dimarts, 29 de maig del 2012

Trobada oberta de Bastida 24/5/2012


Fem aquí un recull de les intervencions i temes més comentats en relació als diferents eixos de debat que obre la 6a assemblea:

Situació política general

- Grècia i el fenomen Syriza contra els plans de rescat.

- França i la victòria electoral d'Hollande, amb un bona participació del Front de Gauche.

- La situació a Andalusia, amb la participació d'IU en les primeres retallades per part de la Junta tan sols un mes després d'haver derrotat al PP.

Configuració estatal

El dret a decidir, l'autodeterminació dels pobles, és el punt de trobada que volem defensar tant dins d'EUiA com dins d'aquest espai de l'esquerra catalana per tal d'agrupar a totes les forces i tradicions d'esquerres, respectant les opcions a decidir entre els diferents tipus de federalismes o la independència.

Cal discutir tenint en compte quina és la situació que més afavoriria a la gent treballadora.

Demandes Socials

Ens cal un discurs més incisiu, més anticapitalista, més mobilitzador.

EUiA és una eina útil. Tenim un programa de mínims que permet el treball conjunt de diferents tradicions polítiques, cal conservar-lo i ampliar per sumar més gent.

Hem de traslladar aquestes demandes sorgides de la mobilització i els moviments socials a les institucions perquè la gent més combativa vegi la relació directe i així avançar respecte el "no ens representen".

Hem de veure quines propostes de mobilització fem a nivell de tota l'organització. Quines banderes ens fem nostres i els donem prioritat? Les mesures vinculades a la fiscalitat i el sistema financer poden ser una opció.

Pacte fiscal: sense anar darrere de la burgesia catalana (CiU), amb una carta social, una fiscalitat progressiva, la retirada de les retallades aplicades durant els últims temps, i el dret a decidir.



EUiA moviment i nou espai

La gent jove d'EUiA i AJ raonablement contents amb tot el procés iniciat, tot i que sempre millorable i que ha permès fer una discussió sana sobre els documents incorporant les diferents visions.

La coalició necessita un canvi profund. S'ha de replantejar l'aliança amb ICV, cal obrir-la. Més democràcia i menys institucional. Partint de les aliances que tenim obrim noves possibilitats sense dependre de les ja existents.

La organització penja de l'orientació política. Avançar en la democratització de l'organització i donar un suport efectiu a les assemblees de base per potenciar el seu desenvolupament.

Més renovació. Amb les dades que tenim ara mateix no es percep el nivell de renovació que ens havíem imaginat. Queda molt reduït a una petita part de la nova direcció col•legiada i es manté el nucli de la direcció sortint.

Acordem treballar fins al final per garantir la renovació profunda, això vol dir de persones i de taranà, de tots els equips pel bé de la mateixa organització. Defensarem els criteris següents per a la confecció de la llista d'integrants per al CN: renovació, compromís, increment de dones, joves, varietat territorial i d'espai social de lluita.

Coordinació paritària

Hi ha acord en plantejar el debat a la 6a assemblea. Argumentar els perquès amb dades, la necessitat de que EUiA també tingui rostre de dona, nova imatge i concepció de lideratge, compartit, multidisciplinar.

Equips


Es fa unes propostes de persones pel consell nacional, per les diferents representacions i equips. S'acorda nova trobada abans o a la mateixa assemblea en el cas de que hi hagi bloqueig i vetos en comptes de consens.



Altres preguntes i reflexions que van quedar pendents:

- Serà complicat que aquesta sigui l'assemblea de la renovació. Podem contribuir i lluitar perquè sigui l'assemblea pont entre allò vell i allò nou. Ens cal combinar la il•lusió i el realisme. De moment no es respira una gran renovació amb la última proposta del JJNuet.

- Ens cal situar-nos durant el moment previ, ara, durant l'assemblea (2/3 de juny) i després de l'assemblea per mantenir les idees i il•lusions compartides a ARPA.

- Replantejar la concepció respecte el poder i la participació de qualsevol govern "d'esquerres" i donar més pes a la capacitat de lluita i mobilització per canviar dinàmiques socials profundes.

- Com traslladem aquests debats i preocupacions a la 6a assemblea?

dilluns, 14 de maig del 2012

Laura, LLIBERTAT!!!

Ja fa dues setmanes que la Laura G., secretaria d’organització de la Federació local de la CGT de Barcelona està empresonada. Amb el seu de moment, hi ha hagut ja quatre empresonaments de persones compromeses i lluitadores que el 29 de març van difondre i van fer la vaga general contra la reforma laboral i les retallades socials. A data d’avui, i gràcies a la lluita que molts i moltes hem tirat endavant, el Dani, el Xavi i l’Isma, detinguts el mateix 29-M, han pogut sortir de la presó. La repressió, però, no s’ha aturat. La Laura continua empresonada i hi ha desenes de persones denunciades i imputades en processos diversos vinculats a la vaga general. Sabem que la repressió busca desactivar-nos com a lluitadores. Però també sabem, hi ho hem fet moltes altres vegades, que el suport mutu, la solidaritat i el continuar amb les nostres militàncies habituals són les millors armes per a combatre-la. Per aquesta raó ens adrecem a vosaltres per carta. Des de la CGT de Catalunya demanen el nostre suport de cara a la companya Laura, tant envers a ella a nivell personal com cap a les lluites que el seu empresonament intenta silenciar. Per això us fem arribar diverses convocatòries pel proper dijous 17 de maig que des de la CGT de Barcelona s’estan preparant per la llibertat de la Laura i en contra la repressió als militants socials, a fi de que pugueu difondre-les i assistir-hi:

9:30 – 10:00 h., concentració davant l’Audiència Provincial de Barcelona (Passeig lluís Companys 14, junt a Arc de triomf)
11:30 h., concentració davant del Parlament de Catalunya, fins que acabi la compareixença de Felip Puig sobre el 29-M.
17:30 h., manifestació en contra la repressió i per la llibertat de la Laura. Sortida a mallorca/Roger de Llúria, davant de la Delegació del govern)

També  demanen que escrivim a la Laura a la presó. Les nostres cartes són mostres de suport que els murs de les presons no poden aturar. Es pot fer a la següent adreça:

Laura Gómez Gutiérrez
C.P. Dones de Barcelona
C. Doctor Trueta 76-98
08005 – Barcelona

divendres, 11 de maig del 2012

Mobilitzacions del #12m15mBCN

Aquí podéis ver el programa de actos y convocatorias que se vivirán en la Plaza Cataluña durante las movilizaciones del #12m15mBCN

Aprovechamos para recordar que cada asamblea está organizando sus acciones y convocatorias, así como las marchas que saldrán hacia Plaza Cataluña por el día 12, de forma que aconsejamos que te dirijas a la asamblea de tu barrio o pueblo para más información.

11 de mayo

18h – Presentación del Proyecte “Foro de los pueblos”, seguido de una charla debate sobre metodologías assemblearias y un taller de dinamización para formar equipos que puedan facilitar los debates del Foro de los pueblos.

12 de mayo

12h – Creación colectiva de la pancarta de cabecera aprovechando los taller de gráficos y carteles que se montarán por la mañana. El eslogan que se consensuó a las asambleas transversales es “El pueblos somos la solución!” y el hashtag #seguimos. Llevad materiales para pintar!

Además, tambiés habrá unas jornadas de debate en defensa de la acción social comunitària!

18h – Con todas las columnas que vayan *arriban de los diferentes pueblos y barrios, iniciaremos a la manifestación que recorrerá el centro de Barcelona. Después iniciaremos una *assamblea sobre proyectos y alternativas.

- A partir de este punto se iniciará la Asamblea permanente que durará hasta el 15 de mayo, donde se habilitarán unos espacios fijos donde trabajar en maneras de convertir los puntos de las reivindicaciones en realidades. También se convocará una asamblea general *diaria a las 21h hasta el 15 de mayo.

13 de mayo

10:30h – Se iniciará la primera sesión del Forum de los pueblos, con los debates temáticos sobre:

Educación / Eurovegas / Causas de la crisis / Política a cuerpo descubierto

16h – Segunda sesión del Foro de los pueblos, con los debates temáticos sobre:

Vivienda / Economía y deuda / Derechos y libertades / Autoorganización

21h – Asamblea General

14 de mayo

Por la mañana se seguirá trabajando en la asamblea permanente

16h – Tercera sesión del Foro de los pueblos, con los debates temáticos sobre:

Sanidad / Laboral / Fiscalidad y renta básica / Politica y participación / Ecología

15 de mayo

Día de acciones.

dimecres, 2 de maig del 2012

Fes-te sentir contra el BCE

Durant la cimera del BCE, de dimecres 2 a divendres 4 de maig, sortim totes al balcó, a la finestra o a les places dels barris a les 21h per a mostrar sorollosament la nostra indignació en repulsa al Banc Central Europeu i contra l'estat d'excepció en què Barcelona es veu sumida per la celebració d'aquesta cimera. Com també per a dirigir el rebuig que inspira el BCE cap a les mobilitzacions globals del 12M15M.

Aquesta proposta va sorgir en l'últim Espai de Coordinació de Barcelona i ja s'hi han adherit les assemblees del Raval, Poble Sec, Eixample dreta i Gòtic.

Cassolada als balcons i places dels barris.

o Dies: 2, 3 i 4 de Maig.

o Hora: 21h.

o Durada: 15mins.

Que la nostra repulsa se senti a tota Barcelona!!!


Vaga, el 3 de maig, en defensa de la universitat pública

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), que agrupa estudiants, professors i personal d'administració ha emès un comunicat on crida a la mobilització constant i convoca una vaga d'estudiants pel dia 3 de maig en defensa de la universitat pública i en contra de la precarització, de les retallades, dels acomiadaments, de la massificació a les aules, de la supressió d'oferta acadèmica, de la falta de material i ara el decret que augmentarà el cost de les matrícules universitàries fins al 66% i més. El cost pot duplicar-se o triplicar-se en cas de segones o terceres inscripcions.

Davant d'aquesta progressiva precarització, amb la total connivència del Govern d'Artur Mas, la PUDUP exigeix que es congelin els preus de les matrícules i que es rebaixin per aquelles famílies que pateixin una situació econòmica greu. També demanen l'alliberament de tots els estudiants i activistes socials empresonats, l'inici d'un procés democràtic i participatiu de reflexió i anàlisi sobre el futur de la universitat pública i exigeixen als rectors i degans que deixin d'aplicar les mesures que suposen el desmantellament de la universitat pública i que la defensin.


Punt de trobada:

11 hores, a la plaça Universitat, per anar fins el campus de la UPF.