diumenge, 30 d’octubre del 2011

Una primera victòria a Vall d’Hebron



El passat dilluns 24 d’octubre la gerència de l'Hospital de la Vall d'Hebron, va rebre una comissió d’una representant de la Coordinadora d'AAVV del moviment 15M dels barris sota la cobertura sanitària del esmentat hospital,que en defensa del mateix s’ha format fa unes setmanes.




Com primera part d’aquesta lluita s’havien recollit signatures entre diferents entitats dels barris afectats, sol · licitant una entrevista amb el gerent, perquè expliqués el futur de l'hospital, després d’una primera retallada ja feta de 20 milions d’euros i amb la perspectiva d’una segon tongada de 40 milions d'euros més i amb l'anunci del tancament de les seves instal·lacions durant cinc dies laborables. (Sols es mantindria el servei per a malalts residents i serveis d’urgència, tancant-se la resta de serveis com en un dia festiu).




El passat dia 21 d’octubre, primer dia de tancament, portarem les signatures, però el gerent no va aparèixer. Dilluns es va tornar a repetir la concentració de veïns al uníson amb la dels treballadors/res del entre, es va realitzar una assemblea i es va escollir la comissió, en la que havia també membres de la comissió de treballadors de l’hospital (l’equivalent al comitè, que aquí s’anomena junta).




Després d’unes dues hores de negociació, amb la presència de la gent concentrada en el pati, es va arrencar un compromís signat en el que la direcció de l’hospital a que, si bé en el segon dia de tancament, que seria el 31, es tancaria, es mantindria una permanència per atendre els usuaris que poguessin arribar.




Això per evitar el caos del primer dia de tancament en el que es van presentar pacients que ni tan sols estaven avisats de les mesures. Es va veure molt difícil que aquell dia s’obrís perquè ja l’organització laboral i del pont estava feta. Llevat d’això, en l’acord es va decidir que en els tres dies restants, l’hospital es mantindria obert, amb l’única particularitat de que si algun treballador/a demanava festa, se li concediria.




Tots els assistents ho varem rebre amb alegria, doncs es tractà d’una petita victòria, en una primera escaramussa, d’una batalla que no ha fet més que començar pel retorn de l’hospital al seu estatus assistencial d’abans de les retallades, però el que és més important, s’ha demostrat la força de la unitat entre els treballadors del centre i els usuaris dels barris obrers, i al mateix temps ja es comença a notar el pes de les multitudinàries mobilitzacions de les darreres setmanes.
Salut.



Abel

dilluns, 17 d’octubre del 2011

DEL 15-0 AL 20-N I MÉS ENLLÀ: UNA GRAN MOBILITZACIÓ… I ARA QUÈ?

Després d’aquest esperançador brot de rebel·lia, cal reflexionar i actuar des del moviment, des de les assemblees, des de les plataformes i entitats, des de les organitzacions polítiques i sindicals.

Dins d’EUiA, alguns ens sentim interpel·lats i volem debatre-ho ja ara davant de les eleccions del 20-N i, especialment, per encarar el futur més enllà del 20-N.

TROBADA ÀMBIT DE REFLEXIÓ, PARTICIPACIÓ I ACCIÓ

Dimecres dia 19 d’octubre, a les 18,00 h.

Context en el què som:
El Consell Nacional marca un nou punt d’inflexió.
• els corrents a EUiA tal com els hem coneguts fins ara estan quedant superats,
• la direcció d’EUiA està en situació de bloqueig, va estar desautoritzada en el Consell Nacional.
• la coalició manté amb un lleu retrocés les posicions municipals i parlamentàries, alhora està en retrocés en la base social, provoca confrontació i desigualtat entre les parts coalitzades.
Ens trobem:
Persones que estàvem d’acord en el fons i/o varem votar l’esmena “defensa del diputat d’EUiA” que possibilità unitat, centralitat i acord per la resolució del CN.
• hem dialogat entre persones diverses del Consell Nacional i d’assemblees; pensem que val la pena podem trobant-se veure si és possible i útil un àmbit per reflexionar en el compromís i acció per fer camí amb el projecte d’EUiA,

• entre les persones que ens trobem plantejarem els eixos sobre l’orientació i la metodologia i l’àmbit a formar,
Què tractarem:
Necessitat d’una esquerra inserida en les realitats socials, cíviques, ciutadanes, sindicals, en els organismes i moviments de dones, joves, inclòs el 15 M.
• Nova etapa per EUiA, orientació política i mètodes,
• l’orientació política,
• les propostes i eixos de mobilització,
• aliances socials, polítiques i electorals,
• nova perspectiva coalició,
• la necessitat de valorar l’experiència del “tripartit”, del sindicalisme, del què representa el 15 M (+DRJ, JSF), xarxes d’Ateneus i Centres socials i organismes de joves, creixement CUPs, Anticapitalistes,
• la referència estatal i l’esquerra,
• promoure les assemblees, amb el desenvolupament al territori,
• equips de treball plurals i amb consens,
• una direcció col•lectiva dinamitzadora-coordinadora que emergeixi de les necessitats (i neguits) i acords de les assemblees, equips i òrgans,
• relació de la direcció política amb l’orientació del grup parlamentari, de la coalició, i de la necessària obertura a les realitats socials i polítiques,
• sobre fomentar el progrés de la gent jove sense interferències,
• com ens considerem… un àmbit (o espai) de reflexió, participació i acció (actuació)… sense ser un nou corrent… gent d’entitats diferents i gent de partits…
• sobre… volem contribuir a una nova centralitat per part de la direcció d’EUiA, incorporant i compartint amb tothom, amb tota la gent, amb les diferents sensibilitats i sense ruptures,

Què farem:
Ara ens bolcarem a la mobilització de la campanya electoral. Defensarem una confluència d’idees i sectors d’esquerra, en un programa que reculli aspiracions dels moviments ciutadans per una democràcia real i participativa, de les plataformes i entitats contra les retallades socials, del sindicalisme i gent treballadora en lluita pels drets laborals i els seus llocs de treball.
Mentre comencem a treballar de forma virtual:
• per equips,
• metodologia dialògica, igualitària, consens,
• dialogar amb gent que pugui compartir, aportar, assumir compromís constructiu positiu amb esperit crític,
• preparar una següent trobada d’àmbit el dimecres 23 o 30 de novembre.

Amanda Martínez Hita, Assumpció Franquesa Segura, Jordi López Santín, Francesc MS.

Barcelona, 12 d’octubre de 2011.

dimarts, 11 d’octubre del 2011

El ple del districte de Nou Barris (barcelona)

La concurrencia de público en el pleno fue muy apretada, y la composición de la misma fue proporcional, con creces, a la mayoría que en el distrito tienen los grupos de izquierda (PSC, ICV-EUiA).

Allí estábamos las AAVV., las comisiones de trabajo sociales, los militantes de la izquierda parlamentaria y extraparlamentaria, la asamblea del 15M del barrio... Los simpatizantes de la derecha, a juzgar por el ruido, constituían una más que notoria minoría, y en las intervenciones del público se hicieron notar por la ausencia más absoluta. Unos días antes teníamos la información de las mociones que el grupo municipal ICV-EUiA iban a presentar en el pleno y eso ayudó.

Los miembros del 15M enarbolaron unos 15 carteles individuales y una amplia pancarta en defensa del derecho a la vivienda, dando cuerpo así a un motivo escénico que desde el público amenizó el discurrir del pleno todo el rato.

Mónica Palet y Pere Fernandez, los dos miembros del Grupo Municipal ICV-EUiA de Nou Barris, llevaban puesta la camiseta popular del No a los recortes. Las intervenciones de éstos dos consellers, en las tres tandas de ruegos y preguntas que hicieron sobre los tres temas básicos que trataron (recortes sociales, plataforma por la República y PIRMI), fueron ampliamente aplaudidos. Las intervenciones del PSC fueron acogidos con frialdad, y las de CiU y las del PP fueron fuertemente contestadas y silbadas (dentro del orden municipal, claro está).

Presidía el plenario la ex-regidora socialista Carmen de Andrés, y en los apartados de Audiencia Pública que se hicieron, se abrieron turnos de palabras para la intervención de los ciudadanos, que desde el público quisieron hablar. En dichas intervenciones prevalecieron de manera destacada las reivindicaciones de los barrios, la crítica a los ataques del gobierno de Convergencia i Unió contra los derechos de los trabajadores, y la defensa de los derechos sociales.

Se denunció de manera enérgica las últimas declaraciones xenófobas del Sr. Durán i Lleida culpando a los emigrantes de la crisis, y se calificó tal actitud como una maniobra para desviar la responsabilidad de las clases acomodadas, auténticas
responsables de la crisis capitalista, hacia las clases trabajadoras, que son las víctimas. Y por otro lado se constató también que con este discurso la derecha pretende t dividir y enfrentar a los trabajadores para debilitarlos y poder así, imponerles mejor sus planes de recortes y de miseria.

Se caracterizaron los ataques a la Sanidad Pública, como todo un plan dirigido a la privatización de la misma, en beneficio exclusivo de las empresas privadas del sector, y cuando el compañero Pere Fernández de EUiA señaló que el PP y Convergencia i Unió tenían un problema a la hora de elegir a que amigos iban a beneficiar con tal privatización, la sala entera del plenario, excepto los ediles de la derecha, claro está, lanzó un encendido aplauso.

Salud

Abel R.

dijous, 6 d’octubre del 2011

Bastida aconsegueix introduir l'equitat en la proposta de Coalició amb ICV

L’esmena presentada per Francesc MS (en nom de més gent) es va guanyar ahir al Consell Nacional d’EUiA, per concretar i millorar el document fruit de la redacció “dels tres” (JJ Nuet, Toni Salado, Francesc MS).

“Per tant, de la manera adient a la negociació, mantenim la defensa del diputat, d’EUiA com a segon a BCN”.

Vots a favor: 36.
Contra: 34
Abst: 5.

L’esmena es va preparar en el debat previ al Consell per part de la gent “Bastida”


Amb aquesta esmena es va millorar considerablement el text, que es va aprovar (mireu l'enllaç) i va permetre fer una proposta que va comptar amb el suport molt majoritari del Consell

http://wmail74.movistar.es/cp/ps/Mail/ExternalURLProxy?d=telefonica.net&u=933073100&url=-445998577

L’esmena va permetre aprovar el document per àmplia majoria de 77 a favor, 2 contra, 2 abstencions.

En Defensa de la Sanitat... Defensem l'Hospital de la Vall d'Hebron

Tots els hospitals públics i centres sanitaris de Catalunya, tenen directrius de disminuir l'activitat assistencial i prestacions sanitàries. L'hospital Vall d'Hebron, centre sanitari de referència per a 400.000 usuaris, també està afectat per les retallades. Durant tot l'estiu la seva activitat ha disminuït en un 30%, cosa que ha suposat un estalvi de 20M., Tancant llits, quiròfans, acomiadament de treballadors / es, allargament de llistes d'espera, retard en proves diagnòstiques, posant en risc malalts amb patologies greus com Oncologia, etc.


En aquests moments encara pretenen l'estalvi de 40M més, fins al final d'any, el que en la pràctica significa el desmantellament progressiu d'un hospital públic que fins ara era el símbol de la Sanitat Pública i dels millors de Catalunya.


El vídeo que adjuntem és una petita mostra de la precarietat assistencial que han patit aquest estiu els malalts en les urgències del nostre hospital.



Creiem que és molt necessari donar resposta contundent des del teixit associatiu del nostre Districte davant les politiques de retallades en Sanitat i la manca d'informació que patim els usuaris/es.


Per tot això us demanem:


Com a primer pas, que doneu suport a la carta adjunta que va dirigida al Sr. Gerent de la Vall d'Hebron (que hauria de ser signada per duplicat i amb el segell, per cada una de les entitats que vulguin sumar-se) amb la intenció de portar-les totes juntes i amb un representant de cada entitat.


I també us convoquem a una reunió el dilluns 10 d'octubre a les 19h al Casal de Barri de Prosperitat (Pl. Angel Pestaña) per tal de donar informació i continuar amb la campanya en defensa dels serveis sanitaris de Nou Barris.
A la reunió es poden portar les cartes signades.
Convoquen: Assemblees Indignats de Ciutat Meridiana, 9 Barris, Vocalies de Sanitat i AA.VV

La carta:
A l'atenció del Sr Jaume Raventós , Gerent de l'Hospital de la Vall d'Hebron
Benvolgut senyor,
L'entitat ................................................................................................................,
es dirigeix a vostè davant les informacions sobre les politiques de retallades econòmiques en el sector de la Sanitat Pública i en concret a l'Hospital Vall d'Hebron i la seva zona d'influència.
Aquestes informacions estan creant una gran alarma social en la població dels nostres barris, que estan molt preocupats per l'impacte que estan tenint sobre la seva salut.
Per exemple: les unitats assistencials que s'han tancat i no es tornaran a obrir, els quirofans tancats i segons les ultimes informacions publiques, la situació de mínims que es deixarà l'Hospital durant una setmana al mes de desembre.
Ens dirigim a vostè, donat que el centre hospitalari que vostè dirigeix té una població referent d'unes 400.000 persones, totes veïns i veïnes dels nostres barris.
Donat la gravetat de la situació i el nostre dret a la informació ,
SOL·LICITEM una reunió amb vostè de manera immediata per aclarir la situació actual i la perspectiva de futur de l'Hospital de la Vall d'Hebron.

Barcelona a ...... de ....................... de 2011

dilluns, 3 d’octubre del 2011

Acord de candidatura conjunta dins EUiA a les eleccions generals del 20-N

En Joan Josep Nuet va proposar a les persones del Consell Nacional d'EUiA membres del corrent Bastida d'EUiA, formar part de la candidatura conjunta unitària per donar-li suport com a candidat a diputat d'EUiA. Adjuntem la base política amb la que varem formalitzar l'acord. Els membres de Bastida d'EUiA que han format part d'aquesta candidatura son en Francesc Matas Salla, Àngels Tomàs, David Companyon i Jordi López Santín.

La situació política i social a Catalunya i Espanya i a Europa demanda en aquest moment la màxima unitat de les forces socials i polítiques d'esquerres per fer front a les polítiques neoliberals d’ajust i retallades. La mobilització i la política unitària per desenvolupar polítiques d'esquerres es la millor resposta.

Les propostes unitàries s'han de desenvolupar a partir de l'enfortiment i compromís de l'esquerra transformadora que representa a Catalunya EUiA i a l'Estat espanyol IU. Tant EUiA com IU han de treballar per amplies sumes on l'ecologisme polític i social, els sindicalistes, el nacionalisme d'esquerres i els moviments, entre ells el 15 M, organitzacions socials i partits que s'enfronten al neoliberalisme puguin confluir en la mobilització social i electoral.

EUiA ha d'afrontar una nova etapa on encari el seu creixement entre la gent treballadora i jove amb mes pluralitat i encara mes polítiques d'esquerres; amb unes politiques coherents en la proposta i la gestió, des de la base social al treball parlamentari. Per això cal també una nova etapa de la Coalició ICV-EUiA, per que pugui esdevenir un referent encara mes ample de les opcions d'esquerres, inserida a les diferents realitats del territori, amb un funcionament mes democràtic, mes plural i mes mobilitzador.

Per tot això cal reforçar el paper d'EUiA dins la Coalició amb ICV i el paper d'EUiA en la seva relació amb IU.

Per això els sotasignats creiem necessari sumar en una candidatura conjunta dins EUiA per triar la llista d'aquesta formació a les Eleccions Generals del 20-N.

En el cas que el company Joan Josep Nuet, que l'encapçalaria, surti diputat, s'establiran els mecanismes necessaris de treball conjunt al voltant de la tasca parlamentaria d'aquest, mecanismes de treball polític i d'assistència tècnica que seran compartits per poder fer un treball adequat en un marc de pluralitat política dins EUiA i IU.


Francesc Matas Salla, Portaveu de Bastida d'EUiA.

Joan Josep Nuet i Pujals, Candidat a diputat d'EUiA.
21 de setembre de 2011.

diumenge, 2 d’octubre del 2011

Treballem per l'acord i la coalició



A mitja nit de la Festa unes cares satisfetes de gent d'EUiA varem tenir l' humorada de fer unes rondes a peu dret sobre el què convé fer per part d'EUiA.

La satisfacció venia de la Festa doncs el menjar era bo i molt millor que altres anys. El final dels Premis Alternativa van deixar un poso de consciència compromesa, amb el reconeixement a la mobilització contra els desnonaments i a l'escola pública.

El contingut dels discursos va cridar l'atenció de forma ben positiva, com ho mostren les piulades twiteres que bullien als mòbils.

iescudero Iñaki Escudero
por francescms
Jordi Miralles crida a l'unitat d' @EUiA_nacional @iniciativa i @iunida al seu discurs de la #festaEUiA
Alf_Red73 Alfredo Valdivielso
por francescms
Festa EUiA @NUET : "seremos diputados los dos, @jcoscu y estaremos en un mismo grupo con @iunida " #festaEUiA

La proclama per part d'IU, Cayo Lara, va assenyalar que IU va de bracet complert amb EUiA, car era EUiA qui tenia la última paraula sobre la política i les coalicions a Catalunya i respecte a les forces de Catalunya com ICV.

Arrel de la convocatòria del Consell Nacional d'EUiA, l'acord consensuat en aquest intercanvi de matinada entre la gent de Bastida d'EUiA, ha estat el de sostenir sense defallir el treball per l'acord i la coalició a Catalunya amb l'acord electoral amb IU i per la representació política electa d'EUiA al Parlament espanyol. EUiA ha de renovar l'acord jurídic electoral amb IU i l'acord polític electoral amb ICV a Catalunya. A la matinada ningú desitjava que hi haguessin exclusions ni trencadisses d'aquests acords d'ençà fa nou anys i dues legislatures.

Bastida d'EUiA te ben present la posició del Consell Nacional d'EUiA (web de EUiA ): " EUiA defensa la suma i la unitat. EUiA aposta de forma decidida per la reedició de la Coalició d’ICV-EUiA. La posició d’EUiA és que aquesta Coalició ICV-EUiA mantingui l’acord electoral amb IU i d’altres expressions de l’esquerra i que la Coalició amb ICV sumi vots, percentatge i Grup Parlamentari conjunt. (...) És objectiu d’EUiA que la representació parlamentària de la Coalició ICV-EUiA sigui plural. EUiA defensem una primera posició qualitativa a la llistes electorals en el número 2 a les quatre circumscripcions catalanes".

http://francescms.blogspot.com/2011/09/euia-por-el-acuerdo-y-sumar.html

http://francescms.blogspot.com/2011/09/si-si-no.html
http://www.euia.cat/pagina.php?idp=4252