dimarts, 6 d’octubre del 2009

Absolució per Andreu de Cabo


Ens ha arribat un altre presa de posició, en aquesta ocasió del Consell de Catalunya del POR, en favor de l'absolució del company Andreu de Cabo, delegat del comitè d'empresa de TMB, que també us trametem.

El company Andreu de Cabo Sindín realitzava la tasca sindical de supervisar i informar dels drets i deures de cada bus en funció dels servei mínims decretats durant la vaga pels “2 DIES” de descans del personal.

A més, la direcció de TMB i dels Mossos d’Esquadra s’han contradit a l’hora de demostrar que l’esmenta’t Andreu de Cabo Sindín fora una persona que tingues un comportament que excedís a la funció sindical concreta.

La TMB és una empresa de l’Ajuntament de Barcelona. La direcció de TMB depèn dels responsables polítics de l’Ajuntament i del PSC, en concret de l’Àrea de Prevenció, Seguretat i Mobilitat. El govern municipal del Consistori és una coalició del PSC i ICV-EUiA, hegemonitzada pel PSC.
El POR defensa el dret a l’actuació sindical que exercí Andreu de Cabo Sindín.

Planteja al PSC que trameti als responsables del PSC a laTMB que no donin suport a aquesta sentència contra un sindicalista.

Considera que la conselleria d’Interior de la Generalitat ha de retirar els càrrecs, fent-se ressò de les contradiccions entre els Mossos d’Esquadra.

Es solidaritza amb Andreu de Cabo Sindín, convençut de la seva honorabilitat i actitud ferma a favor de la gent treballadora del bus i de la defensa dels seus drets.

Demana a EUiA que expressi la seva preocupació per les conseqüències de presó, que plantegi el desacord amb l’actuació dels responsables del PSC a la TMB, i que demani es retirin els càrrecs i testimonis.

Considerem de justícia que en el recurs del procés es sentencií l’absolució per Andreu de Cabo Sindín.


Partit Obrer Revolucionari (POR)
Consell de Catalunya