dissabte, 30 de maig del 2009

FORA ELS PEATGES. FOMENT DEL TRANSPORT PUBLIC

Per poder contar amb un país i un paisatge més sostenible cal el desenvolupament de polítiques que afavoreixin el transport públic per davant del transport privat. En la nostra comarca coneixem bé les mancances d’un bon transport públic que hauria de ser enxarxar i no radial. En cal una xarxa d’infraestructures per a la mobilitat de les persones molt més social que la que avui tenim.

En canvi tenim autopistes per a poder-nos desplaçar, però cal pagar per circular. Defensem el dret a poder circular lliurement. Després de 20 anys de cobrament per l’ús de les autopistes catalanes, ven segur que les empreses constructores han fet més que el negoci. Una cosa és tenir les carreteres i vials en condicions i un altra és haver de pagar per transitar. Això ha de canviar!. Fins i tot propostes con el rescat d’autopistes són propostes que si bé ajuden a la retirada del pagament en les autopistes, desvien diner públic a engreixar les butxaques de les empreses concessionàries, en lloc d’anar destinat a la creació d’infraestructures socials i sostenibles (xarxa ferroviària, vies comarcals, ampliació línies autobusos...).

És per això que Esquerra Unida i Alternativa de Montblanc donem suport a aquestes reivindicacions i a la concentració que per reivindicar fora els peatges de Catalunya, s’ha convocat per diumenge 31 de maig, a les 12 del migdia, al peatge de la població tarragonina de Montblanc.

Esquerra Unida i Alternativa de Montblanc
Conca de Barberà, 25 de maig de 2009
Per a prendre contacte: euia-montblanc@hotmail.com

1 comentari:

Natxo Cid ha dit...

companys la campanya dels peatges es molt bona i alhora necessària. Però voleu dir que calia empastifar la vila amb els cartells enganxats amb celo vermell?. Realment creieu ecològic enganxar en fanals, arbres o parets?