dimarts, 15 de novembre del 2011

VII FÒRUM CONTRA LES VIOLÈNCIESDE GÈNERE

IV FÒRUM EUROPEU
PROGRAMA JORNADES DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL"DONES DEL MÓN CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE"



Dijous 17 novembre 2011
9:00-9:30 h
Inscripcions
9:30-11 h Debat sobre les xarxes de cooperació i les dones.
Xarxes participants:
- Europees i internacionals: Lobby europeu de dones (Bèlgica), Wave (Àustria), Umar (portugal), Sàhara, Palestina, Afganistan, Colòmbia.
- Estat espanyol: Plataforma de Mujeres Artistas, Plataforma Andaluza de apoyo al Lobby europeo de Mujeres
- Catalunya: Ca la Dona, Cooperacció, Xarxa de Dones per la Salut, Xarxa Vinculant, Mujeres Pa’lante, Dones en xarxa, Plataforma unitària contra les violències de gènere.

11:00-11:30 h Descans
11:30-13:30 h Grups de treball dividits per temàtica, en que participaran les xarxes que han contribuït al debat.
1) Des de la pròpia experiència. Estratègies i eines en l'acompanyament i suport a les dones que surten del cercle de violència. Grups de dones supervivents creant xarxes. Conduirà el debat: Maribel Guillamon de Noestasola.
2) Polítiques d'igualtat. Com influeixen en la prevenció de la violència de gènere. Com veu la societat, dones i homes, aquestes mesures. Conduirà el debat: Cristina del Valle de la Plataforma de mujeres artistas contra la violencia de género.
3) Anàlisi de la situació de les diferents xarxes que lluiten contra la violència vers les dones, a l'Estat espanyol i a Europa. Paper d'ONU Dones inaugurada aquest any. Com connectar les diferents xarxes per consolidar acords, per unir forces. Conduirà el debat: Alícia Gil, experta en gènere, igualtat, organitzacions i transferència.
13:30-14:00 h Posada en comú i conclusions.
14:00-15:30 h Dinar
15:30-18 h Taula rodona: El paper de les dones en la construcció de la Pau.Amb la participació de quatre ponents procedents de:
- Palestina: Vera Baboun. Professora de la Universitat de Betlem
- Afganistan: Nadia Ghulam
- Sàhara: Núria Salamé Real. Presidenta de l’Associació Catalana d'Amics del Poble Saharaui
- Colòmbia: María del Rosario Vásquez S. Defensora de Derechos Humanos - Red Nacional de Mujeres de Colombia.

18:00-18:30 h Descans
18:30-20:00 h Conferència final: Dret de les dones a una vida lliure de violència. En els últims anys a nivell internacional s'han aconseguit molts èxits per la llibertat de les dones. També a Europa, i al capdavant, l'Estat espanyol amb lleis pioneres. En quin moment ens trobem. Com unir les legítimes posicions de les dones a nivell institucional amb les associacions i moviments socials a peu de carrer, per guanyar més força. Com s'uneix aquest treball i poder de les dones a les institucions amb les lluites necessàries per convèncer dels canvis a la societat patriarcal.
Ponents:
Montserrat Comas d’Argemir, Magistrada, Presidenta de la Secció 10ª de l’ Audiència Provincial de Barcelona.
Laia Rosich Solé, Co-directora i responsable de formació de l'Associació "El Safareig", Presidenta de la Secció de les Dones del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c / Sant Pere Més Baix, 7 Barcelona