dilluns, 22 de febrer del 2010

Un 23-F Alternatiu, Reinvidicatiu i Unitari

L’assemblea de moviments socials de Catalunya en el II FSCat va acordar una declaració i tot u seguit de recolzament a campanyes, la majoria de les quals ja estan en marxa, i un calendari de mobilitzacions.

Tot sota el paraigües de la crisi. Però no sols. Amb convocatòria d’una propera assemblea per a continuar treballant el 13 de febrer.

Passo la declaració aprovada per al seu coneixement.

El passat 13 de febrer ens varem trobar a La Torna una trentena d’activistes amb diversos temes (preparació de la eurocimera que es realitzarà a Barcelona a primers de juny, en el marc de la presidència espanyola de la UE), la participació activa en les activitats derivades de la trobada de caps d’estat de la UE i d’Amèrica Llatina a Madrid, a mitjans d’abril, les activitats i mobilitzacions contra la guerra i la retirada de les tropes espanyoles de l’Afganistan, la solidaritat amb Palestina –crida a subscriure la Declaració de El Caire,boicot, Tribunal Russell- i també va haver un punt en relació a les manifestacions convocades per CCOO i UGT contra l’augment de d’edat de jubilació.

Dos apunts. Es va aprovar de manera molt majoritària de fer una campanya en torn a la eurocimera de juny de tipus molt obert, on tothom pugui sentir-se còmode, on el paraigües és la declaració aprovada fa un cert temps i no les interpretacions de se’n fa d’un o d’altre col·lectiu. És la manera d’afavorir una mobilització unitària i no excloent.

També, es va informar que diversos col·lectius, amb convocatòria i seguici propi, participaran en la mobilització del 23 –F sobre l’edat de jubilació. Ells mateixos senyalaren que encara que en altres ocasions no han convocat o ho han fet en indrets diferents.... avui davant la gran agressió a la que estem avocats, la gent no ho entendria....

Esperem i treballem perquè aquestes convocatòries siguin massives. Depèn de tots i totes nosaltres.

* Àngels Tomas