dilluns, 9 de novembre del 2009

Trobada de Brigadistes de Palestina 2009

El cap de setmana 7/8 de Novembre ens hem reunit a Ejea de los Caballeros, Saragossa, una coordinació de la Brigada Calatrabas 09 que varem estar a Palestina aquest estiu reconstruint cases a Anata.

Hem fet un balanç de l’experiència viscuda en territoris ocupats de Cisjordania, incorporant les idees de les trobades prèvies a Madrid i Barcelona; es varen establir els criteris de com organitzar les brigades 2010, a més una Delegació de Dones, i proposar un calendari d’activitats fins a l’estiu.

El balanç general és molt positiu, reflectint la majoria dels i les brigadistes que l’experiència els ha generat un compromís amb la situació de la població palestina, i que la coherència porta a desenvolupar activitats durant tot l’any per explicar el què vam viure i que altres tinguin la mateixa oportunitat l’any vinent.

Hem definit que tant PAU ARA isempre, com la Fundación Socialismo sin fronteras, les dues entitats que participen del projecte, volen desenvolupar un treball a nivell local, de sensibilització a través del teixit social i polític de cada territori, intentant ampliar la participació des de més punts de l’Estat espanyol. S’ha proposat que es dugui a terme una bona formació prèvia per part dels futurs brigadistes, procurar la nostra participació en l’elaboració del programa, conjuntament amb els companys de l’ICAHD i veure la possibilitat d’introduir-hi la situació de la dona dins del context d’ocupació.

S’ha valorat la participació dins del marc de la Coalición de Madrid, on hi participen organitzacions Palestines, Israelianes i Europees, totes a favor de la cooperació i solidaritat amb Palestina i en contra de l’ocupació per part de l’Estat d’Israel. Hi participem com una de les vies per ajudar a la part Palestina a aconseguir els seus objectius i per mantenir contactes amb totes aquelles organitzacions que d’una manera o altre s’oposen a l’ocupació.

De cara a la Sensibilització es farà a través de materials àudio visuals com puguin ser vídeos, exposicions fotogràfiques, i exposicions amb power point. En cas d’interessar-vos algun dels nostres materials contactar amb pauara.catalunya@gmail.com. Hi ha una exposició que ja està a la Naveteria d’Olot (per part de Marc Costa) i que començarà a viatjar a partir del desembre.

També hem acordat mantenir la participació a la Xarxa d’Enllaç amb Palestina, i les relacions amb la Comunitat Palestina de Catalunya, així com el desenvolupament del BDS (Boicot, Desinversió i Sanció), la participació a Aturem la Guerra i el FSCat.

Si esteu interessats en organitzar qualsevol exposició, passar un vídeo, xerrada o coneixeu algú que pugui estar interessat en participar de les brigades 2010 contacteu amb PAU ARA isempre a pauara.catalunya@gmail.com.

Jordi Matas, brigadista 2009 i membre de PAU ARA isempre