dimarts, 25 de maig del 2010

Impulsant una plataforma contra el feixisme

El passat dimarts 18 de maig, va haver la reunió per impulsar una plataforma contra el feixisme. Amb la participació d’unes vint i cinc persones, la majoria representants d’organitzacions polítiques. A més d’ EUiA i havia RG, En lluita, joves del pcpp i cc, plataforma antifeixista, Justícia i Pau, CUP, Endavant, FAVB, ... la majoria, joves.

Dels assistents, eren pocs els que havien firmat la primera adhesió i es valorava com insuficient la participació i la representativitat. El portaveu de RG va demanar la participació dels joves socialistes i tota mena d’entitats socials i també d’immigrants. De cara a la propera reunió, veig important que participi gent del Vallès (de Rubí, per exemple, que estan fent una bona feina a partir de algunes AAVV) i si ve també algú de Salt encara millor.
Va ser una reunió poc profitosa perquè no hi havia un acord de fons sobre el què s’havia de fer. El manifest o text que es va presentar a debat, com es va veure en la discussió, no representava un consens general sobre el problema. Hi havia dues postures ben diferenciades:
1.- La que expressava el text presentat, -que no crec que puguem dir-li ja que és el manifest-, que es centra en el feixisme com una ideologia a combatre; i en aquest aspecte proposa una lluita contra el feixisme en general i contra la plataforma x Catalunya en concret. Justifica la seva importància política pel que va representar el feixisme als anys 30. Proposa fer una campanya contra el feixisme.

2.- L’altre postura, amb la que varem coincidir una major part dels assistents, considera que el problema del feixisme avui dia es concentra en la violència de les organitzacions l’extrema dreta i en les candidatures municipals xenòfobes que impulsa, principalment, Plataforma per Catalunya.
En base a aquest anàlisi, hi va haver un acord general d’impulsar un treball en dos línees. Una, la d’organitzar un observatori contra la violència d’extrema dreta, semblant al que ja hi ha a València http://accio-popular.org/node/31 que reculli l’actualitat a Catalunya dels actes polítics i violents de l’extrema dreta, que arxivi la documentació i la recerca sobre PxC i la violència d’extrema dreta.
A partir d’avui es treballarà des de la xarxa per tal de preparar la reunió del 2 de juny, on s’ha d’ aprovar un altre manifest que reculli les aportacions que s’han fet. Crec que cal suprimir els paràgrafs que fan referència a la història del feixisme i afegir l’aspecte xenòfob de l’extrema dreta i el treball que cal en els barris, com l’espai social que facilitarà la integració i la unitat de la classe obrera, en la lluita per la millora de les condicions de vida.
Reinald Roca

Propera convocatòria:
2a assemblea per impulsar un espai unitari per aturar el feixisme
Dimarts 1 de juny, 19,30h
Centre Cívic de Drassanes / Nou de la Rambla 43, Barcelona.