dimarts, 31 de maig del 2011

Pel Moviment 15 M i Consistoris d'esquerres amb polítiques d'esquerres


Companys i companyes ens han tramès algunes impressions que reproduïm sobre el Consell Nacional d’EUiA d'ahir dilluns.

Es valoraven els resultats electorals: augment de la dreta, descens important del PSOE i lleu remuntada d’IU que encara no es vist com alternativa a la socialdemocràcia. Previ havíem presentat una moció sobre el suport al Moviment 15 M. Amb el document pel debat a les mans, un company va afegir tres esmenes:

a) Que en les tasques a reforçar per EUiA s’hi posés el barris i les assemblees locals, doncs és en els barris on les retallades socials tenen més repercussions (beques, menjadors escolars, escoles, ajudes socials…);
b) Que alhora de frenar a la dreta als ajuntaments s’hi posés CiU i no només el PP i PxC i que no governéssim amb CiU doncs representa les retallades socials;
c) Que alhora d’assegurar governs d’esquerra amb el PSC, una cosa és votar-los i un altre és entrar al govern, només fer-ho amb un programa que posi l’ajuntament al servei dels interessos de les capes populars, dels treballadors, aturats…

Es va plantejar amb força la necessitat de no mirar les mobilitzacions del 15 M amb desconfiança, el seu programa és el nostre programa, no està en dubte el què, sinó el com i el qui. Ara que la mobilització anirà als barris, cal ser-hi amb naturalitat, fent propostes i anar a un escenari de confluència de totes les lluites socials, obreres, veïnals… Anem cap a una etapa que supera la crítica al sistema per una de confrontació.

A Rubí, tot i una bona campanya s’ha perdut un regidor (actual som dos d'ICV i un d'EUiA), i ara estem amb les dificultats per arribar o no a un acord amb un PSC a la baixa, un acord que no ha d’hipotecar-nos i que ha d’aturar les polítiques que han dut els socialistes en el municipi (POUM…). Van ser majoria les intervencions confluents amb el que vam proposar I discutir el dimecres a Plaça Catalunya expressat en la proposta de Moció. A Badalona no es vol governar amb CiU. Des d’EUiA de Montornés (on hem aconseguit l’alcaldia) s'havia animat als joves a anar a la Pl. Catalunya. Des de L’Hospitalet es posava l’accent en el tipus de programa que cal pactar amb el PSC i no donar xecs en blanc posant com a exemple Montornès, etc.
Una part
de les intervencions van fer referència a la conferència política que s'ha de fer. Per part dels i les joves es valorà, en relació a les acampades, que l'afiliació d'EUiA s'ha trobat una mica orfe pel que fa al que ha aparegut en els nostres mitjans i el posicionament d'EUiA. Tothom molt convençut d'haver suspès el Consell Nacional, just iniciar-lo, per anar a participar a l'assemblea multitudinària del divendres a la plaça.

Vam detectar com si volgués treure importància al moviment 15 M, s'intentava comparar-ho amb lluites sectorials o mobilitzacions puntuals. Crec que tenir milers de persones, moltíssimes joves sense experiència política, convivint amb el grau de maduresa que s'està fent a la Pl. Catalunya durant dues setmanes, i amb reptes com la càrrega policial i la celebració del Barça, és alguna cosa més que una manifestació per gran que sigui. Em sembla que o veiem que hi ha molta gent disposada a incorporar-se a la vida política del país amb unes altres formes que no són els partits tradicionals o no ens fem la idea de què va el moviment. Ahir al barri de la Sagrada Família hi havia més de dues centes (>200) persones assegudes a la pl. Gaudí amb ganes de seguir treballant als barris. La gent d'EUiA si vol seguir mobilitzant ha de participar del moviment 15 M, sobretot a nivell territorial; si bé que és veritat que no ha entrat als llocs de treball, i per tant no està competint encara directament amb els sindicats, si que està incorporant tot el teixit associatiu reivindicatiu dels barris, AAVV, col•lectius en lluita,...si nosaltres som dins d'aquests col•lectius perquè no participar-hi?

Hem d'abandonar la desconfiança a allò que no "controlem". Som molt poquetes dins dels moviment social i polític del que formem part, l'esquerra és dèbil i per això costa tant aconseguir i guanyar batalles parcials, i per això quan la gent surt al carrer en massa o participa massivament d'una experiència de politització col•lectiva no tutelada per les gran organitzacions, podem sentir certa desconfiança o sensació que això va i ve, però la realitat és que la gent vol fer aquest procés, nosaltres potser n'hem seguit un altre però no treu que aquest també sigui bo. Hem de seguir donant-li voltes a tot plegat,

Per resumir-ho, no és encertat reconèixer que el 15M era un bon vi… però tirar-li aigua al relativilitzar-les i posar-les al mateix nivell qualitatiu que la resta de mobilitzacions, quan el 15 M han provocat una derrota política a la Junta Electoral i els governs i una derrota mediàtica al conseller d’interior, Felip Puig amb més de 100.000 signatures demanant la seva dimissió, i han fent front de manera pacífica a l'allau barcelonista.

dilluns, 30 de maig del 2011

Moció de Bastida al Consell Nacional d'EUiA sobre el Moviment 15 M i el jovent a les places



Divendres es va convocar concentració per a mostrar el rebuig ciutadà a l'actuació policial que els Mossos d'Esquadra van protagonitzar el dia anterior contra els integrants de l'acampada de la Plaça de Catalunya i les persones que els estaven donar suport alli matgeix.

El mateix dia hi havia la convocatòria del Consell Nacional d'Esquerra Unida i Alternativa, amb l'avaluació dels resultats electorals.

Al existir coincidència de convocatòries i davant la gravetat del que havia succeit el dia anterior a la Plaça Catalunya, al inici del inici del consell nacional, es va proposar i decidir que aquest es posposava per tal de poder assistir a la mobilització de rebuig i condemna de l'actuació policial. De tal manera que els i les membres del consell varem sortir cap a la plaça Catalunya participant en la concentració contra resposta policial, que va ser una resposta multidudinària.

Per a debatre en el consell nacional, els i les integrants del corrent Bastida, van proposar el següent text de suport a les acampades de suport al Moviment 15 M:


Moció al Consell Nacional d'EUiA sobre el Moviment 15 M i el jovent a les places.
Ens hem trobat a la Plaça Catalunya, entre les assemblees de l’acampada i l'acció contra els acomiadaments de Telefònica, hem valorat les eleccions, també hem reflexionat sobre el Moviment 15 M, de manera que proposem que EUiA sigui part activa i compromesa d’aquest moviment de persones, la majoria joves.

1/ EUiA dóna suport al moviment 15M acampat a les places de tota Catalunya i de l'Estat.

2/ EUiA assumeix les principals reivindicacions de l'assemblea de la Pl. Catalunya. Aquestes inclouen la fi dels privilegis per les grans fortunes, bancs i polítics a les institucions, aturada de les retallades i potenciar els serveis públics, així com el compliment efectiu dels drets civils i polítics, individuals i col•lectius.

3/ EUiA anima a participar i estendre poble a poble el moviment 15M junt amb els treballadors d'empreses en lluita i joves sindicalistes.

4/ EUiA dóna suport a la manifestació convocada pel proper diumenge 19 de juny contra les retallades.

5/ Dins d'EUiA hem de reflexionar sobre les formes i mètodes a l'hora de debatre sobre política per acostar-nos i barrejar-nos amb la joventut i totes les persones mobilitzades i indignades amb la situació de crisi actual.

Amanda Martínez Hita, Àngels Tomás, Assumpció Franquesa, David Companyon, Francesc Martínez López, Francesc Matas Salla, Isabel Martínez Soriano, Ivan Hernáez, Jordi López Santín, Jordi Matas Vilà, Manuel Navarro, María Vilà Miras, Martín Pretel, Montserrat Vilà Planas, Naqash Javed, Teresa Cairó, Toni Campos.

25 de maig de 2011.

dimecres, 25 de maig del 2011

Flash-Mob contra els acomiadaments A TELEFONICA

Us oferim la flash_mob contra els acomiadaments a TELEFONICA, una empresa que l'any passat va guanyar 10.167 milions d' euros, més d'un BILIO (amb B) i mig de les antigues pesetes... Cal INDIGNAR_SE!!!


diumenge, 22 de maig del 2011

Moviment 15-M


El que va començar a les gran ciutats a l'estat, en especial a Madrid i Barcelona, les acampades del moviment 15 M, s'han ana extenent per molts altres indrets de la nostra geografia... Ahir també van haver 'acampades' a Girona, Tarragona, Terrassa, Sabadell, Rubí,... i avui també hi tornaran... Molta gent ens varem trobar ahir a la plaça Catalunya de Barcelona.... hi ha moltes mostres de suport a la mobilització i a sumar-se.... Aquí teniu alguns posicionaments sobre aquest tema.

1) EUiA no comparteix la decisio de la Junta Electoral Central de prohibir les concentracions del moviment 'Democràcia Real Ja':
http://www.euia.cat/pagina.php?idp=3884

2) Comunicat d'Alternativa Jove-Joves d'EUiA sobre les mobilitzacions impulsades pel moviment ciutadà 'Democràcia real ja'

http://www.euia.cat/pagina.php?idp=3871

3) La Plataforma Aturem la Guerra dona suport i anima a participar en l'acampada de la Plaça Catalunya
http://www.aturemlaguerra.org/?q=node/240

4) Davant les concentracions ciutadanes a diferents poblacions, el sindicat creu que sobren raons per a la mobilització social
Mobilització social: CCOO de Catalunya considera que la decisió de la Junta Electoral Central no es correspon amb la defensa dels valors democràtics de la ciutadania

http://www.ccoo.cat/aspnet/noticia.aspx?id=138464

5) La Favb, el CAB, el CJB, Ca la Dona i la Confederació Catalana d'ONG criden a desobeir la prohibició de la junta electoral

http://www.favb.cat/node/593

6) El POR sosté la llibertat d'expressió, reunió i manifestació a les places.
Comunicat 2 del Partit Obrer Revolucionari sobre el moviment 15 M i les acampades

http://www.netpor.org/cat/index.html

7) IU recurre ante el Supremo por la resolución de la Junta Electoral Central

http://www.publico.es/espana/377408/iu-recurre-ante-el-supremo-por-la-resolucion-de-la-junta-electoral-central-elecciones2011

dissabte, 14 de maig del 2011

Documental 2 Marxa contra l'atur i la precarietat



El pasado sábado 7 de Mayo se celebró en el “Pati Llimona” el Acto de Presentación del documental de la II Marxa y un debate sobre como seguir la lucha contra el paro, la precariedad y en defensa de los derechos sociales.

El acto fue presentado por Patrizia Manzo y el autor del documental Matíes Segura. Tras el pase del documental rubricado por un cálido aplauso del público asistente se inició la ronda de intervenciones de los representantes de los sindicatos que apoyaron la II Marxa. El moderador de la Mesa Jordi Torelló miembro de la Assemblea de treballadors/es en atur de Barcelona, tras unas breves palabras de estímulo a continuar la lucha presentó a los ponentes.

Xosé Lombao por co.bas, Diego Rejón en representación de FEMEC-CGT, Luis Blanco portavoz de IAC, y Joan Carles Gallego Sec. General de la CONC, fueron desgranando la realidad social, la crisis económica, la crítica a los responsables de la crisis, expusieron propuestas y alternativas e informaron de las convocatorias de movilización contra los recortes sociales del próximo 14 de mayo. También expresaron su apoyo a las iniciativas de lucha del movimiento de parados.

Finalmente se volvió a quedar para el martes 31.
.
Manuel N.

divendres, 13 de maig del 2011

16 DE MAIG. CONCENTRACIÓ HOMENATGE A LES DONES QUE PATEIXEN VIOLÈNCIA DE GÈNERE


T'ESPEREM DILLUNS 16 DE MAIG DE 2011 A LES 20H
A LA PLAÇA SANT JAUME DE BARCELONA

Amb la col•laboració de l'associació Dones de Vol, que ha preparat un escrit i unes peces musicals per acompanyar l'acte.

PROU AGRESSIONS CONTRA LES DONES!!!
AJUDA'NS A TRENCAR EL SILENCI!!!

http://www.violenciadegenere.org/pcvg/

--Plataforma unitària contra les violències de gènere
c/ Junta de Comerç, 17 entresol 1ª
08001 Barcelona
telf: 627398316
mail: prouviolencia@pangea.org
web: www.violenciadegenere.org

dimecres, 11 de maig del 2011

Mobilitzacions contra les retallades



Prou retallades!
Manifestació. Dissabte 14 de maig, 11h.
Plaça Catalunya

Des d’aquest espai fem una crida a la més amplia participació en aquesta mobilització social, contra les retallades socials i en defensa dels nostres drets.
Fes córrer aquesta convocatòria entre tota la gent que coneixes!
Bastida d’EUiA

Manifest unitari
Prou retallades!
Defensem els nostres serveis públics!
Barcelona, 15 d’abril de 2011

Podeu llegir-lo a :
http://www.ccoo.cat/pdf_documents/14maig_Manifest_prou_retallades.pdf

ENTITATS ADHERIDES AL MANIFEST "PROU RETALLADES!"
AADPC - Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya
AAVC - Associació d'Artistes Visuals de Catalunya
ACCAPS - Federació d'Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí
Acció Escolta de Catalunya
Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya
ACEC - Associació Col•legial d'Escriptors de Catalunya
ACO - Acció Catòlica Obrera
ACSUR Catalunya
Ad'EC - Associació d'Escenògrafs de Catalunya
AELC - Associació d'Escriptors en Llengua Catalana
AFP - Associació de Fotògrafs Professionals
AICEC-ADICAE - Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances
AJEC - Associació de Joves Estudiants de Catalunya
Alternativa Jove - Joves d'EUiA
AMAPEI - Associació de Músics Animadors d'Espectacles Infantils
Àmbit Prevenció
AMIC - Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants a Catalunya
AMJM - Associació de Músics de Jazz i de Música Moderna de Catalunya
AMPA Campclar (Tarragona)
AMPA El Cabrerès (Santa Maria de Corcó-L'Esquirol)
AMPA Escola Jovellanos
AMPA Institut la Sedeta (Barcelona)
Asociación de Bolivianos cruceños en Catalunya-España
APCC - Associació de Professionals del Circ de Catalunya
APDC - Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya
APIC - Associació Professional d'Il•lustradors de Catalunya
Asociación de Jubilados y Prejubilados de SEAT
Assemblea de Cooperació per la Pau
Associació d'Amics i Amigues de la Sedeta
Associació ANIM
Associació ASPID
Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres
Associació Catalunya-Liban
Associació Cultural Roig
Associació de Pensionistes de Riu Clar
Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears
Associació de Treballadors Pakistanesos
Associació de Veïns Campclar
Associació de Veïns Campclar Zona Esportiva
Associació de Veïns Can Roca de Terrassa
Associació de Veïns Centre Social La Viña
Associació de Veïns de Reguers
Associació de Veïns del Port
Associació de Veïns El Pilar i l'Eixample
Associacions de Veïns Federades Segle XXI
Associació de Veïns La Floresta
Associació de Veïns La Granja
Associació de Veïns la Progressista de Torreforta
Associació de Veïns La Unió de Sant Pere i Sant Pau
Associació de Veïns Parc Riu Clar
Associacions de Veïns Riu Clar
Associació de Veïns Sant Salvador i Sant Ramon
Associació de Veïns Torrenova
Associació Secretaria Gent Gran Sants Montjuic
Astafanias
ATC Llibertat
ATIMCA - Associació de Treballadors Marroquins a Catalunya
ATTAC ACORDEM
Avalot - Joves de la UGT de Catalunya
Ca la Dona
Campanya Qui deu a qui?
CAPS - Centre d'Anàlisi i Programes Sanitàries
Casal d'Amistat Català-Cubà de Barbera del Vallès
Casal Taulat Can Saladrigas
Casals de Joves de Catalunya
CCOO de Catalunya
CEESC - Col•legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
Centre Filipí de Barcelona
Centre per a la Sostenibilitat Territorial
Centro Boliviano Catalan
Cerc@ sccp
CITE - Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers
Ciutadans per la República
CJB - Consell de la Joventut de Barcelona
CJC - Joventut Comunista de Catalunya
CNJC - Consell Nacional de Joventut de Catalunya
Col•lectiu de Dones de Campclar
Col.lectiu Gai de Barcelona
Col.lectiu Inflexió
Comitè de les escoles bressol del PAME (Ajuntament de Terrassa)
Comitè 1r de desembre - Plataforma Unitària d'ONG SIDA de Catalunya
CONFAVC - Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya
Confederació ECOM Catalunya
Consell de Salut de Gràcia
Cooperacció
Coordinadora contra la marginació de Cornellà
Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Lleida i Comarques
Coordinadora Nacional de Jubilats i Pensionistes
Coordinadora Repartim el treball i la Riquesa
Coral Mestre Güell (Tàrrega)
Cordibaix
CpC - Ciutadans pel Canvi
Creación Positiva
Creients en Diàspora
CTD - Centre de Treball i Documentació
Coordinadora d'ONG's de Tarragona
Coordinadora per la defensa de la sanitat pública de Mataró Maresme
Dempeus per la Salut Pública
Ecogais
Ecologia Política - Icaria Editorial
Ecologistes en Acció de Catalunya
EdPAC - Educació per a l'Acció Crítica
Enginyers Sense Fronteres
EntrePobles
ESPLAC - Esplais Catalans
Facua Catalunya
FAPAC - Federació de Pares i Mares de Catalunya
FAPAES - Fed. d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes d'Ensenyament Secundari
FAVB - Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona
FAVLL - Federació d'Associacions de Veïns de Lleida
FAVM - Federació d'Associacions de Veïns de Manresa
Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona
FESITESS - Unió Sindical de Tècnics Superiors Sanitaris de Catalunya - FESITESSCatalunya
FCONGD - Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament
Federació Catalana d'Unió Democràtica de Pensionistes
Federació d'Associacions Veïnals de Mataró
Federació d'Associacions de Veïns de Mollet del Vallés
Federació de Dones Progressistes del Baix Llobregat
Federación de Entidades Bolivianas en Catalunya
Federació de Veïns de Granollers
FETESS - Unió Professional de Tècnics Superiors Sanitaris de Catalunya
FETS - Finances Ètiques i Solidàries
FoCAP - Fòrum Català d'Atenció Primària
Forn de teatre Pa'Tothom
Foro Ponent
Fòrum Social del Baix Llobregat
Fundació Casal l'Amic
Fundació Cipriano García
Fundació L'Alternativa
Fundació Mª Aurèlia Capmany
Fundació Marianao
Fundació Nous Horitzons
Fundació Pau i Solidaritat
Fundació Pere Ardiaca
Fundació Socialisme Sense Fronteres
GAC-SIGC - Guionistes Associats de Catalunya - Sindicat de Guionistes de Catalunya
GOAC Barcelona - Sant Feliu
Grup de Medi Ambient de Montcada i Reixac - Ecologistes en Acció de Catalunya
Grup de Recerca de Desigualtats en Salut (GREDS) de la UPF
Infogai
Intermon Oxfam
JC - Joves Comunistes
JSC - Joventut Socialista de Catalunya
Joves d'Esquerra Verda
Junta de Personal del personal docent no universitari de Maresme-Vallès Oriental
L'OCUC - L'Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya
La Cuculmeca
Metges de Catalunya
MLP - Moviment Laic i Progressista
MMD - Marxa Mundial de les Dones de Catalunya
OBIPD - Observatori Internacional de la Professió Docent de la UB
Observatori DESC
ODG - Observatori del Deute en la Globalització
OVI - Oficina de Vida Independent
Papas de l'Àlex
Pastoral Obrera
Plataforma Cultural i Social de Gent Gran de Badalona
Plataforma d'Acomiadats de la Generalitat
Plataforma d'Afectats per la Hipoteca
Plataforma de Dones Vidues per una pensió digna
Plataforma per la sanitat pública de Cerdanyola/Ripollet
Plataforma per la sanitat pública de Mollet
SATSE - Sindicat d'Infermeria
SE - Sindicat d'Estudiants
SETEM Tarragona
SICOM - Solidaritat i comunicació
Sindicalistes Solidaris
SindicART - Organització sindical de l'espectacle de Catalunya
SOS Racisme
Unió Sindical de Tècnics Superiors Sanitaris de Catalunya - FESITESS - Catalunya
UCC - Unió de Consumidors de Catalunya
UGT de Catalunya
UPEC - Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya
UPJP - Unió de Pensionistes, Jubilats i Prejubilats
Xarxa de Dones per la Salut

Informació. Les entitats impulsores d’aquest manifest varen acordar que les organitzacions polítiques no es podien adherir. El que obliga a fer-ho mitjançant les diferents fundacions. Això no es inconvenient per treballar a fons per aquesta convocatòria, així com ls que s’estan realitzant per ‘escalfar motors’ per dissabte.


Rubí:
Avui, dimecres 11, a les 19h.
Plaça Catalunya (del casino) Concentració contra les retallades. Convocada per la plataforma contra les retallades socials de Rubí

Barcelona:
Avui, dimecres 11, 19h. Plaça del Pí.
Concentració convocada per la FCONCD.

Demà, dijous 12, a les 18h. Concentració davant el Centre d'Urgències Extrahospitalàries de l'Hospital Clínic. c/València, 184 (entre Muntaner i Casanova).

Tarragona:
Demà, dijous 12, a les 19:30h
Manifestació. Inici Plaça Imperial Tàrraco.

diumenge, 1 de maig del 2011

Presentació de la candidatura de Poble i Progrés-EPM a Torrelles de Llobregat


Ahir divendres es va fer la presentació de la candidatura de Poble i Progrés-EPM a Torrelles de Llobregat. 110 persones van assistir a un acte públic, fet al pati de la Biblioteca on totes les candidates i candidats van dirigir unes paraules presentant el sentit de la seva candidatura i participació. L'acte era esperat al poble doncs PiP ha estat una de les últimes candidatures a desvetllar la llista. El motiu es que fins darrer moment s'ha anat incorporant nova gent i el resultat és una candidatura generacionalment renovada i, sobre tot, amb moltes ganes i empenta per millorar la situació de la gent. Com deia Isabel Martínez, segona de llista, en temps de crisi "l'Ajuntament ha de ser una caixa de solidaritat", i ara toca fer un tomb a mantenir els serveis, a donar un cop de mà a la gent que ho necessitarà i a fer de l'equip de govern un instrument de participació ciutadana en totes les decisions. En Ferran Puig, cap de llista, va mostrar-se agraït de tota la implicació de l'equip i va demanar continuar-la amb tota la gent presenten els propers anys.

L'acte, que es feia al lloc més cèntric del poble, va ser la primera pistonada per un seguit de actes entre lúdics i culturals que permetran a tota la gent que vulgui, i sobre tot els nouvinguts, conèixer els llocs més emblemàtics del poble i la seva història, recuperant així el caliu de poble que sempre ha tingut Torrelles. Temps moderns, societat moderna, però forta relació i implicació social.