúncia i la pressió.

Amb aquesta convocatòria, emmarcada dins la campanya Per una Mediterrània dels pobles, la solidaritat i la pau i les jornades Per una altra Mediterrània, organitzades a l’efecte, Barcelona se suma així a la convocatòria internacional feta des de la solidaritat internacional amb el poble palestí, per aquest dissabte, per a denunciar la violència i la impunitat del govern d’Israel.

Esperem que hi podreu participar.

TV3. El dimarts 8 de juny, vaga


Comunicat n.12/10

L’Assemblea de TVC-CCMA ratifica la convocatòria de vaga del dia 8 de juny

En l’Assemblea convocada pel Comitè d’Empresa s’ha ratificat àmpliament la proposta del Comitè d’Empresa de TVC de seguir la convocatòria de vaga del dimarts 8 de juny contra el decret de la Generalitat que estableix la retallada de sous dels treballadors del sector públic i la retallada de les partides pressupostàries salarials de totes les empreses públiques.

En la jornada d’avui la direcció ha confirmat que aplicarà la retallada de sou a tots els treballadors que tenen contracte amb la CCMA (ens). Aquesta primera aplicació del decret es concreta amb la retallada del sou en la mensualitat de juny i afectarà a uns 250 treballadors.

No hi ha cap dubte que el decret ja afecta als treballadors de la Corporació que expressament estan en làmbit del conveni col•lectiu TVC-CCMA.

El Comitè de vaga es reunirà demà amb RRHH per a concretar l’aplicació dels servis mínims i essencials per a la jornada de 24 hores de vaga del dia 8

EXIGIM LA RETIRADA DEL DECRET
CAP RETALLADA !
DEFENSEM EL CONVENI!
EL DIA 8 TOTHOM A LA VAGA


Sant Joan Despí, 3 de juny de 2010

dijous, 3 de juny del 2010

A la UAB també: Contra les retallades i els atacs als treballadors El dia 8 tothom a la vaga



Companyes i companys,

Els governs de Zapatero i Montilla volen que la crisis que han provocat els bancs i els especuladors la paguem les classes treballadores i populars: els treballadors que estan en actiu, els desocupats, els precaris, els pensionistes, els autònoms, els joves, les persones dependents, etc.

Ara toca els treballadors i treballadores del sector públic, amb retallades i congelacions de sous, a continuació tocarà retallar els drets socials que hem conquerit al llarg de la història.

El sector públic és la garantia de l’accés de les classes populars als serveis essencials ( educació, sanitat, etc) i si el retallen ens retallen a tots els nostres drets de ciutadania.

El 8 de juny els sindicats, arreu de l’Estat, han convocat una vaga general per a tots els treballadors i treballadores de la funció pública. A la UAB, que sabem perfectament com s’intenta reduir el dèficit acosta de les nostres condicions de treball i d’estudi, hem d’estar a primera línia. Per això, les juntes i comitès, tant de PAS com de PDI, i les seccions sindicals i els col·lectius estudiantils que trobareu al final d’aquest manifest, ens sumem a la convocatòria del dia 8 i us demanem que també ho feu.

El dia 8 de juny ha de ser una mobilització general que respon a l’agressió contra les retallades de sous als treballadors i treballadores de la Funció Pública.

Haurem d’estar alerta de les retallades socials que estan anunciant i preparar-nos per a futures mobilitzacions generals que es puguin convocar.

Demanem a l’equip de govern de la UAB que no posi cap obstacle a l’exercici lliure del dret de vaga i per això reclamem l’ajornament dels exàmens previstos per aquest dia; la suspensió de qualsevol acte oficial i l’establiment d’uns serveis mínims coherents amb la legalitat vigent. Us anirem informant amb celeritat de les respostes de la Gerència i l’Equip de Govern

Convoquem a tot el PAS, PDI i estudiants a una assemblea el proper dia 7 a la sala d’actes del Rectorat a les 13 hores per a debatre els motius i les raons de la vaga i us animem a que el mateix dia 8 us sumeu als piquets informatius que recorreran el campus per animar a tothom a fer vaga.

Us recordem que, el possible descompte salarial que pugueu patir, serà amb caràcter puntual, mentre que la retallada salarial que intenta el govern quedarà consolidada per tots els anys futurs. Pels nostres salaris, per la nostra dignitat i per la defensa dels serveis públics, no permetem més agressions...

EL DIA 8 FES VAGA.

Ben cordialment,

Junta de Personal Docent i Investigador,
Comitè d’empresa del PDI laboral
Junta de PAS funcionari
Comitè d’empresa del PAS laboral
Seccions sindicals de CAU, CCOO, CGT i UGT de la UAB
Associació d’Estudiants Progressistes (AEP)
Estudiants en Lluita
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)
Plataforma contra el PRIM

En defensa de los salarios, las pensiones y lo público. Huelga el 8 de junio.


Nota de Prensa EUiA de Rubí. Huelga 8 de junio


Esquerra Unida i Alternativa expresa su apoyo a las movilizaciones del sector público y sobre todo la huelga general del día 8 de Junio.

Las llamadas medidas de ajuste del gobierno del PSOE de Zapatero solo sirven para recortar derechos y salarios de los trabajadores, pensionistas y sectores mas necesitados.

Zapatero ha pasado del no os fallaré, a rendirse frente a los poderes económicos y el capital financiero especulativo europeo, (FMI, BCE, UE,).

La bajada y congelación de salarios a los trabajadores del sector público, así como las pensiones, la eliminación del carácter retroactivo de la ley de dependencia, el cheque nadó, la paralización de importantes obras públicas, la supresión de la posibilidad de la jubilación anticipada etc.

Esas medidas lejos de acabar con la crisis económica harán todo contrario, al estancarse el consumo con la progresiva perdida del poder adquisitivo de los salarios y pensiones, aumentar el paro juvenil, 40%, y general por encima de los 4.5 millones de parados y paradas actuales..

En vez de aplicarse medidas reales contra los responsables de la crisis y donde está el dinero: los ricos, las grandes fortunas, el fraude fiscal, la economía sumergida, los grandes beneficios especulativos de los bancos etc. Se hace todo lo contrario se aplica la mano dura contra la población trabajadora y modesta, con menos recursos.

Suscribimos igualmente la oposición de los sindicatos de los trabajadores y trabajadoras de Catalunya a trasladar la aplicación, de las medidas neoliberales, de derechas, de Zapatero a Catalunya. Y en concreto por el Govern tripartit de la Generalitat

A la vez hacemos nuestras las declaraciones de CCOO:

CCOO de Catalunya considera intolerables les mesures del Govern perquè ataquen la qualitat dels serveis públics, posen en perill la seguretat de la ciutadania i recauen sobre les condicions laborals dels treballadors públics …

… Entre el nou paquet de mesures per reduir el dèficit presentat avui pel Govern destacava la decisió de no cobrir les baixes per jubilació i reduir la partida per a personal substitut i de reforç. CCOO de Catalunya considera intolerables i injustificables aquestes mesures ja que representen un atac directe al propi funcionament dels serveis públics i socials de Catalunya.

La Comisió Permanent de Esquerra Unida i Alternativa de Rubí manifestamos nuestro completo apoyo a las convocatorias de lucha de las centrales sindicales, y en concreto a la huelga general del sector público y los centros concertados,el 8 de Junio, en la línea de lo que aprobó nuestra última Asamblea el 21 de Mayo.

Hacemos un llamamiento a secundarlas y a acudir a la manifestación central de Barcelona.