dimarts, 23 de juny del 2009

NO ALS ACOMIADAMENTS A REPROGRAFIA de la UAB

Divendres passat, les nostres companyes, Amparo i Yolanda, que treballen al servei de reprografia de Lletres i Ciències, respectivament, van rebre per part de l’empresa OCÉ la comunicació del seu acomiadament definitiu. Ambdues tenen un contracte indefinit de caràcter fix discontinu i una antiguitat superior als 20 anys.
És important recordar que el servei d’OCÉ a la UAB és una concessió administrativa realitzada per concurs i sota unes condicions concretes en relació a número de centres i treballadores. OCÉ no pot modificar aquestes condicions sense el vist i plau de la UAB. Això implica que la UAB està consentint els acomiadaments.
La UAB és part implicada en aquest conflicte i no pot ser-ne neutral i, molt menys, còmplice d’una reestructuració salvatge, que encén totes les alertes, ja que pot implicar més acomiadaments, a més dels tancaments dels punts de fotocòpies de les facultats de dret i de psicologia, i la supressió del personal de reprografia a les biblioteques, amb la conseqüent pèrdua de qualitat del servei.
Des de les seccions sindicals CAU, CCOO, CGT, UGT reclamem la retirada immediata dels acomiadaments. No acceptem que una multinacional com OCÉ, que te signat un acord de responsabilitat social corporativa i amb una facturació de més de 100 milions d’euros a Espanya i Portugal, aprofiti la situació econòmica actual per dur a terme els seus plans d’acomiadaments, fent pagar a la part més feble, les treballadores del servei de reprografia de la UAB , les mancances de la seva gestió.
Les treballadores d’OCE desenvolupen la seva feina al nostre costat, ens donen suport en les nostres tasques quotidianes i compartim amb elles temps i espais. Malgrat que la seva nòmina vingui d’un altre empresa o que els seus drets laborals es regeixin per un altre conveni SON LES NOSTRES COMPANYES i no ens farem còmplices dels acomiadaments amb la nostre indiferència.
Així doncs, una crida a tot el PAS i PDI a participar en les concentracions per la readmissió de Yolanda i Amparo i en contra dels acomiadaments al servei de reprografia.

Dijous 25 de juny, 13.30 hores al Rectorat.
Us esperem!!!

* Enviat pèr l'Angels Tomas