diumenge, 20 de febrer del 2011

Yamaha, Valeo, Derbi, Sharp, Ficosa,.... Volem treballar i viure a Catalunya!!!






Dijous per la tarda, sota una fina pluja, des de la Plaça Urquinaona a la Plaça Sant Jaume, va transcórrer la manifestació convocada per la Federació d’indústria de CCOO de Catalunya davant l’allau de deslocalització d’empreses catalanes, EROs i anuncis de tancament per part de les empreses del sector de l’automoció, i en particular el de les dues rodes.

Treballadors i treballadores d’empreses com Yamaha, Derbi-Piaggio, Ficosa, Sharp o Valeo conformaren el gruix d’aquesta manifestació. Es tracta d’empreses, com passa amb Yamaha, que va acabar l’exercici amb beneficis. O Ficosa que es deslocalitza després d’haver fet la firma catalana una operació d’especulació immobiliària en la ciutat vallesana de Rubí,...

Amb l’excusa de la crisi, les empreses fan operacions que porten, d’entrada a la liquidació de llocs de treball, directes i amb repercussió clara sobre la producció indirecta. Fins a 25000 treballadors/es podrien veure’s afectats si els plans d’aquestes multinacionals o empreses catalanes, .... hi ha de tot, executen els plans que tenen en ment.

La marxa que anava encapçalada per una moto dins d’un taüt, va ser molt sorollosa amb crits cap a la multinacional japonesa de Yamaha que vol dur la producció a Franca.

Amb consignes adreçades al conseller d’empresa i ocupació, Mena, i cap a Artur Mas, el president del govern de la Generalitat.

Volem treballar i viure a Catalunya!, Volem treball, no diners!, Sense indústria, Catalunya està morta!

La manifestació que va ser molt combativa, sembla que no interessà als mitjans de comunicació, que encara que hi havia força durant tot el recorregut, després cap va fer cap referència. Deu ser que la desaparició del de teixit industrial a Catalunya interessa poc tot i que els sindicats, s’han desganyitat des de fa anys en la defensa dels teixit industrial i demanant mesures per avançar cap a un canvi del model productiu..... Però el capital i les multinacionals pensen en altres coses.


Des d’aquí la nostra solidaritat amb totes les plantilles que estan lluitant pel manteniment dels llocs de treball, siguin del sector que siguin.

Àngels

Més informació:

http://www.lamalla.cat/societat/article?id=441791

http://www.euia.cat/pagina.php?idp=3184