diumenge, 5 de setembre del 2010

Assemblea sindical a Montblanc (Conca de Barberà)

El divendres dia 3 de setembre va tenir lloc al casal d’entitats de Montblanc una assemblea informativa i participativa sobre la vaga general del 29 de setembre. Aquest acte va estar present una representació d´EUiA de Montblanc encapçalada per el seu coordinador local i comarcal de la Conca de Barberà, David Flor , el responsable d’acció ciutadana i sindical, Ramon Oliveres i també la responsable de la dona, Carmen Ramos.

Ha estat un acte molt interessant i que tant els ponents dels sindicats convocants CCOO i UGT han definit molt bé que aquestes retallades socials son un clar atemptat contra la classe treballadora i tant els ponents com els assistents han reafirmat que ara es l’hora de unir-se sindicalment i deixar les diferencies per lluitar tots plegats contra aquest tipus de mesures antisocials. En les intervencions es va dir que es l’última oportunitat que te la classe treballadora per defensar els seus drets pues una derrota i la poca participació d’aquesta manifestació seria deixar una autopista de vuit carrils oberta per el capital i els empresaris contra la classe i els drets dels treballadors/es.

Per part d´EUiA han pres la paraula en David Flor i Ramon Oliveres el primer ha fet un balanç històric de les lluites obreres com poden ser la lluita de LAFORSA, el cas de la fabrica COTTON de Chicago, ... va insistir en el necessari control de les ETT i en fer un canvi a una Espanya federal a on els drets dels treballadors no puguin ser vulnerats. Per part de Ramon Oliveres ha declarat que és una oportunitat i una necessitat per fer front a l’Europa del capital i que si no hi posem seny retrocedirem al segle XII en drets socials i laborals.

Per acabar EUiA de Montblanc també ha ofert la col·laboració de tota la seva permanent local per el pròxim dia 22 fer un piquet informatiu a la nostre vila per repartir material sindical de CCOO i UGT sobre la vaga general del dia 29. Convocatòria a la que en diverses ocasions varen senyalar els dos ponents sindicals ( CCOO i UGT) els únics partits politics que hi han donat suport han estat ICV i EUIA.

A la sortida es va prendre contacte amb el comitè de la fabrica Frida de Sarral, que va fer una crida a la col·laboració per a la preparació de la vaga el 29 i tot el treball previ per al seu èxit.