dimarts, 25 de maig del 2010

Resum trobada coordinació Bastida d’EUiA

Mobilitzar i plantar cara a la retallada Zapatero. Preparem la Vaga General.

La trobada de coordinació de gent de Bastida d’EUiA va tractar sobre l’Espai Obert de Rubí i què fer davant el Zapaterazo ( propostes de mobilització municipalistes).

L’Espai Obert de Rubí impulsat per EUiA des de la seu d’EUiA és un projecte autogestionat per la gent jove. Ivan Hernáez explica la vocació d’esquerres de l’entitat que neix, per activitats de gent jove individual i aplegada en col·lectius que comparteixin la filosofia de l’Espai: Potenciar al màxim el teixit associatiu i fer xarxa. Espai Obert es relacionarà amb altres centres juvenils, també s’ofereix la idea a la gent jove d’Alternativa Jove, per si volen fer experiències similars a les seves poblacions. Ivan fa informar com a molt positiu el camp de joves d’alternativa Jove. El 4 juny conviden a la inauguració a les 19 h, a les 20 h festa.
Els regidors joves han de convertir-se en útils per a tots els i les joves, defensors del lleure i la mobilització.


Zapaterazo. Govern tocat. Les mesures afavoreixen als especuladors i contra la gent, els sindicats no les accepten i mobilitzen. El debat versà sobre el canvi que representava, que ens obligava a tothom a posar les tasques i prioritats en funció de a mobilització, de preparar la Vaga general de treball públic del 8 de juny, per respondre a les mesures governamentals que no prenen mesures fiscals i impositives als més rics, i avançar en les condicions per una Vaga General que permeti frenar les polítiques contra la població treballadora.


IU va reaccionar enseguida amb un decàleg de propostes. la coalició ICV-EUiA proposa mesures clares i complertes, fins i tot millors que les d’altres esquerres, permeten oferir una alternativa política a la mobilització unitària que hem de fer a partir de contribuir a la convocatòria sindical 8 Jn. Varem valorar sobre dues posicions si proposar sortir a la coalició del govern tripartit tot seguit o si plantar cara a les mesures posant les propostes a la mobilització a empreses i carrer, al parlament i al mateix govern. Denunciar i no compartir el govern es veu com inevitable quan el PSC de Montilla imposi les mesures de Zapatero de forma unilateral, doncs la coalició ja ha explicitat que no les acceptava, les rebutjava, i proposava una reunió de l’Acord d?entesa per concretar la política de coalició. Montilla-Castells van pel camí marcat pel zapaterazo. Moció als ajuntament informa Ivan, Isabel està al Ple presentant una Moció.
Proposta de Reinald per participar a la plataforma contra el feixisme i la xenofòbia i a l’observatori. 2 de juny es podria explicar les experiències de Salt i Rubí en aquesta lluita.
Jordi LS. Els Sindicats no accepten els ajustos ni la reforma laboral, es trenca el pacte laboral per aplicar el pla de la patronal. Tot va cap un conflicte general al trencar-se el diàleg social. La coalició hauria de deixar el govern. Rebuig polític. No parxes. Fins i tot CCOO diuen No negociem res fins que no es retirin les retallades.
Toni explica el significat de les mesures ZP i d’on i com treure els diners necessaris. Augmentar els ingressos fiscals, rebaixar despeses militar, etc. Falla el model econòmic.
Martin. Se trata de librar la batalla. Si se da el gobierno tripartito caerá. Coalició diu Front d’esquerres i medioambiental per fer front a la situació. La situació afavoreix el marc unitari. El pacto de Toledo ha quedado trinchado. Necesitamos una declaración para la movilización.
Ángels. Unitat per sobre de la segregació per sectors. Plantar cara al govern, que ens facin fora. Som referents als llocs on estem de moviments socials. Fer junt amb la gent de l’entorn.
Maria explica propostes d’altres esquerres. Amanda defensa el plantar cara al govern tripartit i evitar aparèixer corresponsables governamentals amb les decisions de Zapatero. La Montserrat planteja que les retallades ja s’estan aplicant per les dones i a la dependència. Iván, O ho fem ara o no ho fem mai. No esperem a veure què passa.
Albert. La direcció té por del lio de sortir del govern. Plantar cara, no volem carregar amb el Rajoy, el Mas i potser al Trias.
En David proposa que en certs casos s’actui públicament com Bastida, però tothom considera que som EUiA i és així com fem, Bastida és un corrent intern per la millora i construcció d’EUiA.
En el resum es queda que anem a planta cara arreu i al govern, i que ens facin fora. Les de Zapatero no poden ser mesures de l’acord d’entesa. EUiA parla clar i segons això és quan hem de sortir del govern. Ara preparem be la Vaga General, i que els càrrecs públics estiguin al davant.
Trobada Bastida d’EUiA a Rubí, amb l’esperit de compartir en igualtat i descentralització. 19.05.2010.