dimarts, 15 de setembre del 2009

Consulta a Arenys de Munt


Va ser un dia festiu, reivindicatiu i eufòric. Per la carretera que ve d'Arenys de Mar pujaven moltíssims cotxes i moltes persones a peu. A banda i banda de la riera i la carretera, ja des de força abans de començar el poble, abans fins i tot dela zona industrial, hi havia cotxes aparcats.

El poble és petit i havien tallat la riera (que és el carrer principal) als cotxes. Tothom passejava amunt i avall i semblava molt content, saludant-se i cantant "Els segadors" i crits d:INDEPENDÈNCIA! Plantada davant la botiga d'una amiga, veient passar la gent, vaig sentir moltes vegades la frase: "Molt bé, Arenys".

En un moment concret hi havia una immensa pinya humana davant la plaça de l'església i en veure arribar un dels autocars dels feixistes es va aixecar com un bram de ràbia i van començar els crits de: FORA! FORA! FEIXISTES! Vosaltres feixistes sou els terroristes! Independència! "Els segadors"...

Jo vaig tenir la mateixa sensació que havia tingut l'11 de setembre del 76 i del 77 i molt poques vegades després, potser el 2003, quan la gran manifestació per la pau. La sensació que potser sí que podem canviar el món des de la base. En un exercici de democràcia real i radical.

La veritat és que l'únic que m'hi va faltar va ser la referència a la república.

13-S comencem a decidir.

Betty.