dilluns, 1 de juny del 2009

Maria Vila i Montblanc

Ahir diumenge, 31 de maig, vaig participar a l'acte de campanya que Euia-Montblac va organitzar amb motiu de les eleccions europees.
Varem parlar del temes que ens preocupen a totes i tots: de la crisis, de l'atur de la manca de transport public. Però vam enfocar la xerrada als problemes a la capital de la Conca del Barberà, Montblanc.

En aquesta població el tema dels transports públics es especialment greu, ja que esta practicament aillats de la resta de la comarca i els pocs transports públics que funcionen son escasos, pel que si no es disposa d'un vehicle propi es practicament imposible moures enlloc. Una regulació europea exigint un transport públics i de qualitat en petites i mitjanes poblacions sería especialment útil en casos com els de Montblanc.


Varem parlar també de la situació a Afganistan i Palestina, i de la posició que poden pendre les institucions europees, que en cap cas volem que s'alininin amb els interesos de la OTAN, que per una banda esta ocupan Afganistan sense reconstruir-lo, causant constantment baixes civils, i per altre pren una posició totalment pasiva davant del genocidi de l'estat d'Israel.


Varem parlar també de diversos temes socials: la situació de les dones i la proposta de la coaliciao ICV-EUIA en el programa d'aquestes eleccions europees, de les 24 setmanes per baixa de maternitat.


Varem finalitzar parlant de la situació del immigrants de la nostra oposició com a coalició a la directiva de la vergonya que criminalitza els immigrants, així com a la tarja blava, que fomenta una immigració d'elit cap a europa, foementant la fuga de cervells dels païssos menys desenvolupats i discrimina donant més oportunitata a aquells que més n'han tingut.


Maria Vilà i Miras

Candidata a les eleccions europees per ICV-EUIA