dijous, 23 de setembre del 2010

TORRELLES: ELS MOTIUS DE LA VAGA GENERAL


Diumenge 19 a les 6 de la tarda s’ha fet una presentació dels motius de per què es necessària la vaga general del 29 i debat, organitzat per Poble i Progrés, ICV i EUiA, i alguns joves independents. Els ponents, Toni Mora, responsable de CCOO del Baix Llobregat, i Diego Rejón, representant de la II Marxa contra l’atur a Catalunya i també dirigent del sindicat del metall CGT. El debat ha estat molt animat.
L’exposició ha començat per veure el contingut de la reforma laboral i com afectarà a la classe treballadora si aquesta passa. Tal com s’ha vist és el més greu atac en 30 anys i prepara una davallada general de les condicions de treball, de sous i de pensions, que portarà encara més atur i que afectarà al petit comerç i petits empresaris, que viuen de la capacitat de consum de la gent treballadora.
La conclusió per part dels presents ha estat treballar per explicar encara més els motius de la vaga. També demanar als comerços que participin. Una de les qüestions que ha sortit ha estat el que passarà el dia després de la vaga a nivell polític. Tots els assistents declaraven que no volien donar pas a un govern del PP. Al mateix temps la millor manera de frenar-ho era una massiva participació a la vaga .
“Hem de continuar actes com aquests com espais de reflexió i de preparació de la mobilització treballadora i ciutadana, i de reorganització de l’esquerra local” ha proposat la moderadora de l’acte.