dijous, 24 de novembre del 2011

25 de novembre dia internacional per la no violència contra les dones



a les 19.00h Manifestació de Canaletes a Plaça Sant Jaume on farem la Concentració amb Dones de Blanc, el Manifest (adjunt) de la Xarxa de Dones Feministes Contra la Violència i diversos parlaments.


a les 21.00 h CONCERT DE GOSPEL SOLIDARI per “TRENQUEM EL SILENCI als centres educatius” el divendres 25 de novembre a les 21h a l’Església del Pi. Adjuntem cartell. Compreu les entrades!!! No us quedeu sense!!! A la llibreria Pròleg o a la Pelu o directament a la Plataforma al tel. 627 398 316 o fent un ingrés de 10€ al compte 2100 1302 84 0200217949 i el comprovant us serveix d’entrada.

Us demanem que en feu difusió entre les vostres amistats reenviant aquest correu i publicant-ho a les vostres web’s , blocs i demés eines electròniques.

Fins aviat.


Montserrat Vilà

dimarts, 15 de novembre del 2011

Acte electoral del Món del Treball



Us fem a mans la informació sobre l’acte del món del treball, que tindrà lloc el proper dimecres, 16 de novembre, a les 18:30h. al Casino de l’Aliança del Poblenou (Barcelona).


Us animem a participar i fer difussió.

Caravana ciutadana per la sanitat i la salut pública



El passat dissabte tingué lloc la Caravana ciutadana per la sanitat i la salut pública. Que va partir des del Vallès i acabà en una concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

Pel que fa al Vallès Occidental, varen participar una vintena de cotxes de diferents localitats (Montcada, Ripollet i Cerdanyola) i uns altres 20 de Sabadell.


La caravana que era molt vistosa, va ser molt ben rebuda al llarg de tot el recorregut . La gent aplaudia , saludava o tocava el clàxon.

Voldria destacar la notable presència de companys i companyes d’EUiA, mostra de la importància i treball en defensa de la sanitat i salut públiques que des de les diferents plataformes en defensa de la sanitat pública s’està duent i en les que la gent d’EUiA està treballant a fons i plenament compromesa.

Entre els integrants de la caravana ciutadana s’hi trobaven Marisol Martínez i Joan Mena (regidors d’EUiA de Sabadell), Antoni López, coordinador de Mollet.

També hi havia membres del col·lectiu Dempeus per la salut pública.

La lectura del manifest va anar a càrrec de Montserrat Soldevilla, metgessa del CAP Serrapare de Cerdanyola i integrants de la plataforma de la sanitat publica d’aquesta localitat.

Manuel Navarro.
Cerdanyola.

VII FÒRUM CONTRA LES VIOLÈNCIESDE GÈNERE

IV FÒRUM EUROPEU
PROGRAMA JORNADES DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL"DONES DEL MÓN CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE"



Dijous 17 novembre 2011
9:00-9:30 h
Inscripcions
9:30-11 h Debat sobre les xarxes de cooperació i les dones.
Xarxes participants:
- Europees i internacionals: Lobby europeu de dones (Bèlgica), Wave (Àustria), Umar (portugal), Sàhara, Palestina, Afganistan, Colòmbia.
- Estat espanyol: Plataforma de Mujeres Artistas, Plataforma Andaluza de apoyo al Lobby europeo de Mujeres
- Catalunya: Ca la Dona, Cooperacció, Xarxa de Dones per la Salut, Xarxa Vinculant, Mujeres Pa’lante, Dones en xarxa, Plataforma unitària contra les violències de gènere.

11:00-11:30 h Descans
11:30-13:30 h Grups de treball dividits per temàtica, en que participaran les xarxes que han contribuït al debat.
1) Des de la pròpia experiència. Estratègies i eines en l'acompanyament i suport a les dones que surten del cercle de violència. Grups de dones supervivents creant xarxes. Conduirà el debat: Maribel Guillamon de Noestasola.
2) Polítiques d'igualtat. Com influeixen en la prevenció de la violència de gènere. Com veu la societat, dones i homes, aquestes mesures. Conduirà el debat: Cristina del Valle de la Plataforma de mujeres artistas contra la violencia de género.
3) Anàlisi de la situació de les diferents xarxes que lluiten contra la violència vers les dones, a l'Estat espanyol i a Europa. Paper d'ONU Dones inaugurada aquest any. Com connectar les diferents xarxes per consolidar acords, per unir forces. Conduirà el debat: Alícia Gil, experta en gènere, igualtat, organitzacions i transferència.
13:30-14:00 h Posada en comú i conclusions.
14:00-15:30 h Dinar
15:30-18 h Taula rodona: El paper de les dones en la construcció de la Pau.Amb la participació de quatre ponents procedents de:
- Palestina: Vera Baboun. Professora de la Universitat de Betlem
- Afganistan: Nadia Ghulam
- Sàhara: Núria Salamé Real. Presidenta de l’Associació Catalana d'Amics del Poble Saharaui
- Colòmbia: María del Rosario Vásquez S. Defensora de Derechos Humanos - Red Nacional de Mujeres de Colombia.

18:00-18:30 h Descans
18:30-20:00 h Conferència final: Dret de les dones a una vida lliure de violència. En els últims anys a nivell internacional s'han aconseguit molts èxits per la llibertat de les dones. També a Europa, i al capdavant, l'Estat espanyol amb lleis pioneres. En quin moment ens trobem. Com unir les legítimes posicions de les dones a nivell institucional amb les associacions i moviments socials a peu de carrer, per guanyar més força. Com s'uneix aquest treball i poder de les dones a les institucions amb les lluites necessàries per convèncer dels canvis a la societat patriarcal.
Ponents:
Montserrat Comas d’Argemir, Magistrada, Presidenta de la Secció 10ª de l’ Audiència Provincial de Barcelona.
Laia Rosich Solé, Co-directora i responsable de formació de l'Associació "El Safareig", Presidenta de la Secció de les Dones del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c / Sant Pere Més Baix, 7 Barcelona

diumenge, 13 de novembre del 2011

Manifestació contra el racisme i el feixisme (tambè electoral)




Manifestació!
El 20N, no votis a un franquista ni a cap racistaContra el feixisme i el racisme



· Per la convivència en la diversitat



Diumenge 13 de novembre, 13h, Plaça Universitat, Barcelona



Prou impunitat per als feixistes

Prou repressió contra les persones

Serveis socials dignes per a tothom

Eleccions a Debat ... a Granollers



TAULA RODONA


Dia 15 de Noviembre 19,30 hores

★ Anònims ,

Carrer Ricomà nº 57 (Granollers)



dimarts, 8 de novembre del 2011

Girona: Contra les retallades



Convocades per la plataforma gironina “Prou retallades!, unes 300 persones s’han manifestat contra les retallades socials a la capital gironina.

Unes 300 persones s'han manifestat a Girona en contra les retallades en sanitat, educació, drets laborals i prestacions socials. La manifestació, convocada per Plataforma Prou Retallades, que aplega diferents entitats socials, en les que participen companys i companyes d’EUiA, han criticat la mala gestió del Govern, la "privatització de la sanitat" i el canvi del model de "cobertura universal i una gestió pública" a un model "d'exclusió i privatització". La manifestació ha sortit de l'avinguda Ramon Folch de Girona - davant l'edifici de Correus- i ha finalitzat davant la seu de la Generalitat a Girona, on la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha llegit un manifest conjunt.

La manifestació estava encapçalada per una pancarta on es podia llegir: "Prou retallades. Els nostres drets no es toquen" i els assistents a l'acte portaven diversos cartells i cantaven lemes com: "Artur Mas a quina mútua vas" o "Li diuen democràcia i no ho és", “Això no és una crisi, és una estafa”. També s'han pogut escoltar crítiques al president de la Generalitat, Artur Mas, i lemes en defensa de la "sanitat i l'educació de qualitat".

divendres, 4 de novembre del 2011

Acte de campanya a Sant Adrià de Besòs amb Joan Josep Nuet i Cayo Lara



Lloc: plaça de la Vila de Sant Adrià de Besòs. En cas de pluja, l'acte es traslladarà a la Biblioteca Font de la Mina (c/ Ponent, 21-25)
Hora: 12.00
Presenta: Irene Aldabert, responsable d’Organització d'EUiA de Sant Adrià de Besòs
Intervenen:
Mireia Rovira, candidata d'ICV-EUiA per Barcelona
Jordi Miralles, coordinador general d’EUiA
Cayo Lara, coordinador federal d’IU i candidat a la presidència del Govern
Joan Josep Nuet, candidat número 3 d'ICV-EUiA per Barcelona

dijous, 3 de novembre del 2011

“Unidos contra la Injusticia Hipotecaria”







Os envio estas fotos de la asamblea de afectados por las hipotecas, del día 28 de Octubre de 2011.
Organizada por la Asociación: “Unidos contra la Injusticia Hipotecaria” de L´Hospitalet de Llobregat, mesa formada por Segundo Zapata, M.Cuevas, la secretaría y la abogada de la asociación. Asistieron 45 personas. En la que se presentaron los temas:


1º. Sobre desahucios y su proceso.

2º. Decreto ley 7/7/2011 sobre embargos de nóminas a partir de 961€, que también afecta a los avales.

3º. De como estamos consiguiendo casos de dación en pago.

4º. Sentencia favorable a una familia de la justicia en Girona sobre la dación en pago retroactiva.

5º. Moción aprobada por el Pleno del Ayuntamiento de L´Hospitalet de Llobregat sobre su implicación en el apoyo a sus ciudadanos. Mediando con cajas o bancos y buscando solución a las familias.

6ª. Preguntas y respuestas.


Reflexión sobre la asamblea:

La expresión general de los afectados es el desespero y la indefensión, ante bancos y jueces que sentencian casi siempre a favor de los bancos y cajas. También que hay que seguir luchando contra las injusticias de los poderosos: bancos, políticos y jueces, para conseguir avances.

* M.Cuevas