divendres, 9 de setembre del 2011

Pel reconeixement diplomàtic de l'Estat Palestí

El proper 20 de setembre, el Govern palestí proposarà a les Nacions Unides el reconeixement de l'estat palestí. Encara que és previsible el veto dels Estats Units en el Consell de Seguretat, l'Assemblea General en principi comptarà amb la majoria suficient per reconèixer el nou Estat i atorgar-li el estatut d'estat observador a l'Assemblea i part dels convenis internacionals en vigor. En el cas que aquesta majoria es concreti serà un important triomf de la causa nacional palestina.

Aquesta proclamació internacional serà el resultat de l'aïllament del govern Netanyahu i un rebuig explícit de la seva política d'ocupació de Cisjordània i Gaza, dels seus atacs indiscriminats contra la població palestina, de la seva negativa a negociar un acord de pau definitiu. La proclamació i reconeixement internacional de l'Estat Palestí suposarà un suport de legitimitat sense precedents al govern palestí per negociar, tot i les desigualtats, d'Estat a Estat amb Israel les fronteres de 1967, la capitalitat de Jerusalem Oriental, la retirada de les colònies, la finalitat de l'ocupació i l'aixecament del setge de Gaza, la situació dels refugiats i les qüestions de seguretat que afecten ambdós estats.

És un moment crucial en el canvi en la correlació de forces a favor de la causa nacional palestina que el moviment de solidaritat internacional ha d'acompanyar, exigint el reconeixement diplomàtic bilateral i la fi de l'ocupació.

Creiem que el 20 de setembre ha de ser l'ocasió d'una gran celebració pel triomf del moviment de solidaritat amb la comunitat palestina i l'ambaixada palestina a l'Estat espanyol.

Visca l'Estat Palestí - No a l'ocupació, no al setge de Gaza

Font: L’Aurora.

... i un parell d’enllaços informatius des de el territori sobre el que passa a Palestina i Israel.

Movimiento de base para el reconocimiento en Septiembre del Estado Palestino: una iniciativa de Palestine’s Righ

http://palestineright.wordpress.com/2011/08/25/sp_update25-8/

Declaración histórica de palestinos e israelíes de Apoyo a la protesta de lucha social israelí anticolonial

http://www.alternativenews.org/english/index.php/topics/news/3795-historic-declaration-by-palestinians-israelis-in-support-of-israeli-social-protest-anti-colonial-struggle-