dissabte, 13 de febrer del 2010

Amb la Fabri-k de Rubí

Comunicat davant de l’ordre de desalotjament del Centre de lleure, lúdic, cultural i d’oci de gent jove de Rubí. A tenir en compte que no hi ha espais per a joves, el mateix Ateneu ha quedat asfixiat. L’Ajuntament de Rubí, majoria PSC recolzada per ERC, no promou espais per a joves. El debat està al carrer. El desalotjament de la Fabri-k condemna al jovent i el foragita de l’acció institucional i repressiva de les dites esquerres.

AMENAÇA DE DESALLOTJAMENT DE LA FABRI-K
Després d’un any just d’activitats, treball, il.lusió, projectes, cabarets, festes, xerrades...ens ha arribat un ordre de desallotjament. L’espai, com ja hem explicat altres vegades, estava completament abandonat, no només en el sentit de desocupat sinó totalment ignorat pels seus propietaris, que havien deixat que robessin, que trenquessin els vidres, que venguessin fins l’última tuberia, ferro...no hi havia ni portes, ni finestres; impossible vendre’l ja.

Nosaltres vam decidir aprofitar un espai enorme en desús per generar un espai d’oci alternatiu, on qui vulgui pugui tocar amb els seus grups, expressar-se artísticament o simplement reunir-se i xerrar sense l’imperatiu d’haver de consumir pel sol fet de trobar-se.


La Fabri-k és un Centre Social Okupat autogestionat per les persones que hi anem habitualment. Som gent amb inquietuds diferents les unes de les altres (socials, artístiques...) però totes encaminades a la voluntat de canviar la perspectiva actual de veure les coses. Volem proporcionar una alternativa al sistema imperant, que premia l’estrès, la competitivitat, el capital i la contaminació. Intentem construir entre totes i tots una societat més justa, més humana, més solidaria, ecològica; on els diners no guiïn les nostres vides.


El que està clar és que un desallotjament no ens atura. Som un col.lectiu, no homogeni, sino variat i divers, però unit en la voluntat de tirar endevant un projecte, defensar uns principis i reclamar el que ja hauriem de tenir com a ciutadanes i ciutadans: espais no privats on tant joves com adults puguin creixer, construir, opinar i autogestionar el seu oci i les seves vides.
En un any hem fet més activitats que les que ha fet l’Ajuntament amb molts anys (i sense subvenció), això mostra que si no es fa, es perquè no es vol fer.


Si has vingut, si t’agrada, si estas d’acord amb nosaltres, uneix-te i reivindica-ho!!


NO AL DESALLOTJAMENT DEL CSO LA FABRI-K!!
SI A LA GENERACIÓ D’ESPAIS AUTOGESTIONATS!!!!