dimarts, 28 de setembre del 2010

MANIFEST 28 DE SETEMBRE DEL 2010 AVORTAMENT LLIURE I GRATUIT

La Campanya pel Dret a l'Avortament Lliure i Gratuït reivindica públicament la celebració del 28 de setembre com a Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament.

En aquesta data, sorgida de la Campanya 28 de setembre Dia per la Despenalització de l'Avortament a Amèrica Llatina i el Carib, cal recordar que un dels principis polítics irrenunciables del moviment feminista i de dones és la defensa de la llibertat sexual i reproductiva com un dret inalienable de les persones, dret que implica reconèixer la capacitat de les dones per resoldre sobre allò que afecta els nostres cossos i les nostres vides.
En aquest sentit, el dret a l'avortament lliure, segur i gratuït forma part intrínseca dels drets sexuals i reproductius, drets que se sustenten en diversos tractats consagrats internacionalment. No obstant això, cal esmentar que la interrupció voluntària de l’embaràs no és legal en la majoria de Països d’Amèrica Llatina i, per contra, les lleis punitives, les persecucions a les dones que avorten i a professionals que les assisteixen, la condemna social i penal, són habituals, fins i tot, s'han endurit en els últims anys.
Actualment, a l’Estat Espanyol, hem viscut un canvi de legislació referent a la Interrupció Voluntària de l’Embaràs. Tot i celebrar alguns dels avenços que aquest canvi ha suposat per a les dones, cal tenir present que encara queda molta feina per fer tal de garantir la consecució d’aquest dret I QUE tant AQUEST GOVERN COM EL PROPER GOVERN DE Catalunya han de posar tots els mitjans per garantir-lo :

- Insistim en la necessitat immediata, establerta en la nova llei, incloure l’educació afectivosexual en els currículums de l’ensenyament obligatori.
- Recordem que és imprescindible planificar i instaurar amb eficàcia l’accessibilitat als mètodes anticonceptius dins la cartera de serveis de la xarxa pública, tal i com també marca la llei.
- Reivindiquem que cal millorar i garantir l’accés de les dones a la interrupció voluntària de l’embaràs de forma segura, gratuïta i amb la màxima qualitat.
- Continuem manifestant el nostre desacord amb la tutela que l’Estat estableix sobre aquest dret de les dones lesionant així la seva autonomia, tant pel que fa als 3 dies de reflexió obligatoris abans de la pràctica d’un avortament com per la necessitat d’acompanyament de les dones de 16 i 17 anys.
- Denunciem els atacs constants als drets de les dones per part dels integristes religiosos que compten amb l’important finançament públic d’un estat que es considerat laic.
Així doncs, un cop més reclamem la valentia des de totes les institucions que fonamenten la nostra societat: polítiques, familiars, educatives i civils. No hi valen excuses, ni la crisi, ni les eleccions, ni el pes de la moral, ni cap altre subterfugi ens pot fer recular. Totes i tots nosaltres, tenim la responsabilitat de continuar construint una societat igualitària, tolerant, respectuosa i lliure.
Amb tot el suport per a les nostres companyes d’Amèrica Llatina i el Carib:


ABORTO LEGAL Y SEGURO. LAS MUJERES DECIDEN, LA SOCIEDAD RESPETA, EL ESTADO GARANTIZA, Y LAS IGLESIAS NO INTERVIENEN

dilluns, 27 de setembre del 2010

Esquerra Unida i Alternativa de Montblanc també per la vaga general


Esquerra Unida i Alternativa de Montblanc a començat una campanya informativa als diferents comerços de la vila ducal com de la comarca de la Conca de Barberà sobre la vaga general del proper dia 29 de setembre. Es tracta de ficar cartells tant d´EUiA com del sindicats convocats per motivar a la classe treballadora a mobilitzar-se el dia 29 per defensar els seus drets. La formació també estarà aquest proper diumenge als carrers de la capital de la Conca per repartir informació sobre la vaga i per fer una enganxada de cartells de la campanya “això molesta” carrers en mal estat.

Des d’EUiA de Montblanc es crida a la màxima participació en aquesta vaga pues és un clar atemptat contra tots els treballadors/es. EUiA de Montblanc diu que si aquesta vaga no és un clar èxit la patronal i la dreta mes ferotge tindrà una autopista de més de vuit carrils lliure de peatges per vulnerar i trepitjar tots els drets socials que a traves de diferents lluites de classe i de molta sang vessada per els treballadors quedarà en va. Ara es hora de treure pit. Som conscients que a molta gent li agrada mirar-se o rascar-se la panxa, però si aquesta vaga no surt be no tan sols no ens podrem tocar la panxa si no que ens quedarem sense l’os.

La unitat de la classe treballadora te que ser unànime i forta ningun intent d’extorsió com ja estan fen algunes empreses de agafar llistes per saber qui fa vaga no ens te que donar por, tot el contrari es un gran símptoma que la patronal està preocupada de que aquesta vaga tiri endarrere tal atemptat feixista contra els interessos del proletariat. A que estan jugant a retallar-nos el sou mentre ells tenen pagues vitalícies assegurades, mentre es gasten més de mixt milió d’euros al dia amb una guerra absurda a l´Afganistan, a gastar-se milions de diners públics en seguir mantenint la família Reial.
Per això i mes coses companys i companyes el 29 ni un pas enrere el dia de la vaga ¡ NO PASSARAN !


David Flor i Sanchez

Coordinador local d´euia de Montblanc i de la Conca de Barberà

Preparant la vaga general a les Comarques Gironines


Aquestes setmanes l’activitat sindical es frenètica. Els companys companyes de la Federació d’Activitats Diverses de CCOO ens informen que s’estan fent un munt d’assemblees en el sector de les escombraries i també de la neteja. A Lloret, Torroella de Montgrí, Camprodon, Sant Feliu de Guíxols, Salt, ... assemblees de escombraries. ... i també dels geriàtrics de Girona, assemblea de dones unitària de Girona i Salt, Lloret, Blanes,.... Cada dia, matí i tarda..... i així fins el dia 29S.

Pel drets de la classe treballadora!

Per l’èxit de la vaga!
Salut!

dijous, 23 de setembre del 2010

SREBRENICA: EL QUE ENCARA QUEDA PER FER


El dilluns 20 es va inaugurar l'exposició fotogràfica "Srebrenica, Memòria d'un genocidi" al pati del vestíbul de la Universitat de Barcelona. L’esmentada exposició serà al vestíbul fins al pròxim 8 d'octubre, oberta amb entrada lliure al públic que la vulgui visitar.En l'acte van ser presents els promotors de l'activitat: la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, la Fundació Pau i Solidaritat de Comissions Obreres, i l’ Institut Català Internacional per la Pau. Gràcies a elles un equip de persones, la meitat d'elles joves, va poder estar, prendre fotografies i gravar a Belgrad els actes de Dones de Negre contra el genocidi del seu país, participar en la Marxa de Tuzla a Srebrencia, assistir a l'enterrament massiu de les víctimes i realitzar nombroses entrevistes. El vicerector va presentar i va concloure l'acte dins del marc de l'activitat humanística de la Universitat.


Les diferents intervencions van destacar la necessitat de rescatar de l'oblit el genocidi que es va produir fa 15 anys a Europa, el primer que va tenir lloc després de l'horror del nazisme. Les intervencions van ser crítiques amb el paper jugat per les institucions internacionals, l'ONU, els cascs blaus i els governs, que no van protegir l'"enclavament" denominat "segur" de Srebrenica, van desarmar els pocs soldats bosnians que encara podien defensar-se amb alguna arma i, de fet, van lliurar els homes i la població a un crim segur.Des de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO, es va mostrar la necessitat de continuar i concloure l'ajuda que el poble de Barcelona i Catalunya va donar per a Bòsnia. "Encara ens cal acabar la feina" va dir Alfons Bech, responsable del projecte de cooperació que té CCOO amb els sindicats dels Balcans. Com exemple va posar que gràcies als acords i treball conjunt entre diferents sindicats de països abans enfrontats, CCOO ha pogut animar alguns d'ells a realitzar accions el pròxim 29 de setembre, jornada de vaga general a Espanya, però també d'acció comuna i conjunta dels treballadors a Europa.


A tots els que puguin estar per Barcelona la visita a aquesta bonica però dura exposició del fotògraf Alfons Rodríguez els donarà una idea de la situació real de Bòsnia després de 15 anys de la pitjor matança. Veuran les dificultats i dolor que encara han de superar les dones, els esforços per remuntar el passat a través de la solidaritat de l'Associació de dones de Srebrenica que ajuda a trobar les restes dels familiars i enterrar-los, tracta de muntar una cooperativa i organitzar-se per treballar i tornar a viure a Srebrenica.

TORRELLES: ELS MOTIUS DE LA VAGA GENERAL


Diumenge 19 a les 6 de la tarda s’ha fet una presentació dels motius de per què es necessària la vaga general del 29 i debat, organitzat per Poble i Progrés, ICV i EUiA, i alguns joves independents. Els ponents, Toni Mora, responsable de CCOO del Baix Llobregat, i Diego Rejón, representant de la II Marxa contra l’atur a Catalunya i també dirigent del sindicat del metall CGT. El debat ha estat molt animat.
L’exposició ha començat per veure el contingut de la reforma laboral i com afectarà a la classe treballadora si aquesta passa. Tal com s’ha vist és el més greu atac en 30 anys i prepara una davallada general de les condicions de treball, de sous i de pensions, que portarà encara més atur i que afectarà al petit comerç i petits empresaris, que viuen de la capacitat de consum de la gent treballadora.
La conclusió per part dels presents ha estat treballar per explicar encara més els motius de la vaga. També demanar als comerços que participin. Una de les qüestions que ha sortit ha estat el que passarà el dia després de la vaga a nivell polític. Tots els assistents declaraven que no volien donar pas a un govern del PP. Al mateix temps la millor manera de frenar-ho era una massiva participació a la vaga .
“Hem de continuar actes com aquests com espais de reflexió i de preparació de la mobilització treballadora i ciutadana, i de reorganització de l’esquerra local” ha proposat la moderadora de l’acte.

Al Auda (el retorn)

Aquest dijous 23 de setembre, a les 20h, la Comunitat Palestina de Catalunya i l'Ateneu Vilanovi, organitza una mostra de teatre i dansa a càrrecs de dos grups de joves artistes palestina, que tindrà lloc al Círcol Catòlic. El grup, participa aquests dies d'un intercanvi de joves organitzat per la Comunitat Palestina de Catalunya. L'actuació està previst que duri una hora, és d'entrada lliure i combina dansa, música i teatre per explicar als assistents els sentiments i situacions que genera la situació d'ocupació militar que envolta la realitat quotidiana d'aquests joves.La iniciativa de dur aquest espectacle a Vilanova i la Geltrú ha comptat amb el suport de la Regidoria de Cooperació de Vilanova i la Geltrú, qui contribueix a finançar l'estada dels joves palestins a Catalunya, juntament amb altres ajuntaments.Us agraïrem la màxima difusió de l'espectacle.


Descripció espectacle:
La comunitat Africana de Jerusalem, l'Associació cultural Dar-al fonon (Nablus) i la Comunitat Palestina de Catalunya us presenten un espectacle inèdit, anomenat Al Auda (el retorn) fruit de la col.laboració artística de les tres associacions Palestines, l'espectacle format per 15 artistes d'arreu de Cisjordania us oferirà una mostra de la cultura àrab, més concretament de la Palestina.

El poble palestí és un poble que malgrat l'ocupació i la violació dels drets humans a la que es veu subjecte, lluita per mantienir la seva identitat. La riquesa cultural i artística d'aquesta actuació ens commourà a tots/es, tant per la seva escenificació de la realitat actual dels territoris ocupats, com per la qualitat artística de la mateixa.

L'espectacle musical, dansa tradicional i teatre ens aproparà a entendre la cultura d'aquest poble ocupat.


Aquesta és la pagina web de Dar al Fonon.

http://www.daralfonon.org/en/?page=


Cordialment
Comunitat Palestina de Catalunya

Actes per la Vaga a Rubí


COORDINADORA RUBI PER LA VAGA GENERAL EL 29S

( CALENDARIO DE ACTIVIDADES APROBADO EL LUNES 21/09 )

Jueves 23. Paradeta reparto de propaganda. De 4.15 a 6.15.tarde. Estación FF.CC.
Megafonía con coche. De 6.30 a 7.30 tarde. Cita previa Espai Obert.
Charrada- Debat IES la Serreta

Viernes 24. Megafonía. De 5 a 6 de la tarde. Cita previa. Espai Obert.
18.30h Asamblea plaza FF.GC de Rubí
20h Manifestación per Rubí
22h Concierto plaça Anselm Clavé
Sábado 25. A confirmar Paradeta propaganda
Reparto propaganda sindicatos en el Eroski, A confirmar hora

Lunes 27. 6.30 tarde Reparto carta dirigida a los comerciantes. Cita previa local Espai Obert.

divendres, 17 de setembre del 2010

Coordinadora Rubí per la Vaga General 29S


Dimarts passat es va presentar a Rubí en roda de premsa la constitució de la Coordinadora Rubí per la Vaga General 29S. Espai unitari que hem animat a fons des d’Esquerra Unida i Alternativa.

En el moment de la seva presentació en roda de premsa a la ciutat, la Coordinadora està formada per delegats i afiliats de diversos centres de treball de CCOO i UGT, CGT, CNT, A.VV. Les Torres, A.VV. Can Fatjó, A.VV. Can Oriol, A.VV. Els Avets, Associació per la Memòria Històrica Neus Catalá, EUiA , ICV , ACR , Corrent Roig , Rubí Solidari , Casal d’amistat catalano -cubá José Martí , Casal de la Gent Gran , Plataforma Unitaria Contra les Violències de Gènere de Rubí , Entre Veïns . Rubí X Palestina i Enginyers sense fronteres de Rubí.

L’objectiu és la sensibilització a nivell local dels motius per a la Vaga General del 29S, complementant la feina que desenvolupen les organitzacions sindical i ampliant el suport social a la vaga per fer front a les mesures antisocials aprovades pel govern i el congrés de diputats.

A banda de les parades informatives que s’instal·laran fins el dia 29S, hi ha algunes activitats centrals que es varen presentar, també als mitjans de comunicació:

Dijous 16 de setembre, a les 18:30h.
Xerrada – debat: REFORMA LABORAL i VAGA GENERAL
A càrrec de representants de CCOO, CGT i COBAS. Presentació: Martín Pretel.
Lloc: Plaça Anselm Clavé, 4-6, Rubi


Divendres 24 de setembre, a partir de les 18:30h.
Assemblea General del poble
Lloc: Plaça dels FF.CC. En acabar, amb sortida al mateix lloc.
A les 20h. sortida en MANIFESTACIÓ fins a l’ajuntament
A les 22h. Concert per la Vaga General.

dimecres, 15 de setembre del 2010

DÓNA SUPORT, DIFON I PARTICIPA A LA II MARXA CONTRA EL ATUR DEL 4 AL 9 D'OCTUBRE!!


Benvolguts/des amics /es i companys/es:


Els preparatius de la II Marxa contra l'atur, la precarietat i en defensa dels drets socials que es desenvoluparà del 4 al 9 d'Octubre per diverses comarques i localitats de Catalunya han entrat a la recta final.

Després de 18 reunions del marc unitari que impulsa i convoca la II Marxa, de nombroses activitats, reunions i gestions a nivell de les localitats per on aquesta passarà, de l'edició d'octavetes informatives i de suport a la Vaga General del 29 de Setembre, l'edició de 3.000 exemplars del cartell de la II Marxa, us convoquem a redoblar els esforços en la preparació dels últims detalls de la II Marxa i especialment a participar directament per a això us adjuntem un arxiu on figura la fitxa d'inscripció.

Fitxa la seva formalització necessitem a efectes de tenir una previsió per organitzar en condicions l'estructura i logística de la Marxa, especialment per les pernoctes. Aquesta fitxa s'ha d'enviar a l'email que s'indica o bé a les entitats que participen a la II Marxa.En els propers dies estarà editat el diari (20.000 exemplars) que informa de la II Marxa, i la setmana que ve s'iniciarà el cicle de rodes de premsa informatives.

Contra l'atur desbocat, la precarietat, les retallades de drets laborals i socials, per aturar els desnonaments de vivendes, perquè totes les persones en atur tinguin prestació d'atur, per aturar l'amenaça de retallada de les pensions i prolongació de l'edat de jubilació

¡participa activament en la Vaga General del 29 de setembre i a partir del 4 d'octubre uneix-te a la II marxa contra l'atur a Catalunya!

Barcelona, 13 setembre 2010
Comissió Comunicació II Marxa contra l'atur a Catalunya

La II Marxa contra l’atur a Catalunya s’inicia a L’Hospitalet de Llobregat, passarà per Cornellà de LL., Martorell, Abrera, Rubí, Terrassa, Sabadell, Badia, Cerdanyola, Ripollet, Montcada, La Llagosta, Mollet, Granollers, Sant Adrià, Badalona, Santa Coloma, acabant a Barcelona.

Contra les retallades salarias a la UAB


Aquest matí s'ha inaugurat a la UAB el curs universitari català amb la presencia del Montilla i l'Huguet. Les seccions sindicals de CAU, CCOO, CGT i UGT (que hem constituït el comitè de vaga pel 29-S) hem fet una mobilització per manifestar la nostra oposició a les retallades dels salaris dels empleats públics i a la reforma contra els treballadors que ha fet el govern.
Mireu el vídeo del link que esta prou complert.

dissabte, 11 de setembre del 2010

Madrid va ser un clam: hueeeeeeeeeeeeeeelga, hueeeeeeeeeeeelga!!!

Mentre en el congrés dels diputats s’aprovava ahir la reforma laboral amb els vots favorables del PSOE, les abstencions còmplices de CiU i del PNB i el vot en contra del PP, aquest perquè encara li sembla massa tova aquesta reforma, uns 20.000 delegats i delegades de CCOO i UGT de tot l’estat ens varem trobar al matí en el super acte celebrat en el palau de Vista Alegre de Madrid, incloent les aproximadament 3000 que varen quedar fora sense poder entrar, per l’aforament.
Als crits de hueeelga, hueeeelga, hueeeelga,.... anaven situant-se les delegacions per territoris. De Catalunya varem anar uns 1400 delegats i delegades. També varen sonar al palau crits de “Zapatero dimissió”, que no aconseguir arrossegar el conjunt del públic assistent.

Les intervencions de Cándido Méndez e Ignacio Fernández Toxo, van anar precedides per la de Muns, secretari general de la CES (Confederació Europea de Sindicats) que va senyalar que la CES recolza al 100% la mobilització del 29 de setembre. És la pitjor crisi econòmica des de la 2ª guerra mundial, apuntà.

Méndez, va senyalar que “con la aprobación de la reforma laboral no pinchan la huelga general, pinchan en hueso..”.
Toxo insistí en que ‘nos quieren vender mercancía averiada’ fent referència a les mesures contemplades en la reforma laboral. “Tenemos 4.600.000 parados y paradas. Primero son las personas”.

Va ser tot un ÈXIT, i malgrat la ‘matada’ d’anar des de Catalunya, va valer la pena.
Força sindicalistes d’EUiA hi varem ser-hi presents. IU – EUiA – EBB som les organitzacions que estem donant suport a fons a la mobilització sindical per la vaga general
Ara a continuar treballant per la vaga general del 29S.


*Àngels Tomás.

dimecres, 8 de setembre del 2010

Preparant la vaga a Banca, Estalvis, TICs i Oficines

Ahir dimarts va haver assemblea de delegats i delegades de COMFIA Catalunya (Federació de Banca, Estalvi, Assegurances i Serveis Administratius) amb l’objectiu d’explicar les agressions de la reforma i el perquè de la convocatòria de la Vaga general. Va ser tot un èxit.

Convocada a la sala d'actes de la seu central de CCOO a Barcelona, l’espai s’ha quedat petit. Hi ha hagut ple fins a la ‘bandera’. Érem més de 400 sindicalistes en una sala amb capacitat per a una mica més de 300 persones. S’han hagut d’afegit cadires, gent pel terra....

L’explicació de les mesures de la reforma a anat a càrrec del responsable d'acció sindical de la CONC, Simon Rosado. Va explicar també que s'estan demanant suports més enllà de l'àmbit sindical (entitats, mol de la cultura, universitat, ..)

En el torn de precs i preguntes i intervencions, força complementàries i aplaudides han estat les dels companys del fòrum COMFIA que van ser concretes, clares i contundents sobre alguns punts.

Litus. Ha situat la necessitat de la vaga, que les mesures introduïdes amb la reforma laboral van a tocar a tot el món (fixos, temporals, joves, aturats, ...) i si no lluitem, si no respon la classe treballadora vindran més coses, més atacs, als drets (pensions, jubilació, ...).

Miquel. Ha apuntat com la reforma facilita la no aplicació del conveni col.lectiu per part de les empreses. Ha cridat a la necessitat de la unitat sindical a les empreses per facilitar l'èxit de la vaga general, que es juga d'aquí al 29 i en el que fem cada un de nosaltres.

Tomàs. Ha denunciat la porta oberta a la privatització de les caixes que suposa la llei de caixes aprovada recentment pel govern Zapatero. I afegeixo jo, convalidada ja al Parlament de Catalunya, perquè és qui té les competències exclusives en aquests temes aquí. Algunes preguntes. Poden amb la reforma modificar condicions ja pactades en EROs que estan en tràmit? SI, contundent, han respost els assessors, perquè es modifica l'article 41 de l'ET. ¿Que es podran saltar dels acords de conveni? Doncs jornada laboral, salaris, ... sense justificacions prèvies. Això és gros. Molta atenció. Tothom assegut fins al final. S'ha sortit amb més arguments, piles carregades i amb algunes convocatòries més i materials per a difusió de la vaga general 29S a les empreses.

14 de setembre, assemblea de delegats conjunta CCOO-UGT de tots els sectors i de tot Catalunya a La Farga de l'Hospitalet de LL.
27 de setembre, brigades informatives de la nostra federació a les empreses, els centres i els establiments al carrer. Amb alguns i algunes, de totes maneres ens veurem el 9 de setembre a Madrid, segur!

Es necessiten assemblees en el sindicat, a les empreses, als centres de treball, explicar, explicar i explicar ......
Salut i a continuar treballant per la vaga general contra la reforma.

Crònica i fotos: Àngels Tomàs

diumenge, 5 de setembre del 2010

Assemblea sindical a Montblanc (Conca de Barberà)

El divendres dia 3 de setembre va tenir lloc al casal d’entitats de Montblanc una assemblea informativa i participativa sobre la vaga general del 29 de setembre. Aquest acte va estar present una representació d´EUiA de Montblanc encapçalada per el seu coordinador local i comarcal de la Conca de Barberà, David Flor , el responsable d’acció ciutadana i sindical, Ramon Oliveres i també la responsable de la dona, Carmen Ramos.

Ha estat un acte molt interessant i que tant els ponents dels sindicats convocants CCOO i UGT han definit molt bé que aquestes retallades socials son un clar atemptat contra la classe treballadora i tant els ponents com els assistents han reafirmat que ara es l’hora de unir-se sindicalment i deixar les diferencies per lluitar tots plegats contra aquest tipus de mesures antisocials. En les intervencions es va dir que es l’última oportunitat que te la classe treballadora per defensar els seus drets pues una derrota i la poca participació d’aquesta manifestació seria deixar una autopista de vuit carrils oberta per el capital i els empresaris contra la classe i els drets dels treballadors/es.

Per part d´EUiA han pres la paraula en David Flor i Ramon Oliveres el primer ha fet un balanç històric de les lluites obreres com poden ser la lluita de LAFORSA, el cas de la fabrica COTTON de Chicago, ... va insistir en el necessari control de les ETT i en fer un canvi a una Espanya federal a on els drets dels treballadors no puguin ser vulnerats. Per part de Ramon Oliveres ha declarat que és una oportunitat i una necessitat per fer front a l’Europa del capital i que si no hi posem seny retrocedirem al segle XII en drets socials i laborals.

Per acabar EUiA de Montblanc també ha ofert la col·laboració de tota la seva permanent local per el pròxim dia 22 fer un piquet informatiu a la nostre vila per repartir material sindical de CCOO i UGT sobre la vaga general del dia 29. Convocatòria a la que en diverses ocasions varen senyalar els dos ponents sindicals ( CCOO i UGT) els únics partits politics que hi han donat suport han estat ICV i EUIA.

A la sortida es va prendre contacte amb el comitè de la fabrica Frida de Sarral, que va fer una crida a la col·laboració per a la preparació de la vaga el 29 i tot el treball previ per al seu èxit.

divendres, 3 de setembre del 2010

Victoria Neta

El passat dimarts, 150 persones es varen reunir en un acte a la ciutat de Girona per celebrar la victòria de les treballadores de la neteja de l'Edifici de la Generalitat i per agrair la col·laboració de les diferents persones i col·lectius durant els 43 dies de l'acampada de protesta, que van ser-hi i donar-hi suport.
L’acte va ser organitzat per la federació gironina de Activitats Diverses de CCOO. En la fotografia es pot veure el moment en que fa la seva intervenció el secretari general de la mateixa, en Xavier Vives.

En l’acte es va passar un vídeo muntatge amb les imatges mes emotives del conflicte i alhora es va aprofitar per fer una crida a la Vaga General del 29-S.
Varen assistir a l’acte com a convidats, per part d'EUiA, el senador Joan Josep Nuet i la diputada Mercé Cívit.
Es va poder contar també amb la participació d’Héctor Illueca, que és Tècnic Inspector de Treball, que va fer una introducció sobre les causes econòmiques de la crisi, les seves conseqüències i va assenyalar les mobilitzacions socials, com a eina necessària per plantar-hi cara.

Fotos: Francesc Ortega Cortijos

dimecres, 1 de setembre del 2010

II MARXA CONTRA L'ATUR, LA PRECARIETAT I PELS DRETS SOCIALS EN CATALUNYA

ACTA 16ª REUNIÓ 27 DE AGOSTO 2010

El 27 d'agost a les 19 hores, es reuneixen al local CCOO, Via Laietana n º 16, representants de CCOO; APUP, Mesa Cívica, Xarxa contra els tancaments d'empreses "; As Socialisme XXI, EUiA, FARGA , POR, PSUC-Viu, delegacions de l'Assemblea de treballadors en atur de Barcelona, l'Hospitalet, Cerdanyola, Plataforma "Los lunes al sol". Justifica absència IAC.

Es fa un repàs de les tasques pendents de la preparació de la II Marxa. La Comissió B informa de l'actualització de la Carta de drets de persones a l'atur i del document de "Mesures urgents" que recull les principals reivindicacions de la moció a presentar als ajuntaments, més el primer punt que reivindica la derogació de la reforma laboral i un punt final sobre política fiscal, les intervencions donen el vistiplau i apunten precisión sobre la qüestió fiscal. Es planteja editar el Cartell com més aviat millor i el diari abans de mitjans de setembre. CCOO s'ofereix per imprimir el cartell.

S'obre una reflexió sobre les dates de la II Marxa i després de la ronda d'intervencions es confirma la data del 4 a 9 de octubre el que exigirà reforçar el treball durant el temps que falta. Es proposa fer roda de premsa central una setmana abans de la Vaga General.

Sobre el recorregut de la Marxa es considera necessari precisar amb més detall dos días. Queda pendent també definir el recorregut de l'últim dia. Es proposa confeccionar la llista de participants i posar un termini que permeti assegurar l'organització de l'allotjament i altres necessitats logístiques.

S'informa que fins ara s'han pagat 299 bons, es demana llista de distribució dels bons per agilitzar el pagament. Sobre les xapes s'han pagat 510 i cobrat 332. El fons de la II Marxa és de 1.160,45 euros. ACORDS:

1 .- Confirmació dies de la II Marxa del dilluns 4 al dissabte 9 d'octubre.
2 .- Presentar el Cartell en la propera reunió del 3 de setembre i donar com a termini aquesta mateixa data a les organitzacions que falten pagar aportació a la II Marxa. Els 3.000 exemplars del cartell s'imprimiran per CCOO.
3 .- Iniciar confecció llistat de participants II Marxa amb termini de tancament el 24 de setembre.
4 .- Finalitzar el detall dels trams que falten per a la pròxima reunió. Del tram del primer dia s'encarrega un grup de companys.
5 .- Assenyalar la data del 22 de setembre per a la roda de premsa central sobre la II Marxa, si pot ser en Col.legi de periodistes. Es convida als companys de les localitats que travessarà la marxa a convocar rodes de premsa als mitjans locals a partir del 22.
6.- Pròxima Assemblea de preparació de la II Marxa el divendres 3 de septembre a les 19 hores en el local de CCOO, Via Laietana nº 16 (estació de metro Jaume I, LíneaIV). 7.- Las comissións de treball A (Logística, finances, extensió) i B (documentació) es reuniràn el divendres 3 de septembre a les 18 hores en el local de CCOO, Via Laietana nº 16 (estació de metro Jaume I, Línia IV).

Recordatori: Llista de distribució: II-marxacontraatur@llistes.moviments.net Nº de compte II Marxa: 2100-3056-57-2101558222 (contacte Jesús Plaza tel. 669760875). Aportacións entitats petitas 50 euros, grans 150 euros. E-mail II Marxa: marxacontraatur@gmail.com