divendres, 18 de març del 2011

Propostes polítiques i coalicions municipals


Coordinació membres de Bastida i del Consell Nacional d’EUiA, 16.03.2011.
Preparació Consell Nacional del proper dilluns dia 21.

Sobre la taula s'exposen propostes i situacions a Rubí, Terrassa, Salt, Sabadell, Granollers, L'Hospitalet de Ll, Torrelles de Ll, Llagostera, Girona, Cerdanyola, Barcelona, Montblanc, Gavà, Esplugues del Ll, Badalona.

Es valora l'evolució política, amb les retallades governamentals de CiU, la crisis general, les imposicions patronals i financeres UE i del govern de l'estat, la desmobilització pels pactes però també per la situació obrera que s'expressa en la Nissan i la desmantellament de les tres fàbriques de les dues rodes de Catalunya (Honda, Yamaha, Derbi), la fallida del govern de les esquerres de què està pendent fer el balanç de l'experiència i de les seves polítiques, la crisis al PSC i ERC, amb la feblesa d'ICV i EUiA per representar una alternativa, la dificultat de ser coherent en les polítiques i la mobilització amb el dèficit de credibilitat que ocasiona, quan les esquerres han estat la govern.

A tall de resum es comparteix el següent.

• Promoure les propostes polítiques locals entorns les prioritats establertes a la Convenció municipalista d'ICV i EUiA, amb l'atenció preferent als llocs de treball, joventut, drets dones i contra la violència masclista, i drets immigració. El Programa de l'esmentada convenció ofereix molta documentació pels programes municipals.

• Acord amb formalitzar la coalició ICV-EUiA municipal per part de la direcció nacional, amb els acords de les respectives assemblees locals.

• Les negociacions empreses i la coalició ha de pretendre reforçar l'esquerra local amb la coalició, i a les assemblees d'EUiA.

• Recolzem les negociacions d'EUiA Salt per encapçalar la coalició, i esperem una bona resolució local, en tot cas seguirem recolzant aconseguir la representació electa pel candidat d'EUiA. Recolzem EUiA Montblanc. Bona entesa local a Rubí, amb un suport potent de gent jove compromesa. de dirigents sindicals i veïnals.

• A Terrassa considerem necessari el procés de progrés de l'assemblea des del projecte d'EUiA i de la coalició, amb consens de totes les parts sense exclusions.

• Demanem a la direcció d'EUiA tingui més en compte, i així consti en l'agenda general i dels òrgans, que el tercer dilluns de cada mes hi ha a les 20 h la concentració d'homenatge a les dones assassinades per la violència masclista, organitzada per la Plataforma unitària contra les violències de gènere.