dissabte, 31 de juliol del 2010

Crònica 4 i 5: Ahir Hebron, avui Jerusalem.

Iniciem a aquest bloc una sèrie de croniques des de Palestina, tot seguint a la delegació de dones a Palestina, contra la violència de gènere. Aqui tenim la seva caurta i cinquena crònica:
Ahir Hebron.
Ja ens havien comentat que no era com la resta de llocs de Cisjordània. I ahir ho varem poder comprovar. Varem veure que és un país ocupat.

La majoria de les botigues del barri vell tancades perquè els jueus estan fent-se amb els habitatges de sobre i els fan la vida impossible, llencen coses...
Hi ha check points al mig de la ciutat vella just al costat de la mesquita. Hi ha murs que separen per on han d'anar els palestins i per on els jueus i els soldats vigilen que no 's'equivoquin'.

La visita a la casa d'una família que estan fent mobing i a la botiga d'un dels set comerciants palestins que queden en el carrer sota la mesquita, .. Ens ho va deixar clar. Estan transformant la fisonomia de la ciutat. Una passada.

Per la divisió de la ciutat moltes llars i tendes palestines han estat desallotjades: A més hi ha la instal·lació de 500 colons il·legalment que conten amb més d'un miler de soldats israelians per a la protegir-los. Amb altres companyes comentàvem... 'ens ho han explicat mil vegades però quan ho veus és quan t'adones del que suposa la vida en un pais ocupat.


Avui a Jerusalem.
Avui a Jerusalem. Dos concentracions. A la una del migdia a la que cada divendres convoquen les dones de negre, contra l'ocupació dels territoris palestins per part d'Israel. Després corrent a la que també es fa cada divendres al barri palestí de Chejarrh, contra l'expropiacio de que fan els sionistes de cases palestines. A les quatre de la tarda. Entre una i l'altre hem quedat vermelles com tomàquets. I entremig de tot això, trobada amb Meir Margalit, regidor en l'ajuntament de Jerusalem i membre del ICADH, organització amb la que treballa la brigada contra la demolició i per la reconstrucció de cases, que ens ha explicat com veu ell la situació a Jerusalem i en tot Israel, tot anant a la manifestació en el barri Chejarrh.

Tornada a Betlem: De nou a pintar per acabar el mural que hem fet en el mur..... Estem rebentades....

Us recordo l'adreça del bloc de la delegació pr completar la informació i per si us volen fer seguidors/es.
http://mujeresporlapazenpalestina.blogspot.com/
Fins aviat... que això s'acaba.


*Angels (delegació de dones Marhaba)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Nice dispatch and this mail helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.