dissabte, 11 de setembre del 2010

Madrid va ser un clam: hueeeeeeeeeeeeeeelga, hueeeeeeeeeeeelga!!!

Mentre en el congrés dels diputats s’aprovava ahir la reforma laboral amb els vots favorables del PSOE, les abstencions còmplices de CiU i del PNB i el vot en contra del PP, aquest perquè encara li sembla massa tova aquesta reforma, uns 20.000 delegats i delegades de CCOO i UGT de tot l’estat ens varem trobar al matí en el super acte celebrat en el palau de Vista Alegre de Madrid, incloent les aproximadament 3000 que varen quedar fora sense poder entrar, per l’aforament.
Als crits de hueeelga, hueeeelga, hueeeelga,.... anaven situant-se les delegacions per territoris. De Catalunya varem anar uns 1400 delegats i delegades. També varen sonar al palau crits de “Zapatero dimissió”, que no aconseguir arrossegar el conjunt del públic assistent.

Les intervencions de Cándido Méndez e Ignacio Fernández Toxo, van anar precedides per la de Muns, secretari general de la CES (Confederació Europea de Sindicats) que va senyalar que la CES recolza al 100% la mobilització del 29 de setembre. És la pitjor crisi econòmica des de la 2ª guerra mundial, apuntà.

Méndez, va senyalar que “con la aprobación de la reforma laboral no pinchan la huelga general, pinchan en hueso..”.
Toxo insistí en que ‘nos quieren vender mercancía averiada’ fent referència a les mesures contemplades en la reforma laboral. “Tenemos 4.600.000 parados y paradas. Primero son las personas”.

Va ser tot un ÈXIT, i malgrat la ‘matada’ d’anar des de Catalunya, va valer la pena.
Força sindicalistes d’EUiA hi varem ser-hi presents. IU – EUiA – EBB som les organitzacions que estem donant suport a fons a la mobilització sindical per la vaga general
Ara a continuar treballant per la vaga general del 29S.


*Àngels Tomás.