divendres, 2 d’octubre del 2009

La Marxa per la Igualtat fa camí


Avui, divendres 2 d’octubre hem pogut contactar amb els participant en la Marxa per la Igualtat que es dirigien cap a la ciutat de Lleida, cap a la plaça Panera, on passaran avui la nit.

En contacte telefònic, el company Hugo Colacho, de la Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès Occidental, entitat impulsora d’aquesta marxa ens ha explicat que en aquell moment composaven la marxa unes 70 persones, entre les que van caminant (48) i les que duen els cotxes acompanyant-los.

Els ànims estan molt bé. Que els ajuntaments es mouen una mica i en alguns llocs els faciliten el lloc per dormir. La policia municipal dels pobles i també els Mossos els fan acompanyament. La Creu Roja està col•laborant i cada nit quan arriben a la ciutat corresponent els fan un reconeixement, uns massatges als peus,...

Per les ciutats on passen planten una olivera, com a símbol de que estan fent arrels en aquesta terra.

Mentre parlàvem s’han afegit a la Marxa 22 pakistanesos de Lleida. Hi ha marxaires de Colòmbia, d’Equador, d’Uruguai, de Nicaragua, de Mali, de Burkina, Nigèria, Bolívia, Argentina, Marroc,....

Hi ha 60 entitats a l’Aragó que els donen suport....

Cada mostra de solidaritat va molt. Com els aliments que els van fer arribar a Montserrat fa uns dies els companys de l’Associació de Treballadors Pakistanesos (20 kg d’arròs i 10 kg de dàtils).

Endavant!

àngels tomás