dissabte, 3 de juliol del 2010

La llei d'interrupció de l'embaràs recorreguda en el TC



Nova cacicada del PP i el Tribunal Constitucional.
El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit un recurs del PP contra la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció Voluntària de l’embaràs.

Una nova cacicada fonamentalista que vulnera el dret de los dones a decidir sobre el seu propi cos.

Certament, la llei aprovada i que ha d’entrar en vigor el proper 5 de juliol, contenia limitacions respecte als drets de les dones, però era un pas important endavant també respecte al que havia fins ara.

El PP ha trobat la panacea amb els seus acòlits del Tribunal Constitucional. Ho acabem de veure amb la sentència sobre l’estatut i ara tornen a provar sort amb la llei sobre la interrupció de l’embaràs.

El TC ha donat tres dies al govern perquè contestin el recurs interposat pel PP. L’admissió a tràmit el recurs amb les al•legacions sobre la llei vulnera, un cop més, els drets de les dones,

No podem restar passives! Cal tornar a dir ben alt i clar: Dret d’avortament lliure i gratuït.

CACICADA DEL PP i del TRiBUNAL CONSTITUCIONAL
La llei va ser aprovada en el parlament i ara el PP pretén, novament, saltar-se la legitimitat de la votació del congrés de diputats per la porta del darrera.

La Campanya pel Dret a l’avortament que aglutinà en el seu moment els col•lectius de dones, organitzacions polítiques com EUiA, i sindicats.... convoca junt amb la Xarxa de Dones Per la Salut, una roda de premsa per a denunciar aquests extrems, així com els límits que els Decrets aprovats pel Consell de Ministres plantegen a la llei i que restringeixen clarament els mínims drets que reconeix la llei i no faciliten el treball dels i de les professionals. Aquests Decrets són una clara vulneració de l’esperit amb què es va elaborar aquesta llei.
Volem que a Catalunya la llei es desplegui com cal!
Treballarem perquè sigui així!
Àngels Tomás

PER AMPLIAR LA INFORMACIÓ
RODA DE PREMSA EL DILLUNS 5 DE JULIOL, A LES
12:30H, A CA LA DONA
(c. Casp 38 pral, Barcelona)