dimecres, 1 de setembre del 2010

II MARXA CONTRA L'ATUR, LA PRECARIETAT I PELS DRETS SOCIALS EN CATALUNYA

ACTA 16ª REUNIÓ 27 DE AGOSTO 2010

El 27 d'agost a les 19 hores, es reuneixen al local CCOO, Via Laietana n º 16, representants de CCOO; APUP, Mesa Cívica, Xarxa contra els tancaments d'empreses "; As Socialisme XXI, EUiA, FARGA , POR, PSUC-Viu, delegacions de l'Assemblea de treballadors en atur de Barcelona, l'Hospitalet, Cerdanyola, Plataforma "Los lunes al sol". Justifica absència IAC.

Es fa un repàs de les tasques pendents de la preparació de la II Marxa. La Comissió B informa de l'actualització de la Carta de drets de persones a l'atur i del document de "Mesures urgents" que recull les principals reivindicacions de la moció a presentar als ajuntaments, més el primer punt que reivindica la derogació de la reforma laboral i un punt final sobre política fiscal, les intervencions donen el vistiplau i apunten precisión sobre la qüestió fiscal. Es planteja editar el Cartell com més aviat millor i el diari abans de mitjans de setembre. CCOO s'ofereix per imprimir el cartell.

S'obre una reflexió sobre les dates de la II Marxa i després de la ronda d'intervencions es confirma la data del 4 a 9 de octubre el que exigirà reforçar el treball durant el temps que falta. Es proposa fer roda de premsa central una setmana abans de la Vaga General.

Sobre el recorregut de la Marxa es considera necessari precisar amb més detall dos días. Queda pendent també definir el recorregut de l'últim dia. Es proposa confeccionar la llista de participants i posar un termini que permeti assegurar l'organització de l'allotjament i altres necessitats logístiques.

S'informa que fins ara s'han pagat 299 bons, es demana llista de distribució dels bons per agilitzar el pagament. Sobre les xapes s'han pagat 510 i cobrat 332. El fons de la II Marxa és de 1.160,45 euros. ACORDS:

1 .- Confirmació dies de la II Marxa del dilluns 4 al dissabte 9 d'octubre.
2 .- Presentar el Cartell en la propera reunió del 3 de setembre i donar com a termini aquesta mateixa data a les organitzacions que falten pagar aportació a la II Marxa. Els 3.000 exemplars del cartell s'imprimiran per CCOO.
3 .- Iniciar confecció llistat de participants II Marxa amb termini de tancament el 24 de setembre.
4 .- Finalitzar el detall dels trams que falten per a la pròxima reunió. Del tram del primer dia s'encarrega un grup de companys.
5 .- Assenyalar la data del 22 de setembre per a la roda de premsa central sobre la II Marxa, si pot ser en Col.legi de periodistes. Es convida als companys de les localitats que travessarà la marxa a convocar rodes de premsa als mitjans locals a partir del 22.
6.- Pròxima Assemblea de preparació de la II Marxa el divendres 3 de septembre a les 19 hores en el local de CCOO, Via Laietana nº 16 (estació de metro Jaume I, LíneaIV). 7.- Las comissións de treball A (Logística, finances, extensió) i B (documentació) es reuniràn el divendres 3 de septembre a les 18 hores en el local de CCOO, Via Laietana nº 16 (estació de metro Jaume I, Línia IV).

Recordatori: Llista de distribució: II-marxacontraatur@llistes.moviments.net Nº de compte II Marxa: 2100-3056-57-2101558222 (contacte Jesús Plaza tel. 669760875). Aportacións entitats petitas 50 euros, grans 150 euros. E-mail II Marxa: marxacontraatur@gmail.com