dimarts, 6 de juliol del 2010

Rubí amb la mani del 10 de Juliol

Resolució aprovada en l'ajuntament de Rubí, aquesta pasada setmana, en favor de la mobilització pel 10 de juliol.

Va ser aprovada amb els vots de tots les grups municipals, excepte el PP.


Proposta de moció al ple de l’Ajuntament de la secció local de Rubí d’Òmnium Cultural als diferents grups polítics representats al consistori municipal.

Exposició de motius
- Davant la recent sentència del Tribunal Constitucional envers l’Estatut d’Autonomia de Catalunya aprovat en referèndum pel poble català el mes de juny de l’any 2006.
- Entenent que la retallada del TC a l’Estatut, després que aquest hagi estat avalat per la sobirania del poble de Catalunya mitjançant referèndum, no és democràticament admissible.
- Considerant que el Tribunal Constitucional és avui un òrgan caducat, provisional i bloquejat a la seva renovació davant de fets evidents com la defunció d’alguns dels seu magistrats.
- Constatant la diferència de tracte del Tribunal Constitucional entre els diferents estatuts d’autonomia en qüestions i punts que són exactament iguals en alguns d’ells.
- Assumint que Catalunya és una nació amb plena voluntat de decidir per ella mateixa; que forma part de l’Estat Espanyol i que tota relació amb l’estat és fruit d’una negociació política entre les parts degudament reconegudes.


Proposem que l’Ajuntament de Rubí se sumi a l’acte de manifestació del proper dia 10 de juliol a Barcelona sota la capçalera “Som una nació. Nosaltres decidim”. Així mateix, instem el consistori municipal i els seus òrgans de govern a defensar la posició del poble català davant de qualsevol instància, tot tenint present que la política municipal és element essencial de la construcció
nacional i que, aquesta, només es pot basar en la lliure determinació del poble que la configura.