dimarts, 11 de maig del 2010

Continua la preparació de la II Marxa contra l'atur

El 7 de Maig, a les 19 hores, es reuneixen en el local de CCOO (Via Laietana nº 16) representants de CCOO, CGT, COBAS, IAC; EUiA, As. Socialisme XXI, Corrent Roig, Endavant, FARGA, ICV, POR, PSUC-Viu, Revolta Global; FAVB, activistes de la “Xarxa contra la precarietat i tancament d’empreses”; delegacions de l'Assemblea de treballadors en atur de Barcelona, Plataforma “Els dilluns al Sol” i Plataforma aturats de Cerdanyola; APUP Granollers.

Comença la reunió amb els informes de les comissions de treball.

Per la Comissió A (Extensió, logística i finances) es proposa el següent itinerari per a la II Marxa: 1er dia.- Hospitalet, Cornellà, San Feliu, Molins de Rei, Rubí on finalitza l'etapa i es pasa la nit. Total 23 km.

2º dia.- Rubí, Terrassa, Sabadell finalització etapa. Total 19 Km.

3er dia.- Sabadell, Universitat Autònoma, Badía, Cerdanyola, Ripollet, Montcada final d'etapa. Total 22 km.

4º dia.- Montcada, LLagosta, Mollet, Sant Fos, Sta. Coloma de Gramanet final d'etapa.

5º dia.- Sta. Coloma, Badalona, Sant Adriá, Barcelona.

6º dia.- Itinerari pels barris de Barcelona.

S'informa també de la possibilitat d'aconseguir un autobús que acompanyi la Marxa i que serveixi de base lógistica. En la ronda d'intervencions posterior es proposen altres alternatives que afecten algunes de les etapes, incloure arribada primer dia fins a SEAT i polígon industrial, arribar el quart dia fins a Granollers, ús de transport públic en algun dels trams, etc.

Per la Comissió B es presenta tres noves propostes de logotip a, b i c i s'informa dels treballs relatius als mitjans de comunicació, obtenir llistat mitjans locals, sol·licitar de les organitzacions que participen en la II marxa els contactes, email, tel., dels responsables de comunicació; s'exposa que hi ha un primer esquema/esborrador de moció als ajuntaments que han elaborat els companys de la Plataforma els dilluns al sol, així com dels treballs d'actualització de la Carta de drets i de mesures d'urgència o xoc.

En el debat sobre aquest punt es fan aportacions a la Carta de drets (moratòria del pagament d'habitatge per causa d'atur, etc.), s'informa de les iniciatives de CONFAVC, OCU i FAVB cap als ajuntaments i Generalitat que seria d'interès recollir, es proposa fer comunicats de la campanya, etc.

ACORDS:

1.- La II Marxa s'iniciarà a Hospitalet i tindrà una durada de sis dies amb les seves corresponents etapes, el 6º dia finalitzarà a Barcelona després de recórrer diversos barris de la ciutat. La comissió A continuarà els treballs per a estudiar la integració de les diverses propostes realitzades, i iniciar l'organització en detall de la marxa en cadascuna de les seves etapes.

2.- Per àmplia majoria se selecciona la proposta (a) de logotip. Sobre les variants d'aquesta proposta es continuarà treballant per a decidir el logotip definitiu.

3.- Pròxima Assemblea de preparació de la II Marxa el divendres 21 de maig a les 19 hores en el local de CGT (Via Laietana nº 18, 9ª Planta).

4.- Les comissió de treball A se reunirà per a prosseguir els treballs sobre l'itinerari de la II Marxa els divendres 14 i 21 de maig a les 17:30 hores en el local de CCOO (Via Laietana nº 16). Les comissió B es reunirà el 21 de maig a les 18 hores en el local de CGT (Via Laietana nº 18, 9ª Planta).

Recordatori: Llista de distribució: mailto:IImarxacontraatur@llistes.moviments.netmoviments.net

Nº de compte II Marxa: 2100-3056-57-2101558222 (contacte Jesús Plaza telèfon 669760875)

Convocatòries Plataformes locals suport II Marxa:

- Dimarts 11 de Maig en Sant Adrià del Besós, a les 19 hores, en el local de CCOO d'aquesta localitat.
- Dimecres 12 de Maig en Santa Coloma de Gramanet, a les 18:30 hores, en el Centre Cívic Riu de Santa Coloma G.
- Dijous 13 de Maig a Badalona, a les 19 hores, en el local de CCOO de Badalona. Per a qualsevol consulta sobre aquestes convocatòries escriure a: rmilla@ccoo.cat Barcelona, 10 de Maig