diumenge, 30 d’octubre del 2011

Una primera victòria a Vall d’Hebron



El passat dilluns 24 d’octubre la gerència de l'Hospital de la Vall d'Hebron, va rebre una comissió d’una representant de la Coordinadora d'AAVV del moviment 15M dels barris sota la cobertura sanitària del esmentat hospital,que en defensa del mateix s’ha format fa unes setmanes.




Com primera part d’aquesta lluita s’havien recollit signatures entre diferents entitats dels barris afectats, sol · licitant una entrevista amb el gerent, perquè expliqués el futur de l'hospital, després d’una primera retallada ja feta de 20 milions d’euros i amb la perspectiva d’una segon tongada de 40 milions d'euros més i amb l'anunci del tancament de les seves instal·lacions durant cinc dies laborables. (Sols es mantindria el servei per a malalts residents i serveis d’urgència, tancant-se la resta de serveis com en un dia festiu).




El passat dia 21 d’octubre, primer dia de tancament, portarem les signatures, però el gerent no va aparèixer. Dilluns es va tornar a repetir la concentració de veïns al uníson amb la dels treballadors/res del entre, es va realitzar una assemblea i es va escollir la comissió, en la que havia també membres de la comissió de treballadors de l’hospital (l’equivalent al comitè, que aquí s’anomena junta).




Després d’unes dues hores de negociació, amb la presència de la gent concentrada en el pati, es va arrencar un compromís signat en el que la direcció de l’hospital a que, si bé en el segon dia de tancament, que seria el 31, es tancaria, es mantindria una permanència per atendre els usuaris que poguessin arribar.




Això per evitar el caos del primer dia de tancament en el que es van presentar pacients que ni tan sols estaven avisats de les mesures. Es va veure molt difícil que aquell dia s’obrís perquè ja l’organització laboral i del pont estava feta. Llevat d’això, en l’acord es va decidir que en els tres dies restants, l’hospital es mantindria obert, amb l’única particularitat de que si algun treballador/a demanava festa, se li concediria.




Tots els assistents ho varem rebre amb alegria, doncs es tractà d’una petita victòria, en una primera escaramussa, d’una batalla que no ha fet més que començar pel retorn de l’hospital al seu estatus assistencial d’abans de les retallades, però el que és més important, s’ha demostrat la força de la unitat entre els treballadors del centre i els usuaris dels barris obrers, i al mateix temps ja es comença a notar el pes de les multitudinàries mobilitzacions de les darreres setmanes.
Salut.



Abel