diumenge, 17 de gener del 2010

Gaza al Cor



Aquest divendres, en record als bombardejos a Gaza, un any després de la massacre perpetrada per l’exèrcit sionista d’Israel, la solidaritat amb Palestina va voler tornar a deixar-la clara i també que cal continuar lluitant per trencar el bloqueig que estan patint a la franja de Gaza... i que cada dia va a més. La construcció d’uns murs subterranis que està construint Israel, amb el vist-i-plau d’Egipte, a la zona fronterera entre Gaza i Egipte, perquè no es puguin construir més túnels per on ‘burlar’ el bloqueig.... després que molts dels que havia varen ser bombardejats per Israel i d’altres, ofegats amb gas i/o aigües enverinades .....

Després de diverses intervencions d’integrants a la Marxa per la Llibertat a Gaza (Maria del Mar Fernández i Salah Jamal), la presidenta de la Comunitat Palestina a Catalunya, Salam Almaslamani, va llegir el manifest que havien preparat. Em va semblar força clar, i encara que una bona part de la gent assistent érem d’EUiA i/o el nostre entorn, en acabar, li ho vaig demanar per a poder donar-li més difusió.

Per acabar el cantant palestí, Nabil, va acompanyar-nos entonant l’Estaca en palestí i català.

Hem de continuar treballant perquè la solidaritat amb el poble palestí continuï arrelant als nostres pobles i ciutats. Cal molta i molta explicació del que passa, molta difusió,.... la gent que ha estat brigadista a Palestina, pot ajudar molt.

* Àngels.

Manifest llegit a la concentració: Recordem les víctimes de Gaza – Solidaritat amb Palestina. Divendres 15 de gener de 2010.

Avui es compleix un any de l'inici del bombardeig a Gaza per part de l'exèrcit israelià, un bombardeig constant amb bombes de fragmentació i de fòsfor blanc que es va allargar fins al 20 de gener de 2009. Va causar 1.400 morts —la majoria civils i dels quals 400 eren nens—, uns 6.000 ferits greus i va deixar més de 50.000 persones sense llar.

Per nosaltres és injustificable el bombardeig a la població civil palestina sota el pretext de la seguretat i la protecció de la població israeliana.

Durant molts anys, l'Estat israelià ha anat annexionant terres palestines, conseqüentment ha construït un mur d'apartheid, que, segons el Tribunal Internacional de Justícia, és il·legal.

Des de l'any 2006, l'organització política Hamas va guanyar amb escreix unes eleccions perfectament democràtiques, des d'aleshores, Israel està castigant a la població civil de Gaza per la seva elecció política sotmetent-la a un setge ferotge amb l'objectiu d'asfixiar-ne la població. També la Unió Europea castiga al poble palestí per la victòria de Hamas suspenent l'ajuda humanitària a Gaza. Penalitza al país ocupat en lloc de l'estat opressor.

L'Estat d'Israel ha convertit Gaza en una gran presó que bombardeja impunement. Els governs dels EUA i de la UE en són còmplices perquè mantenen relacions comercials amb Israel, li venen armes i deixen morir de inanició al poble palestí.

Fa gairebé 62 anys que es manté aquesta situació d'injustícia i d'il·legalitat. Pensem que cal pressionar perquè l'Estat d'Israel se sotmeti a les resolucions de les Nacions Unides i respecti el Dret Internacional Humanitari i la Declaració Universal dels Drets Humans. Per aquesta raó, ens comprometem a fomentar i estendre la campanya de boicot, sancions i desinversions a l'Estat d'Israel i per tant, exigim:

-La suspensió de relacions diplomàtiques i dels acords de cooperació de tot tipus entre l'Estat d'Israel i les institucions espanyola i catalana.

-La suspensió del comerç d'armes amb l'Estat d'Israel per part de l'Estat espanyol i molt concretament l'acord de cooperació militar signat aquesta tardor.

-La represa de la interlocució amb els representants de les institucions polítiques palestines, escollits de forma democràtica per la població.

Barcelona, 27 de desembre de 2009