dijous, 28 de juliol del 2011

Entrevista amb el dirigent de l'esquerra abertzale Txelui Moreno

Avui EUiA ens hem entrevistat amb el dirigent de l’esquerra abertzale, Txeliu Moreno. Representant a la nostra formació, el coordinador general Jordi Miralles i la responsable de solidaritat, pau i moviments alternatius, Àngels Tomás. Aquesta, forma part d’una tanda de entrevistes amb les diferents organitzacions polítiques, activitat que es va regularitzant periòdicament per compartir opinió i valoracions polítiques.

Moreno ha volgut agrair personalment el suport rebut en relació a la legalització de Bildu, tan a nivell personal com institucional. Ens ha explicat que existeix una certa confusió, doncs Bildu és més que l’esquerra abertzale. Bildu és l’opció electoral en la que es troben gents que son abertzales i que no. “Treballem per seguir engrandint l’espai de Bildu”, ha explicat.

En el nou escenari de no violència al País Basc, hi ha alguns temes importants sobre els que caldria donar un pas endavant per a normalitzar políticament la situació com que es resolgui la legalització de Sortu i que en la política penitenciària s’apliqui la legislació vigent (derogació de la doctrina Parot, presos malalts, preventius, macrojudicis, acostament del presos,..). Continuar la pressió. Des de Catalunya es pot ajudar.

També hem compartit valoració en relació a les properes eleccions generals i el comprimís de tornar a trobar-nos d’aquí uns mesos.

*Àngels Tomás