divendres, 8 d’octubre del 2010

II Marxa contra l'atur a Catalunya: Continua la Marxa contra l'atur.

Dilluns va començar a L'Hospitalet on el grup de marxants va repartir el diari que recull les reivindicacions. Al migdia van estar a Seat de Martorell on van participar sindicalistes de CCOO, UGT i CGT donant suport a la lluita. A la tarda van arribar a l'Ajuntament de Rubí i van dormir allí, en un local que va prestar una Associació de Veïns.

Dimarts la Marxa va partir de Rubí i va anar caminant fins Terrassa i arribà a Sabadell per la tarda. A Terrassa un grup de gent aturada, predominantment joves del Kasal ocupat i de l'Assemblea d'aturats/des, va donar la benvinguda a la II Marxa a l'entrada de la ciutat, i va acompanyar-la a les portes de l'Ajuntament. Es va dinar al Kasal que va oferir una fruita magnífica que va complementar l'entrepà del govern municipal i van acomiadar la marxa quan sortia de Terrassa. A Sabadell la marxa va coincidir i va donar suport a una concentració de treballadors de l'Ajuntament organitzada per CCOO que reivindicava la readmissió de 3 treballadors/es acomiadats recentment. També l’associació de treballadors immigrants del Vallès va fer acte de presencia i va donar suport a la marxa, fent un sopar de germanor amb cançons al final. Com havia ple extraordinari de l'Ajuntament es va aprofitar l’ocasió per parlar amb regidors d'ICV i EUiA, que van explicar que havien proposat la moció però que temien que, com era un ple d'urgència, no es podria discutir. En qualsevol cas la regidora Marisol manifestar que, si era així, tornarien a proposar la moció.

Dimecres la marxa va anar a la Universitat Autònoma de Bellaterra on una jove científica va denunciar la greu situació d'atur que pateix la joventut que acaba els estudis i que cap institució fa res per pal·liar. Representants i afiliats dels treballadors de la Universitat van estar presents, com el secretari de CCOO Xanxo Bravo, i van solidaritzar-se amb les reivindicacions. Després es va anar fins l'Ajuntament de Badia i, tot seguit, el de Cerdanyola, on un grup de r egidors d'ICV i EUiA, i de joves militants de la localitat van donar la benvinguda als marxants. Desprès d'un parlament i la reunió amb l’alcaldessa, on va participar el marxant i company d’EUiA de Cerdanyola Manel Navarro, el grup municipal ICV-EUiA va fer una barbacoa amb botifarres i amanida. Cap a la tarda es dirigia cap a Montcada quan aquest corresponsal s’acomiadava dels participants.

*Alfons