dijous, 3 de desembre del 2009

La nova biblioteca de Ciutat Vella a les Rambles rebrà el nom d’ANDREU NIN

El Ple del Districte I de Barcelona del 2 de desembre, va acordar, que la nova biblioteca que hi haurà a Ciutat Vella dugui el nom de Biblioteca Andreu Nin – Gòtic, per a l’equipament situat la Rambla , en el núm. 30-32.
La proposta va ser aprovada amb el vot favorable de tots els grups, excepte el Partit Popular que va votar en contra. Ara es donarà trasllat a la Xarxa de Biblioteques d’aquesta aprovació.
En la presentació de la proposta es va destacar la figura d’Andreu Nin en tant que lluitador i a la vegada un intel·lectual que va traduir al català obres de la literatura universal. La consellera de Districte de Ciutat Vella, Rut Garrido, va defensar el seu vot favorable en nom de la coalició ICV-EUiA, pel fet que un equipament que estarà situat en un dels carrers més coneguts del món rebrà el nom d´Andreu Nin i això, per ICV-EUiA, és una contribució indiscutible a la memòria democràtica del nostre país. L'enuig del PP va ser greu, mostrant la ignorància de que Andreu Nin va ser assassinat per sicaris de la GPU, donada la denúncia de Nin i la discrepància del POUM, del que era dirigent, amb el règim dictatorial stalinista i els Judicis de Moscou, i el compromís ferm amb el procés de la revolució espanyola.

EUiA va convidar la Fundació Andreu Nin a participar en el Ple del Districte, sent representada pel company Juan Antonio Herrero .


Ens congratulem per aquest nou reconeixement cap el revolucionari internacionalista i català, Andreu Nin.