divendres, 30 d’octubre del 2009

LLibertat detingudes i detinguts al Pais basc: Adherir-se al manifest


L’Aula Magna de la Universitat de Barcelona del Raval va acollir ahir nit un acte de solidaritat que sota el títol “Democràcia per a Euska Herria – Llibertat detingudes i detinguts” va portar fins a Barcelona Miren Legorburu, regidora en l’ajuntament d’Hondarribia, que va explicar la situació actual que es viu avui en el País Basc, començant per afirmar que al País Basc hi ha un conflicte polític i la solució sols podrà ser política. Afirmació compartida per Esquerra Unida i Alternativa. I també que estan treballant per aplegar i fer coincidència amb el màxim de forces que estan pel Dret a decidir del poble.

La responsable de Solidaritat i Pau d’EUiA, Angels Tomás, que va assistir a l’acte, va trametre-li a la regidora d’Hondarribia, la solidaritat de la nostra organització vers les persones detingudes i el nostre posicionament clar d’antuvi en favor de la derogació de la llei de partits
S’ha endegat una campanya de recollida de signatures, que estarà activa durant tres setmanes, que conté les següents denúncies i demandes:


Les persones i organitzacions sotasignats volem expressar amb la major contundència la nostra indignació i alarma davant el gravíssim atemptat que signifiquen les darreres detencions i empresonament de dirigents de l’esquerra independentista basca.



  • Que la detenció hagi estat en una seu sindical i que entre els detinguts estigui l’exsecretari general de LAB, Rafa Díez Usabiaga, ens produeix una especial preocupació.

  • Denunciem la política repressiva exercida per l’Estat espanyol que priva de l’exercici dels seus drets democràtics fonamentals a una part molt important de la societat basca.

  • Exigim la derogació de la llei de partits, rebutgem que la repressió sigui la via per solucionar el conflicte polític basc i estem convençuts que només es pot resoldre mitjançant una via democràtica que doni la veu al poble.

Des d’aquí fem una crida a adherir-se a aquest manifest, que es pot ser tant d’organitzacions com a nivell individuals. L’enllaç és suport.euskalherria@gmail.com.

Més informació: http://www.euia.cat/noticia_final.jsp?id=1279