dissabte, 30 d’abril del 2011

DEFENSEM US SERVEIS PÚBLICS DE QUALITAT!



La coalició ICV – EUiA de Salt va donar suport i va participar a la manifestació convocada el dia 28 d'abril a la tarda davant de la seu de la generalitat a Girona. Més de 2.000 persones van manifestar-se contra les retallades que el govern de CiU (el partit del candidat Torramdé) està fent a la sanitat pública.

Uns dies abans la Generalitat, en una clara maniobra electoralista, va decidir posposar el debat fins després de les eleccions municipals per frenar l’onada de protestes que la política irresponsable del conseller Boi Ruiz ha generat arreu del territori català. Però ni aquesta maniobra ni la pluja que queia a la ciutat de Girona van aconseguir frenar al personal sanitari i als ciutadans indignats.

L’acció va ser convocada unitàriament pels sindicats CCOO, UGT, CATAC-CTS, SATSE, Metges de Catalunya i USAE. Inicialment havia de ser una concentració però davant l’èxit de la convocatòria s’ha acabat convertint en una manifestació.

Després la manifestació una vintena de representants sindicals de la Junta de Personal de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta van començar una tancada indefinida al vestíbul del centre per protestar contra l'eliminació de l'encavalcament dels torns.
Infermers i zeladors, cada dia allarguen 15 minuts la jornada laboral per intercanviar informació sobre els pacients amb el torn següent. Retallar aquest quart d'hora és un nou atac contra la qualitat del servei sanitari. Tot el nostre suport amb la gent treballadora del Trueta!

Amb crisi o sense, les retallades que planteja el govern de la Generalitat són inacceptables i injustificades. De fet, el que realment s’amaga darrera de les retallades és la intenció que el Govern de la Generalitat més neoliberal des de la transició té de caminar cap a la privatització del sector sanitari.

Estem d’acord en vetllar per l’eficiència del sistema sanitari, però no tot s’hi val! La crisi no l’hem de pagar els treballadors. Mentre es retalla la sanitat la indústria farmacèutica continua engreixant les seves butxaques. Any rere any la despesa farmacèutica creix per sobre d’altres capítols i supera ja el 30% del pressupost conjunt de l’atenció primària i hospitalària. Si aquesta tendència continua la despesa farmacèutica aviat s’equipararà amb els costos de tot el personal del Sistema Nacional de Salut. Hom pot pensar que aquest augment és fruit d’una millora en la terapèutica, però això realment no és així. El 80% dels nous medicaments, sempre més cars, no aporten cap avantatge respecte els ja existents, són els anomenats “me too” (jo també en anglès) perquè també fan el mateix que els que ja teníem però a un preu major. Això no és eficiència, és malgastar els diners públics. Sí cal una contenció de la despesa cal que sigui sense afectar la qualitat i això és possible simplement no finançant aquells fàrmacs que no suposin una clara millora terapèutica. La Generalitat té alternatives, retallar les plantilles i el servei no és la única opció, és la opció dels neoliberals del govern bipartit de Convergència i Unió.
El pla de retallades del conseller Boi Ruiz és NoCiU per la salut!

Roger Fitó Tarragó
Metge d'Atenció Primària que treballa l’ABS de Salt.

dimecres, 27 d’abril del 2011

Assemblea d'aturats i aturades del barri de la Trinitat (9Barris-Barcelona)

Us adjuntem la convocatoria de la propera assemblea d'aturats i aturades, pel 27 d'Abril a les 18,30 hores a la seu de la Associació de Veins del barri de la Trinitat Nova de Barcelona (C/ Pedrosa 23)

Añadir vídeo

divendres, 22 d’abril del 2011

La victòria dels treballadors de la neteja a Girona












La Unió Intercomarcal i la Federació d’Activitats Diverses de CCOO de Girona comuniquen que l’empresa FCC i els treballadors de la recollida selectiva de Girona han arribat a un acord per posar fi a la vaga.

L’acord garanteix les reivindicacions exposades per la part social que els va abocar a la vaga general. Per tant, els treballadors donen per tancat el conflicte i iniciaran la seva activitat quotidiana a partir del proper torn de treball.

En aquest moment de l’acord, els treballadors volen agrair a la ciutadania de Girona la comprensió i els demanem acceptin les seves disculpes per les possibles molèsties causades en aquests darrers dies.

En Xevi Vives, secretari general del S.I. d'activitats diverses de comarques gironines també a volgut agrair totes les mostres de solidaritat mostrades, entre elles la de la CUP de Girona i EUiA.

Podeu seguir les mogudes a:

http://escombriairerondinaire.blogspot.com/

dijous, 14 d’abril del 2011

El moviment de les Meses ciutadanes per a la convergència i l'acció a Catalunya es posa en marxa

L'Assemblea de les "Meses ciutadanes per la Convergència i l'acció" a Catalunya va reunir el passat 7 d'abril a l'Aula Magna de l'Institut Jaume Balmes de Barcelona a un centenar de persones, la gran majoria adherents a la crida.


Pel Grup Promotor de les Meses a Catalunya va fer l'obertura de l'Assemblea l'activista dels moviments socials i professora Rosa Cañadell, a continuació l'economista i membre de la plataforma de defensa de la salut "DEMPEUS" Angels Martínez Castells va informar sobre els objectius generals de les Taules, posteriorment Diosdado Toledano activista social i del moviment de treballadors / es en atur informar que més de 560 ciutadans /es de més d'un centenar de localitats de Catalunya s'han adherit a la crida i va explicar el procés de constitució de les meses així com de l'agenda de mobilitzacions existents, el professor i activista Ramón Franquesa va abordar la preparació de l'Assemblea constituent del Moviment de les Taules prevista per a finals de maig i va informar de la proposta de denominació de les Taules a Catalunya com a "Assemblea Social de Catalunya . cat "amb el subtítol del nom del moviment de les Meses en l'àmbit de l'estat, finalment Salvador López Arnal professor i escriptor va donar lectura a la proposta de Manifest de les Taules a Catalunya que va ser rubricat amb un fort aplaudiment de l'Assemblea.


Tot seguit es va obrir el torn de paraula entre els/les assistents. La dotzena d'intervencions van expressar en general una gran sintonia amb el projecte, insistint en el seu caràcter ciutadà i democràtic, destacant la tasca d'impulsar la convergència per a l'acció social, interrogant de com construir el procés, informant d'altres iniciatives ciutadanes a través de la xarxa com "Malestar social" i "Democracia real ya", d'imprimir un discurs i un llenguatge que connecti amb la gent, de com organitzar-se en la ciutat de Barcelona, etc.


Com a resum de conclusions de l'Assemblea:Es promourà des ia la constitució de meses per localitats, empreses i sectors


Per comunicar-se amb el Grup promotor a efectes d'informar o demanar col.laboració en la constitució de les meses està disponible l'e-mail mesacccat@gmail.com


Difondre i donar suport a les convocatòries de mobilització social en marxa o preparació en defensa dels serveis públics i contra les retallades en salut, educació: 14 d'abril, 18 h. a Plaça Sant Jaume, concentració contra les retallades de la Generalitat en salut; Mobilització el 15 de maig "Contra les retallades". També aquelles mobilitzacions de solidaritat contra desnonaments, del moviment d'aturats, etc.


Es convoca una reunió del Grup promotor a Catalunya, amb caràcter obert als adherents a les meses el dimecres 27 d'abril, a les 19 hores, a la facultat de filosofia de la Universitat de Barcelona c /. Montalegre n º 6 amb l'objectiu central de la preparació de l'Assemblea Constituent per a finals de maig.


Donar un termini de dues setmanes per aportacions a la proposta de manifest a la següent adreça salarnal@gmail.com


A les 21 hores s'aixeca l'Assemblea

Centenars contra el tancament d'urgències de l'Hospital de l'Esperança (Gràcia-BCN)



















Centenars contra el tancament de les urgències del’Hospital de l’Esperança al barri de Gràcia. La concentració va ser més masiva de l’esperada i va comptar amb un important recolzament de les persones que caminaven per les voreres i transitaven en cotxe.

Les retallades previstes per complir les exigències d’estalvi del Departament de Salut. Segons el comitè d’empresa, la direcció pretén suprimir el servei nocturn d’urgències i més de 50 llits hospitalaris. També es preveu tancar els quiròfans a la tarda: fins ara en aquest horari es feien les operacions de cataractes i pròtesis, els treballadorsr asseguren que les llistes d’espera acabaran col·lapsant l’hospital.

L’Hospital de l’Esperança està especialitzat en l’atenció oftalmològica i les operacions d’ossos i articulacions. També acull les instal·lacions de l’Institut de Radioteràpia del Parc de Salut Mar.


http://wmail12.movistar.es/cp/ps/Mail/ExternalURLProxy?d=telefonica.net&u=933073100&url=-1285087406

http://wmail12.movistar.es/cp/ps/Mail/ExternalURLProxy?d=telefonica.net&u=933073100&url=-1175394156

dijous, 7 d’abril del 2011

Mossos detenen una família amb dos nens que ocupava un pis de Roquetes(9barris) i 2 veïns per ajudar-los


Ahir dimecres va succeir un fet que identifica la magnitud que està adquirint el problema de l'habitatge en aquest pais.

Un greu cas de violència immobiliària:Una familia jove del barri de Roquetes amb dos nens petits feia dies que ocupava un pis de l'INCASOL. La mesura la van pendre desesperats doncs devien mesos de lloguer d'un pis doncs el Miguel i la Soraya estaven en atur quasi sense rebre ajudes. El propietari havia amenaçat la familia perquè no cobrava. Nou Barris està ple de families que estan sobrevivint abandonades per uns Serveis Socials col·laspas i uns polítics que solament defensen la solvència dels banquers.

L'Administració paga a PROSEGUR per vigilar els seus pisos buits. Ahir el diari sensacionalista "20 minutos" destapava que l'Administració prefereix gastar milers d'euros en vigilància privada dels seus pisos que es incapaç de vendre o llogar perquè l'esclat de la crisi ha deixat a la gent sense possibilitat de fer front a les despeses mínimes de menjar i habitatge.

Els mossos entren en el pis trencant la porta. Un dels seguratas que fa la vigilància de pisos de protecció oficial buits a Via Favència va denunciar la família i els mossos es van presentar. El fill petit de 7 anys que tenia febre va agafar un atac de por mentre el seu pare, en Miguel, que estava sol intentava discutir el dret a quedar-se en un habitatge que ocupava feia dies i era detingut amb altres veïns que alertats van intentar defensar i que s'endugues les seves pertinències imprescindibles. Estan detinguts a la comissaria de Les Corts incomunicats el pare i dos veïns del barri.

SOLIDARITAT!!

per defensar el dret a l'habitatge i contra la brutalitat sistèmica.  Aquesta tarda dijous 7 abril han convocat una assemblea al Kasal 3Voltes els afectats. c/Argullos 108/Via Julia 19 hores

Demanen al moviment veïnal i a les organitzacions socials de Barcelona solidaritat amb els veïns i aturar definitivament els desnonaments per causa econòmiques i que els milers de pisos buits serveixin pel DRET A L'HABITATGE.


Més informació : http://500x20.blogspot.com/

EUiA Montblanc lliure 1600 signatures rebutjant la zona blava

EUIA de Montblanc a fet entrega aquest mati dia 5 d'abril dues instancies a l'ajuntament de Montblanc la primera ha estat una al.legació contra la llei aprovada i publicada al BOP per l'ajuntament de Montblanc i en numero 2011-3388- TE pag 63 fascicle 1, que es refereix a l'establiment del servei municipal d'estacionament controlat de vehicles mitjançant parquímetres a la via pública a fi de garantir la rotació de vehicles. EUIA de Montblanc en la seva instancia ha demanat que les zones d'estacionament que l'ajuntament vol ficar com a conegudes zones blaves siguin totalment gratuïtes les 24 hores del dia els 365-366 dies de l´any per a tots i totes els ciutadans i ciutadanes de Montblanc i les seves pedanies, i que l'ajuntament es faci carreg de la despesa de donar engan-xines en el numero de matricula de cada vehicle de la vila i s´apliquin bons de des-conte als treballadors i treballadores que treballen a Montblanc i pedanies. La instancia d'al.legació la ha signat el cap e llista i membre de la direcció política d´euia de Montblanc i Conca de Barberà en David Flor i Sánchez Peró aquesta no ha estat la única instancia que ha presentat euia de Montblanc l'altre ha estat una proposta ciutadana que te molt a veure en l'altre instancia entregada i de la que David Flor com a membre de la direcció política de la formació euia de Montblanc i Conca de Barberà i responsable de la plataforma ciutadana de Montblanc en nom," NO A LES ZONES BLAVES" i la que la formació política recolza des de el primer dia. EUIA de Montblanc ha fet entrega a l'ajuntament de Montblanc en numero de registre 1283 un total de 1602 signatures de ciutadans i ciutadanes que recolza'n aquesta iniciativa ciutadana i que demanen la retirada immediata d'aquesta decisió municipal i que com a la primera instancia que sigui gratuït per els veïns i veïnes de Montblanc i pedanies amb engan-xines gratuïtes donades per L'Ajuntament a tots i totes les vilatans i vilatanes de Montblanc , com també bons descompte per els treballadors i treballadores que treballen a la vila.

dimecres, 6 d’abril del 2011

CONCENTRACIO URGENT: NO ALS ACOMIADAMENTS A LA UAB



El proper dia 11 d'abril una treballadora de la UAB perdrà el seu lloc de feina. Tot i els esforços per trobar una solució, l'Equip de Govern sembla tenir una decisió política clara.

No podem admetre que aquesta sigui la manera de fer a la UAB i cal deixar clar el nostre desacord amb aquesta manera d'actuar. Pensem que aquest fet ultrapassa els límits i cal donar una resposta ràpida, clara i contundent. Aquest acomiadament pot ser el primer d'altres i cal tallar de soca-arrel aquesta manera de fer front a les retallades pressupostaries.

Per aquest motiu, i com a mostre de recolzament cap a la nostre companya, us convoquem a una assemblea el proper dijous 7 d'abril, a les 12:00h, a la porta del Rectorat.


No als acomiadaments!

Ben cordialment,

Comitè d'empresa del PAS laboral
http://ccoo-universitat.blogspot.com/