dilluns, 11 de gener del 2010

EUiA s´oposa als nous criteris d´empadronament de nouvinguts anunciats per l´equip de govern de Vic

El coordinador d´EUiA a la comarca d´Osona, Iñaki Escudero, s´ha mostrat molt crític amb els criteris d´empadronament per a nouvinguts anunciats per l´equip de govern vigatà, ja què els considera “una greu discriminació entre els ciutadans de Vic”.

Per Escudero la mesura és “electoralista” i considera “un greu error” la intenció d´anar a “pescar vots als caladors de la Plataforma per Catalunya impulsant mesures més pròpies d´aquesta organització, caracteritzada per la criminalització del col•lectiu immigrat”. Segons el dirigent d´EUiA a Osona, “en una situació de crisi com l´actual, assenyalar amb el dit el col•lectiu immigrat amb mesures com l´anunciada només pot servir per a incentivar el caldo de cultiu propici pels interessos electorals de l´extrema dreta”.

Si tal i com es diu des de l´equip de govern el col•lectiu afectat per la regulació serà mínim, EUiA creu que “s´entén encara menys aquesta mesura que crea discriminació i conflicte entre la ciutadania”.Pel coordinador d´EUiA a Osona, “és del tot incomprensible la regulació proposada pel tripartit vigatà (CiU, PSC i ERC) quan, a l´àmbit nacional, els mateixos partits que el formen, dos d´ells a més amb responsabilitats de govern, havien acordat marcar criteris comuns arreu de Catalunya per l´empadronament de nouvinguts”. És per aquest motiu que el dirigent d´EUiA d´Osona, Iñaki Escudero, s´ha posat en contacte amb el grup d´ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, a través del seu representant a la Ponència elaboradora del Projecte de Llei d´Acollida de persones Immigrades, Jordi Miralles, per tal de denunciar aquesta iniciativa contraria als treballs de la Ponència.

Escudero també ha exigit a l´equip de govern vigatà la retirada d´aquesta iniciativa i la defensa dels drets de ciutadania de totes les persones que viuen a Vic.