Amb un punt únic: Valoració de les eleccions europees del 7 de juny.
Una trobada important doncs era l’espai per a valorar la feina feta, els resultats obtinguts, com encarar la situació, contribuir a ampliar la participació social i política,... per això em va sobtar-me l’assistència en aquest Consell Nacional.
Es va presentar a discussió una extensa resolució i un informe sobre la feina feta. Trenta-una paraules en poc més de tres hores i mitja, es una breu mostra de la intensitat de la reunió.
La resolució amb 18 punts, que es podrà consultar en breu a la web d’EUiA http://www.euia.org/ , partia de la resolució aprovada en la Permanent de dilluns, situant la preocupació d’EUiA pel guany de la dreta en la Unió Europea (UE), la dretanització institucional a Europa que parteix de diversos factors, l’abstenció a nivell europeu, a nivell de l’estat espanyol i encara més important a Catalunya... ens ha de fer reflexionar...
La resolució expressa que el desgast de la socialdemocràcia a l’estat espanyol i la desmobilització de les seves bases, no suposa més vot cap a l’esquerra. La abstenció enregistrada és un problema polítics, no només electoral. Es va recollir que hi ha una part de ciutadans i ciutadanes que no poden votar, encara que volguessin: la població immigrada.
La resolució es mostra crítica amb determinades acords polítics i parlamentaris del Govern que obren espais polítics, socials i comunicatius a CiU. Cal un gir a l’esquerra del govern, sense anar contra el govern.
Cal lluitar per avançar socialment, respondre a les necessitats i preocupacions de la gent treballadora...
Va ser una pena que al final de la discussió no es pogués arribar a un consens global. La responsable del desacord va ser la frase del punt 15è., subratllada i en negreta.
“15.- Per a EUiA un govern d’esquerres i catalanista és estratègic. I contribuir a què la dreta pugui tornar al Govern de Catalunya, un error per a Catalunya i Espanya. El canvi d’esquerres i catalanista va donar-se al 2003 i va ser imprescindible per a fer fora el PP del govern espanyol després l’any 2004. És per això que, a un any i mig de les properes eleccions al Parlament, cal aquesta reflexió de les forces d’esquerres i la fermesa d’ICV-EUiA per a continuar defensant els objectius i els compromisos programàtics de l’Acord d’Entesa. EUiA torna a reafirmar-se en el compromís de fer front a l’avenç de CiU i el PPC i als acords sociovergents.
La gent de Bastida no estem d’acord amb l’actualització de l’acord d’Entesa, a més sembla fet expressament, dons des de que es va signar l’actualització el govern de la Generalitat, cada cop està defensant i aplicant polítiques més dretanes, sòciovergents, donant aire a CiU (llei d’educació, canvi de nom a coses per fer-les col·lar –incineradores, quart cinturó, MAT, llum verda a ERO’s...).
La resolució presentada en el Consell Nacional proposada, amb algunes incorporacions, va ser aprovada amb 45 vots a favor i 15 abstencions. Abans s’havia votat l’acord amb el paràgraf 15, que va tenir un resultat de 47 a favor, 5 contra i 7 abstencions.
Per consultar els resultats electorals generals i també ciutat a ciutat:
http://resultados2009.mir.es/99PE/DPE99999TO.htm
Salut,
* Àngels Tomás.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
A la resolució final, tot i que es va acceptar, no hi són les meves propostes:
1º Qualsevol valoració electoral ha de fer esment que hi ha milers, milions de eprsones que no poden votar a catalunya, Espanya i Europa per haver nascut fora. Aquest fet NO és normal.
2º L'Analisi del vot en Blanc
3º Que IU o EUIA són el pal del paller de l'esquerra ja que altres candidatures no han complert les seves espectatives. Hem de ser plurals per tal que aquesta gent d'esquerres pugui seguir pensant el que pensa i estigui comode en la nostra organització.
4º Que els resultats a catalunya marquen tendencies diferents. Hi ha més abstenció, més vot en blanc, més vot nul i inclús hi ha més vot a candidatures ecologistes que no són ICV , que a la resta de Espanya. Aquest diferencial es degut a la acció de Govern.
5º Que està molt bé demanar la pluralitat dels mitjans de comunicació en epoca electoral, però tambè hi ha que demanar-la durant tot l'any. I no tan solos pluralitat en els sgles (que tambè) sino en els valors i les visions de les coses quotidianes.
Possiblement sigui una errada en el text, perque el Jordi Miralles les va asumir.
Ja s'ha esmenat el document amb les aportacions que indiques.
Es pot comprovar en aquest enllaç:
http://www.euia.cat/doc/1245239282029.pdf
Ah! un altre cosa. Vaig veure els diaris del cap de setmana i la notícia del Consell Nacional d'EUIA amb les línies vermelles que es van marcar sortiren a El Punt, El País, La Vanguardia i a El Periódico.... Molt bé!!!
Publica un comentari a l'entrada