dijous, 14 d’abril del 2011

El moviment de les Meses ciutadanes per a la convergència i l'acció a Catalunya es posa en marxa

L'Assemblea de les "Meses ciutadanes per la Convergència i l'acció" a Catalunya va reunir el passat 7 d'abril a l'Aula Magna de l'Institut Jaume Balmes de Barcelona a un centenar de persones, la gran majoria adherents a la crida.


Pel Grup Promotor de les Meses a Catalunya va fer l'obertura de l'Assemblea l'activista dels moviments socials i professora Rosa Cañadell, a continuació l'economista i membre de la plataforma de defensa de la salut "DEMPEUS" Angels Martínez Castells va informar sobre els objectius generals de les Taules, posteriorment Diosdado Toledano activista social i del moviment de treballadors / es en atur informar que més de 560 ciutadans /es de més d'un centenar de localitats de Catalunya s'han adherit a la crida i va explicar el procés de constitució de les meses així com de l'agenda de mobilitzacions existents, el professor i activista Ramón Franquesa va abordar la preparació de l'Assemblea constituent del Moviment de les Taules prevista per a finals de maig i va informar de la proposta de denominació de les Taules a Catalunya com a "Assemblea Social de Catalunya . cat "amb el subtítol del nom del moviment de les Meses en l'àmbit de l'estat, finalment Salvador López Arnal professor i escriptor va donar lectura a la proposta de Manifest de les Taules a Catalunya que va ser rubricat amb un fort aplaudiment de l'Assemblea.


Tot seguit es va obrir el torn de paraula entre els/les assistents. La dotzena d'intervencions van expressar en general una gran sintonia amb el projecte, insistint en el seu caràcter ciutadà i democràtic, destacant la tasca d'impulsar la convergència per a l'acció social, interrogant de com construir el procés, informant d'altres iniciatives ciutadanes a través de la xarxa com "Malestar social" i "Democracia real ya", d'imprimir un discurs i un llenguatge que connecti amb la gent, de com organitzar-se en la ciutat de Barcelona, etc.


Com a resum de conclusions de l'Assemblea:Es promourà des ia la constitució de meses per localitats, empreses i sectors


Per comunicar-se amb el Grup promotor a efectes d'informar o demanar col.laboració en la constitució de les meses està disponible l'e-mail mesacccat@gmail.com


Difondre i donar suport a les convocatòries de mobilització social en marxa o preparació en defensa dels serveis públics i contra les retallades en salut, educació: 14 d'abril, 18 h. a Plaça Sant Jaume, concentració contra les retallades de la Generalitat en salut; Mobilització el 15 de maig "Contra les retallades". També aquelles mobilitzacions de solidaritat contra desnonaments, del moviment d'aturats, etc.


Es convoca una reunió del Grup promotor a Catalunya, amb caràcter obert als adherents a les meses el dimecres 27 d'abril, a les 19 hores, a la facultat de filosofia de la Universitat de Barcelona c /. Montalegre n º 6 amb l'objectiu central de la preparació de l'Assemblea Constituent per a finals de maig.


Donar un termini de dues setmanes per aportacions a la proposta de manifest a la següent adreça salarnal@gmail.com


A les 21 hores s'aixeca l'Assemblea