dilluns, 30 de maig del 2011

Moció de Bastida al Consell Nacional d'EUiA sobre el Moviment 15 M i el jovent a les places



Divendres es va convocar concentració per a mostrar el rebuig ciutadà a l'actuació policial que els Mossos d'Esquadra van protagonitzar el dia anterior contra els integrants de l'acampada de la Plaça de Catalunya i les persones que els estaven donar suport alli matgeix.

El mateix dia hi havia la convocatòria del Consell Nacional d'Esquerra Unida i Alternativa, amb l'avaluació dels resultats electorals.

Al existir coincidència de convocatòries i davant la gravetat del que havia succeit el dia anterior a la Plaça Catalunya, al inici del inici del consell nacional, es va proposar i decidir que aquest es posposava per tal de poder assistir a la mobilització de rebuig i condemna de l'actuació policial. De tal manera que els i les membres del consell varem sortir cap a la plaça Catalunya participant en la concentració contra resposta policial, que va ser una resposta multidudinària.

Per a debatre en el consell nacional, els i les integrants del corrent Bastida, van proposar el següent text de suport a les acampades de suport al Moviment 15 M:


Moció al Consell Nacional d'EUiA sobre el Moviment 15 M i el jovent a les places.
Ens hem trobat a la Plaça Catalunya, entre les assemblees de l’acampada i l'acció contra els acomiadaments de Telefònica, hem valorat les eleccions, també hem reflexionat sobre el Moviment 15 M, de manera que proposem que EUiA sigui part activa i compromesa d’aquest moviment de persones, la majoria joves.

1/ EUiA dóna suport al moviment 15M acampat a les places de tota Catalunya i de l'Estat.

2/ EUiA assumeix les principals reivindicacions de l'assemblea de la Pl. Catalunya. Aquestes inclouen la fi dels privilegis per les grans fortunes, bancs i polítics a les institucions, aturada de les retallades i potenciar els serveis públics, així com el compliment efectiu dels drets civils i polítics, individuals i col•lectius.

3/ EUiA anima a participar i estendre poble a poble el moviment 15M junt amb els treballadors d'empreses en lluita i joves sindicalistes.

4/ EUiA dóna suport a la manifestació convocada pel proper diumenge 19 de juny contra les retallades.

5/ Dins d'EUiA hem de reflexionar sobre les formes i mètodes a l'hora de debatre sobre política per acostar-nos i barrejar-nos amb la joventut i totes les persones mobilitzades i indignades amb la situació de crisi actual.

Amanda Martínez Hita, Àngels Tomás, Assumpció Franquesa, David Companyon, Francesc Martínez López, Francesc Matas Salla, Isabel Martínez Soriano, Ivan Hernáez, Jordi López Santín, Jordi Matas Vilà, Manuel Navarro, María Vilà Miras, Martín Pretel, Montserrat Vilà Planas, Naqash Javed, Teresa Cairó, Toni Campos.

25 de maig de 2011.

1 comentari:

àngels tomàs i gonzalo ha dit...

Aquesta moció la varem acordar abans de les càrregues policials de dijous i de l'intent de desallotjament de l'acampada del Moviment 15 M de plaça Catalunya......