divendres, 8 de maig del 2009

EUiA ratifica la seva candidatura a les eleccions al Parlament Europeu

Dilluns va haver Comissió Nacional d’EUiA amb el punt únic d’eleccions al Parlament Europeu on es va presentar la proposta de Guia de campanya, els deu eixos principals per a difondre del nostre programa electoral (que conformaran un díptic) i que seran els punts de reforç al programa de coalició i la candidatura que aporta l’organització a la llista de LA IZQUIERDA, formada principalment per IU-ICV-EUiA.

Els documents presentats son clars, i en la discussió es va reforçar que cal una campanya de proximitat, molt enganxada al territori i a les empreses, és a dir, als treballadors i treballadores, que cal que en la mateixa expliquem quina Europa volem, defensors a fons de lo social, de tot lo públic, d’una Europa de pau i contraris a totes les desigualtats socials . I també senyalar les propostes que hem defensat en contra de les polítiques que venen d’Europa, que son moltes (privatització de serveis públics, defensa de l’OTAN, directiva de les 65hores – definitivament retirada-, mercantilització de l’ensenyament –Bolonya-, directiva de retorn, Bolkestein... ). Es va aprovar per unanimitat.

També es va ratificar la candidatura que havia assumit el coordinador J.Miralles, en aquestes eleccions. Ens ‘toquen’ dos + una persona suplent. Núria Lozano, Antoni Barbarà i Maria Vilà es la proposta feta que es va votar. Va contar amb el vot en contra de Francesc Matas, que va senyalar la seva disconformitat fonamentalment amb les formes i el mètode empleat en aquest procés per a arribar a conformar la candidatura i que no treballar consensos genera dissensos.

Va participar com a convidada la companya Maria Vilà , en tant que candidata.

Amb l’elecció de la candidatura, que és la de tota l’organització, ara toca treballar de valent per assolir uns bons resultats que ajudin a reforçar l’esquerra transformadora a Europa, per frenar les polítiques neoliberals que surten del Parlament europeu.

Àngels Tomás