dimarts, 17 de febrer del 2009

Cal treballar perquè EUiA funcioni bé

Acta de la reunió de membres de Bastida al Consell Nacional d’EUiA
17 de Gener del 2009


Assistència: Àngels Tomás (Perm); Francesc Matas Salla (Perm); Isabel Martínez Soriano (Torrelles Ll, Regidora); Jordi López Santín (Mitjans comunicació); Jordi Matas (Anim•acció, Alt Jove); Josep Mª Gil (SAF); Maria Vilà Miras (Anim•acció, Pau Ara); Montserrat Vilà Planas (Eradicació violència dones); Toni Campos (Telecos, Transport).

Excusades: Amanda Martínez Hita (Rubí, Eradicació violència dones); David Companyon Costa (Gràcia, Com Nac); Francesc Martinez (Gironès); Ivan Hernáez (Rubí, Regidor); Martín Pretel (Rubí); Mireia Espert (Anim•acció, Eradicació violència dones); Teresa Cairó (Salt);Invitades: Alfons Bech; Joan Josep Nuet.
Modera Jordi López.
La reunió aborda dos punts:

  1. . Discussió sobre eixos fonamentals de la situació política: Es debat sobre els eixos fonamentals de l’activitat política de Bastida en el sí d’EUiA:

- La negociació sobre el finançament autonòmic de Catalunya:La negociació del finançament autonòmic no es pot quedar en un debat polític entre governs i ha de baixar al carrer i tenir un reflex social

- La solidaritat amb Palestina i el moviment contra l’atac israelià a Gaza: Es valora molt positivament la manifestació per l’assistència, per l’agitació política organitzada, per la participació de joves i la necessitat d’incorporar aquestes persones al moviment. La continuïtat de la feina de solidaritat passa ara per l’organització d’actes a barris i pobles, la potenciació de les brigades “Pau ara” i el projecte de vacances de nens palestins a Catalunya

- Els ERO i la crisi econòmica: Sobre els ERO i la crisi econòmica, es senyala la necessitat de la intervenció directa d’EUiA en la lluita dels treballadors contra les conseqüències de la crisi, implicant els càrrecs públics del moviment. Cal la intervenció de l’Estat per marcar el capital privat i la inversió directa en les empreses públiques.

  1. 2. Sobre el funcionament del Consell Nacional d’EUiA i de Bastida: Es debat sobre els objectius dels companys de Bastida en el Consell Nacional d’EUiA, prenent la conclusió que ens cal treballar perquè EUiA funcioni bé, ser eficaços en la distribució de la feina i exercir la crítica constructiva per a la millora de l’organisme. Bastida ha ser una tendència més àmplia que impulsi el funcionament d’EUiA com a moviment. El Consell Nacional ha de ser més efectiu, però s’ha de garantir el debat polític. També es conclou que cada àmbit ha de tenir un responsable i una comissió de treball.S’acorda la creació d’un bloc, coordinat pel Toni i la potenciació d’Infobastida, ampliant la llista de distribució als companys/es amb alguna responsabilitat dins de les assemblees de base

Durant la reunió, el senador Joan Josep Nuet va explicar la seva experiència en el vaixell de l’organització “Free Gaza” que va intentar trencar el setge israelià sobre la franja de Gaza.

Jordi López *