dimecres, 8 de setembre del 2010

Preparant la vaga a Banca, Estalvis, TICs i Oficines

Ahir dimarts va haver assemblea de delegats i delegades de COMFIA Catalunya (Federació de Banca, Estalvi, Assegurances i Serveis Administratius) amb l’objectiu d’explicar les agressions de la reforma i el perquè de la convocatòria de la Vaga general. Va ser tot un èxit.

Convocada a la sala d'actes de la seu central de CCOO a Barcelona, l’espai s’ha quedat petit. Hi ha hagut ple fins a la ‘bandera’. Érem més de 400 sindicalistes en una sala amb capacitat per a una mica més de 300 persones. S’han hagut d’afegit cadires, gent pel terra....

L’explicació de les mesures de la reforma a anat a càrrec del responsable d'acció sindical de la CONC, Simon Rosado. Va explicar també que s'estan demanant suports més enllà de l'àmbit sindical (entitats, mol de la cultura, universitat, ..)

En el torn de precs i preguntes i intervencions, força complementàries i aplaudides han estat les dels companys del fòrum COMFIA que van ser concretes, clares i contundents sobre alguns punts.

Litus. Ha situat la necessitat de la vaga, que les mesures introduïdes amb la reforma laboral van a tocar a tot el món (fixos, temporals, joves, aturats, ...) i si no lluitem, si no respon la classe treballadora vindran més coses, més atacs, als drets (pensions, jubilació, ...).

Miquel. Ha apuntat com la reforma facilita la no aplicació del conveni col.lectiu per part de les empreses. Ha cridat a la necessitat de la unitat sindical a les empreses per facilitar l'èxit de la vaga general, que es juga d'aquí al 29 i en el que fem cada un de nosaltres.

Tomàs. Ha denunciat la porta oberta a la privatització de les caixes que suposa la llei de caixes aprovada recentment pel govern Zapatero. I afegeixo jo, convalidada ja al Parlament de Catalunya, perquè és qui té les competències exclusives en aquests temes aquí. Algunes preguntes. Poden amb la reforma modificar condicions ja pactades en EROs que estan en tràmit? SI, contundent, han respost els assessors, perquè es modifica l'article 41 de l'ET. ¿Que es podran saltar dels acords de conveni? Doncs jornada laboral, salaris, ... sense justificacions prèvies. Això és gros. Molta atenció. Tothom assegut fins al final. S'ha sortit amb més arguments, piles carregades i amb algunes convocatòries més i materials per a difusió de la vaga general 29S a les empreses.

14 de setembre, assemblea de delegats conjunta CCOO-UGT de tots els sectors i de tot Catalunya a La Farga de l'Hospitalet de LL.
27 de setembre, brigades informatives de la nostra federació a les empreses, els centres i els establiments al carrer. Amb alguns i algunes, de totes maneres ens veurem el 9 de setembre a Madrid, segur!

Es necessiten assemblees en el sindicat, a les empreses, als centres de treball, explicar, explicar i explicar ......
Salut i a continuar treballant per la vaga general contra la reforma.

Crònica i fotos: Àngels Tomàs