divendres, 22 de gener del 2010

CAP EL FÒRUM SOCIAL CATALÀ 2010


Des del primer Fòrum Social Mundial, celebrat a Porto Alegre el 2001, passant pels Fòrums Socials Europeus i els Fòrums Socials locals, aquestes trobades d’activistes d’arreu del món s’han establert com una cita ineludible per debatre i teixir estratègies pel canvi social. L’experiència de la progressiva realització de diferents fòrums locals descentralitzats ha anat mostrant l’encert d’aquesta proposta.


La celebració del primer FSCat el 2008 va ser un èxit de participació i un pas endavant per a la confluència de diferents lluites. Enguany, com a resposta a la crida del FSM 2009 de Belem do Pará, hi haurà accions descentralitzades a casa nostra (25-28 de gener) , per visibilitzar i potenciar els moviments i les propostes que existeixen, aquí i ara. Aquest procés culminarà en el propi FSCat, que serà una trobada conjunta que tindrà lloc el 30 i 31 de gener de 2010 a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, com la vegada anterior, on treballarem en seminaris, tallers i activitats auto-organitzades per analitzar les causes i conseqüències de la crisi i construir alternatives sostenibles i des de la base. També hi haurà l’assemblea de moviments socials (diumenge) i una manifestació reivindicativa (dijous).


La manifestació de dijous 28 es convoca en aquesta data –en lloc de ser la de la cloenda del FSCat- perquè coincideixi amb la trobada de ministres de Treball de UE, que es farà Barcelona els 27-29 de gener. Per aquelles coses de la vida, en aquesta edició, la manifestació no la prepara una comissió del procés del FSCat –com en la edició anterior- sinó que ho fa la campanya “Contra l’Europa del capital, la crisi i la guerra” que ha esta reunint diversos moviments socials, durant els darrers mesos, alguns d’ells impulsors del FSCat, però d’altres no.


De col·lectius, activistes, organitzacions que lluitem contra el neoliberalisme i les seves polítiques depredadores hi ha moltes. Fins i tot més que les adherides al FSCat. Val a dir, que anteriorment ja es va decidir que les organitzacions polítiques no podien adherir-se ni proposar activitats, però ..... malgrat això algunes apareixen, sense cap rubor.


Com estem per treballar amb la màxima unitat possible, el trobar-nos el màxim d’activistes i gent lluitadora per un altre mon possible, pensem que es prioritari primar els aspectes positius i de mobilització.


Per això des d’aquí us animo a participar activament el 30 i 31 de gener en els diversos seminaris i tallers i, especialment a donar suport a les activitats organitzades per entitats i col·lectius en els que participen i lluiten activament companys i companyes, amics i amigues, com son la Plataforma Aturem la guerra, Pau Ara isempre, Dempeus per a la Salut pública, Fundació Andreu Nin, Fundació l’Alternativa, Plataforma unitària contra les violències de gènere, ...


Dissabte 30, 12h. Sala 0.1 – Plataforma Aturem la Guerra, Pau Ara isempre, Comunitat Palestina,...
Dissabte 30, 12h. Sala 3.4 – Fundació Andreu Nin, CGT
Dissabte 30, 16h. Sala 1.3 – Plataforma unitària contra les violències de gènere
Dissabte 30, 16h. Sala 3.1 – Fundació l’Alternativa, REDS, Qui deu a Qui?
Dissabte 30, 18h. Plataforma Aturem la Guerra
Diumenge 31, 10h. Sala 4.2 – Plataforma Aturem la Guerra
... i també
Diumenge 31, 10h. Sala 0.1. – Assemblea de Dones
Diumenge 12h. Vestíbul Universitat - Assemblea Moviments Socials


Àngels.


Més informació:
Manifestació. En el marc del II Fòrum Social Català (FSCat)

28 de Gener 19h a Jardinets de Gràcia: CONTRA L'EUROPA DE L'ATUR ILA PRECARIETAT, REPARTIM EL TREBALL I LA RIQUESA.
II Fòrum Social Català (FSCat)Dissabte 30 i Diumenge 31Edifici Històric de la Universitat de Barcelona - Plaça Universitat

Crida al FSCat 2010
http://fscat.blog.pangea.org/
Programa 2010 complet, amb relació d’entitats adherides fins avui.
http://fscat.blog.pangea.org/files/2009/07/PROGRAMA-FSCAT-2010.pdf