dijous, 6 d’octubre del 2011

En Defensa de la Sanitat... Defensem l'Hospital de la Vall d'Hebron

Tots els hospitals públics i centres sanitaris de Catalunya, tenen directrius de disminuir l'activitat assistencial i prestacions sanitàries. L'hospital Vall d'Hebron, centre sanitari de referència per a 400.000 usuaris, també està afectat per les retallades. Durant tot l'estiu la seva activitat ha disminuït en un 30%, cosa que ha suposat un estalvi de 20M., Tancant llits, quiròfans, acomiadament de treballadors / es, allargament de llistes d'espera, retard en proves diagnòstiques, posant en risc malalts amb patologies greus com Oncologia, etc.


En aquests moments encara pretenen l'estalvi de 40M més, fins al final d'any, el que en la pràctica significa el desmantellament progressiu d'un hospital públic que fins ara era el símbol de la Sanitat Pública i dels millors de Catalunya.


El vídeo que adjuntem és una petita mostra de la precarietat assistencial que han patit aquest estiu els malalts en les urgències del nostre hospital.



Creiem que és molt necessari donar resposta contundent des del teixit associatiu del nostre Districte davant les politiques de retallades en Sanitat i la manca d'informació que patim els usuaris/es.


Per tot això us demanem:


Com a primer pas, que doneu suport a la carta adjunta que va dirigida al Sr. Gerent de la Vall d'Hebron (que hauria de ser signada per duplicat i amb el segell, per cada una de les entitats que vulguin sumar-se) amb la intenció de portar-les totes juntes i amb un representant de cada entitat.


I també us convoquem a una reunió el dilluns 10 d'octubre a les 19h al Casal de Barri de Prosperitat (Pl. Angel Pestaña) per tal de donar informació i continuar amb la campanya en defensa dels serveis sanitaris de Nou Barris.
A la reunió es poden portar les cartes signades.
Convoquen: Assemblees Indignats de Ciutat Meridiana, 9 Barris, Vocalies de Sanitat i AA.VV

La carta:
A l'atenció del Sr Jaume Raventós , Gerent de l'Hospital de la Vall d'Hebron
Benvolgut senyor,
L'entitat ................................................................................................................,
es dirigeix a vostè davant les informacions sobre les politiques de retallades econòmiques en el sector de la Sanitat Pública i en concret a l'Hospital Vall d'Hebron i la seva zona d'influència.
Aquestes informacions estan creant una gran alarma social en la població dels nostres barris, que estan molt preocupats per l'impacte que estan tenint sobre la seva salut.
Per exemple: les unitats assistencials que s'han tancat i no es tornaran a obrir, els quirofans tancats i segons les ultimes informacions publiques, la situació de mínims que es deixarà l'Hospital durant una setmana al mes de desembre.
Ens dirigim a vostè, donat que el centre hospitalari que vostè dirigeix té una població referent d'unes 400.000 persones, totes veïns i veïnes dels nostres barris.
Donat la gravetat de la situació i el nostre dret a la informació ,
SOL·LICITEM una reunió amb vostè de manera immediata per aclarir la situació actual i la perspectiva de futur de l'Hospital de la Vall d'Hebron.

Barcelona a ...... de ....................... de 2011