dimecres, 6 de maig del 2009

Esquerra Anticapitalista

L'Esquerra anticapitalista (EA) anuncia a la seva web que han aconseguit reunir 18.127 signatures a l'Estat Espanyol, per presentar candidatura a les eleccions europees.
Aquesta nova candidatura està promoguda pe Espacio Alternativo, abans corrent d'Izquierda Unida i per Revolta Global-Esquerra Alternativa, una part també havien estat a EUiA.
EA defensarà propostes que compartirem. Malauradament la seva realitat, i el fet d'haver-se negat a compartir coalició i campanya amb IU, aflora la divisió i l'afebliment de la representació política de l'espai social i electoral en que ens basem l'esquerra transformadora, anticapitalista, socialista. Es tracta d'un segment treballador, i sobretot de jovent. A més, també haurem de concórrer amb una altra candidatura anomenada Iniciativa Internacionalista.

Si més no, és palès i innegable el fet positiu de que milers de persones conscienciades aportin el seu suport, ni que sigui en la forma de signatures, a una candidatura anticapitalista. És un compromís que es confronta amb el passotisme, i ampli ventall de tendències abstencionistes.
Ans alhora situa un element negatiu a l'entrà en competència electoral de vots amb la candidatura "La izquierda" d'IU-ICV-EUiA.
La cosa és de fer-s'ho mirar. Des de diferents indrets i ha intents d'obrir una perspectiva diferent a la refundació des d'IU. El problema es concreta quan les diferències es presenten com alternatives, en comptes d'avançar a un sa procés de confluència, d'esforç de mobilització unitària per enfortir conjuntament l'esquerra més combativa i conscient.


Francesc Matas Salla

4 comentaris:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Em sembla una consideració positiva que des d'aquest blog es faci una valoració del que impulsem amb RG-EA. Be segur que l'esquerra anticapitalista necessita un marc més ampli que el que llencem amb aquesta candidatura. Tot arribarà. Esperem que els sectors anticapitalistes que existeien al sí de l'esquerra de govern siguin capaços de contribuïr a rellançar una esquerra de combat, lliure de les subordinacions amb el PSC-PSOE i de la dependència d'ICV amb l'agenda neoliberal i les pràctiques derivades.
Des de baix i a l'esquerra, allí ens trobarem, fent valer una alternativa de base, internacionalista, lluny dels governs i lleial amb les lluites.
Des de Revolta estem en sintonia amb el NPA francès i amb l'esquerra anticapitalista emergent.

Ànims!

francesc matas salla ha dit...

Tati..., Soc un convençut de la lluita social i política per avançar cap el socialisme, de la necessitat de la via revolucionària (la de la lluita de classes, no la película), en aquest sentit de l'anti-capitalisme. La meva opció te en compte com és enguany la classe treballadora, i això, te a veure encara amb IU, més que en altres entitats. Desitjo la tasca unitària real (no la divisió pràctica), i treballo per la refundació de l'esquerra amb una base obrera treballadora. Ens podem trobar, confluir, fent aquest camí. Alliberar-se de subordinacions i dependències ha de ser quelcom més que tinta, bits, i propaganda, és organitzar a sectors potents i conscienciats de la classe obrera i del jovent combatiu.
Records combatius.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

i si pot ser lluny del PSC !

francesc matas salla ha dit...

...
Lluny del PSC quan aplica polítiques de dretes.
Disposats a la mobilització unitària contra les polítiques de dretes, fins i tot junt al PSC.
Lluny del PSC quan llisca vers la socialvergència.
I lluny d'Interior, si més no de la part repressiva, no dels bombers, és palès.
Però junt amb la gent treballadora que te de referent al PSC.