dilluns, 1 d’agost del 2011

Contra el feixisme i el racisme, a Noruega i aquí



Ahir a la Plaça Sant Jaume una concentració va voler retre homenatge a les més de setanta víctimes de l’atemptat terrorista perpetrat a Noruega. Tan se val si és l’obra d’una sola persona o d’un col•lectiu, per les víctimes no hi ha diferència.

En el marc de les darreres convocatòries electorals hem vist o hem participat del debat sobre si era oportú, o no, focalitzar la lluita contra el feixisme a Catalunya, a partir de PxC. Com la faula.. “si son galgos o son podencos”.

Fets tan dolorosos com el de Noruega, el que posen sobre la taula és -el que les diferents persones que varen prendre ahir la paraula varen senyalar- que cal treballar i lluitar, amb la màxima unitat contra el feixisme i la xenofòbia. La islamofòbia, l’homofòbia i el rebuig a la multiculturalitat també existeixen a Catalunya. Cal explicar i difondre que el mateix ideari que ha inspirat els atemptats que s’han cobrat desenes de vides a Noruega, el defensen formacions polítiques legals que avui compten amb representació a diferents municipis catalans.

Varem guardar un minut de silenci. Abans diverses intervencions decidides en el marc de la plataforma varen acaronar l’acte (Joventut Socialista Catalunya, Unión Romaní-Unión del Pueblo Gitano, Comissions Obreres, SOS Racisme, ...) i per finalitzar es va dur la terme la lectura de la declaració de condol: http://www.unitatcontraelfeixisme.org/

Des de l’Àrea de solidaritat es va participar en aquesta mobilització i es va fer arribar a la UCRF la declaració que el passat dilluns va aprovar la permanent d’EUiA dew condemna dels atemptats feixistes.

http://www.euia.cat/pagina.php?idp=4120

1 comentari:

Basilio Pozo-Durán ha dit...

"La Asociación de Niños Libios Víctimas del Terrorismo de la OTAN muestra su más sincera solidaridad con el pueblo noruego en estos momentos de dolor..." (al mismo tiempo, hacían lo mismo las Juventudes del PSOE, que apoyan el terrorismo de la OTAN en Libia)

http://verdadesymentirasoficiales.blogspot.com/2011/07/solidaridad-con-noruega.html