dilluns, 26 de juliol del 2010

Crònica 1: EL MUR EN DIRECTE

Iniciem a aquest bloc una sèrie de croniques des de Palestina, tot seguint a la delegació de dones a Palestina, contra la violència de gènere. Aqui tenim la seva primera crònica:
Foto: Caminant vora el mur.
EL MUR EN DIRECTE
La delegació de dones hem arribat al nostre destí, Betlem. Al dur varies hores d'endarreriment hem hagut d'ajustar les activitats de la primera jornada. Hem anat a veure d'aprop el mur de la vergonya.
He estat a xerrades, he vist fotografies, me n'han parlat del tema,.... Però quan el veus, se't glassa el cor.Una imatge sinuosa. Quilòmetres de plaques de ciment de 8 metres d'alçada....

Com una de les activitats és pintar en un espai del mur, s'ha aprofitat per mirar on es podria fer.També hem anat a visitar la basílica de la Nativitat, lloc on, segons el que hi ha escrit, va nàixer Jesús de Natzaret, al final del carrer de l'Estrella, via rehabilitada, que a per la cooperació espanyola.

De tornada hem vist els assentaments jueus. Es van començar a construir al 2004 i ara son gran complexes arquitectònics impressionants que, a més, trenquen el paisatge.


Foto: Els assentaments a Betlem -el complexe del fons-.

Unes companyes d'Andalussia i Laura, la coordinadora del projecte, de Pau Ara i sempre, s'han entrevistat amb la representant a Palestina de ASECOP, per ajustar projectes i s'ha quedat amb que ens presentaran els seus, dijous.Demà, ja a tot tren: visita a la casa d'acollida, trobada amb joves periodistes,...., buscar-nos un nom per al grup.En el sopar el fet més comentat, el mur, que fins i tot hem vist con travessa una casa..... I això amb plena impunitat de tothom. Quina passada!!!

Visca Palestina lliure!!!

* Àngels Tomas